dark haired woman with blue eyes

«Your Skin But Fresher» ρουτίνα περιποίησης μετά το καλοκαίρι

Πάντα υπάρχει περιθώριο να χαρίσεις στο δέρμα σου την καλύτερη εκδοχή του. Πόσο μάλλον στις αρχές του φθινοπώρου, την εποχή που σηματοδοτεί ούτως ή άλλως την ανανέωση -για τα πάντα- και που έπεται του skin unfriendly καλοκαιριού, άρα η ανάγκη για έξτρα δερματική περιποίηση είναι μεγαλύτερη.

Όσα αποκάλυψε ο καθρέπτης σου για το δέρμα σου μετά τις διακοπές

Ίσως η εικόνα που αντίκρισες στην επιδερμίδα σου μετά τη θερινή περίοδο δεν είναι η ιδανική, αφού οι συνθήκες την ταλαιπώρησαν αρκετά. Αρχικά, ίσως πρόσεξες πως το δέρμα σου είναι επιβαρυμένο από την περίσσια σμήγματος που συσσωρευόταν στην επιφάνειά του όλο το καλοκαίρι -συνδυαστικά με τον ιδρώτα και τα υπολείμματα αντηλιακού ή μακιγιάζ που δεν απομακρύνονταν αποτελεσματικά- κάνοντάς το να ασφυκτιά. Θυμήσου πως αυτή η λιπαρότητα εντεινόταν όσο το δέρμα σου «διάβαζε ως έκτακτη ανάγκη» την αφυδάτωση που δημιουργούνταν από τον ήλιο, τη ζέστη και την εφίδρωση και έτσι παρήγαγε ακόμα περισσότερο σμήγμα, για να εξισορροπήσει την απώλεια. Επιπλέον, πέρα από τα εμφανή σημάδια ξηρότητας και αφυδάτωσης, πιθανότατα να παρατήρησες πως στη μετα-καλοκαιρινή version του, το δέρμα σου δεν είναι το ίδιο ελαστικό, έχασε τη συνοχή και την πυκνότητά του, «σπάει» πιο εύκολα και έχει εμφανίσει λεπτές γραμμές. Λογικό, αν αναλογιστείς πως η υπεριώδης ακτινοβολία στην οποία εκτέθηκες παρατεταμένα το καλοκαίρι μείωσε αισθητά τα αποθέματα κολλαγόνου και ελαστίνης στον οργανισμό σου. Τέλος, θυμήσου πως όσο εσύ χαιρόσουν ανέμελες ηλιόλουστες καλοκαιρινές στιγμές, η επιδερμίδα σου ήταν ευάλωτη και στο ηλιακό οξειδωτικό στρες με τα σημάδια γήρανσης να μην είναι απαραίτητα ορατά αλλά να είναι ενδεχομένως υπαρκτά.

Postsummer δερματική φροντίδα για πλήρη επανόρθωση

Η σωστή καλλυντική φροντίδα στη φθινοπωρινή ρουτίνα περιποίησής σου είναι μονόδρομος για να αποκαταστήσεις τα «σημάδια» που άφησε πίσω του το καλοκαίρι και για να προλάβεις τυχόν άλλα που μπορεί να δημιουργηθούν στις αρχές του φθινοπώρου που -από καιρικής άποψης- είναι συνέχεια της θερινής περιόδου σε μια μεσογειακή χώρα όπως η δική μας. Άλλωστε, το ξέρεις πως το δέρμα σου δεν έχει μαγικό ραβδάκι επανόρθωσης. Σίγουρα, διαθέτει ικανότητες αυτοεπιδιόρθωσης αλλά αυτές είναι συγκεκριμένες και πεπερασμένες, άρα χρειάζεται μία σταθερή ενισχυτική εξωτερική βοήθεια καθημερινά. Η απαραίτητη skincare φροντίδα σου ειδικά την περίοδο αυτή (όπως και 365 μέρες τον χρόνο, άλλωστε) περιλαμβάνει δύο βασικά βήματα:

Ξεκίνα από τον ενεργό καθαρισμό για δερματική φρεσκάδα, άνεση και ευεξία

Ξέρεις ήδη την αξία του καθαρισμού ως απαραίτητου σημείου εκκίνησης σε κάθε beauty routine, ανεξαρτήτως εποχής. Όμως ειδικά τώρα, που το δέρμα σου έχει επιβαρυνθεί από όσα του στέρησαν την ελεύθερη αναπνοή και το «μπούκωσαν» στη summer  περίοδο που προηγήθηκε, η καθαριστική φροντίδα είναι ακόμα πιο καίριο βήμα.  Για μία δράση υψηλής αποτελεσματικότητας, εμπιστεύσου το Micellar Water, το ενεργό μικκυλιακό νερό για πολύ βαθύ καθαρισμό χωρίς ερεθισμούς. Είναι εμπλουτισμένο με φυσικές σαπωνίνες – μεταξύ άλλων καθαριστικών παραγόντων- ένα συστατικό με εξαιρετική καθαριστική δύναμη, ώστε να απομακρύνονται αποτελεσματικά ρύποι και υπολείμματα αντηλιακού και μακιγιάζ από το δέρμα. Επιπλέον, όντας ειδικά μελετημένο ακόμα και για τις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες, καταπραΰνει το δέρμα και του χαρίζει 46%1 περισσότερη άνεση. Πρόσθεσε σε όλα αυτά και το γεγονός ότι ενεργοποιεί τους μηχανισμούς ενυδάτωσης και αντιγήρανσης του δέρματος για ελαστικότητα και πυκνότητα, και έχεις το ιδανικό προπαρασκευαστικό στάδιο καθαρισμού -με bonus φροντίδα- πριν την εφαρμογή της κρέμας σου. Μετά την εφαρμογή του Micellar Water, βέβαια, μην ξεχάσεις να περάσεις στο δεύτερο στάδιο face cleansing με τον απαλό αφρό που καθαρίζει επίσης αποτελεσματικά χωρίς ερεθισμούς, ώστε να ολοκληρώσεις τον καθαρισμό των πόρων, να αναζωογονήσεις το δέρμα σου ακόμα περισσότερο και να το προετοιμάσεις κατάλληλα για να «υποδεχθεί» την καλλυντική φροντίδα που θα ακολουθήσει.

Συνέχισε με βαθιά ενυδάτωση και ολική αναδόμηση    

Τώρα που καθάρισες σωστά τη επιδερμίδα σου και δημιούργησες «γόνιμο» έδαφος, είναι ώρα για την κατάλληλη ενυδατική κρέμα σε πρόσωπο και λαιμό που θα επαναφέρει το χαμένο υδατικό ισοζύγιο του καλοκαιριού αποκαθιστώντας την ελαστικότητα και τη ζωντάνια στην όψη σου. Η Moisturizing Plus Cream πληροί τέλεια αυτό το check «καταλληλότητας», αφού είναι ειδικά σχεδιασμένη όχι απλώς να ενυδατώνει αλλά να «κλειδώνει» την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας φτάνοντας και στα 3 επίπεδά της, χάρη στους 3 τύπους υαλουρονικού οξέος -διαφορετικού βάρους και διαδερμικής διαβατότητας- και στα φυτικά εκχυλίσματα και ενεργά συστατικά σύκου που περιέχει. Αποτέλεσμα; Δέρμα 90%2  πιο ενυδατωμένο. Καθώς μάλιστα η  Moisturizing Plus αυξάνει την παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, οι λεπτές γραμμές μειώνονται και η επιδερμίδα γίνεται ακόμα πιο σφριγηλή, με λεία, αναδομημένη υφή. Με άλλα λόγια, επανορθώνεται ολοκληρωτικά και ανανεώνεται ορατά.

Θυμήσου πως το timing είναι το παν και στην περιποίηση του δέρματός σου. Έχε ακόμα κατά νου ότι όσο πιο πρόσφατα είναι τα σημάδια φθοράς τόσο πιο εύκολα διορθώνονται. Εντάσσοντας σήμερα κιόλας στη φθινοπωρινή ρουτίνα περιποίησής σου τον καθαρισμό και την ενυδάτωση, αποκτάς τη δυνατότητα να βελτιώσεις την επιδερμίδα σου θεαματικά σε όψη και υφή και να της χαρίσεις ένα ακόμα πιο φρέσκο, λαμπερό αποτέλεσμα. Εύκολα εφικτός ο στόχος σου, εντυπωσιακό το όφελός σου.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman applying serum
Τι προσφέρει ένας ορός αντιγήρανσης;

 

Βιβλιογραφία:

1.Biosaccharide Gum-2 – Technical Data

2.3-Hya System -Technical Data