Περιοδοντίτιδα

Αν η στοματική υγιεινή βρίσκεται στο καθημερινό σας πρόγραμμα, στοματικές παθήσεις όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα μπορεί να είναι για εσάς άγνωστες λέξεις! Καθώς το στόμα λειτουργεί σαν «πύλη εισόδου» στον οργανισμό, είναι λογικό πολλά από τα φαγητά που εισέρχονται να κάνουν την πρώτη τους στάση στα δόντια.

περισσότερα

Επιλέξαμε για σένα:

woman on the dentist

Στο περίπου, ξέρετε. Πάνω-κάτω, γνωρίζετε. Και τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε ακόμα περισσότερα για την περιοδοντίτιδα γιατί «η γνώση…

Θέλεις να μαθαίνεις τα νέα μας;

Πάτησε εδώ

και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter με ένα μόνο κλικ!

Δες όλα τα άρθρα αυτής της κατηγορίας

woman smiling and brushing her teeth
Περιοδοντίτιδα: Τι είναι Και Όσα Πρέπει Να Ξέρετε
5 woman hug each other
Πως Συνδέεται Η Περιοδοντίτιδα Με Καρκίνο του Μαστού
middle age couple hugs
Πως Να Προλάβετε Τη Περιοδοντική Νόσο

Λίγα λόγια ακόμα:

Περιοδοντίτιδα

Όταν πλένετε τακτικά τα δόντια σας, απομακρύνετε τους «απρόσκλητους» επισκέπτες της οδοντοστοιχίας σας και φροντίζετε για την καλή υγεία της. Όταν όμως επιτρέπετε στα υπολείμματα τροφών να εγκατασταθούν στα δόντια σας, δημιουργείτε άθελα σας τις ιδανικές συνθήκες για την εμφάνιση της ουλίτιδας, που αν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να εξελιχθεί σε μία από τις πιο σοβαρές στοματικές νόσους, την περιοδοντίτιδα. Στην ενότητα περιοδοντίτιδα θα περιηγηθείτε σε επιστημονικό περιεχόμενο που θα σας μάθει να αναγνωρίζετε τα «ένοχα σημάδια» που προειδοποιούν για την εμφάνισή της, όπως επίσης τα αίτια πρόκλησης και τα συμπτώματα εκδήλωσης που δεν πρέπει να αγνοήσετε. Να θυμάστε, όσο δεν αγνοείτε τη φροντίδα της στοματικής σας υγιεινής, το χαμόγελό σας λειτουργεί σαν «πύλη εξόδου» της υγείας και της ομορφιάς σας!