dark haired woman smiles

Να Χρησιμοποιήσω Υαλουρονικό Οξύ σε Ξηρό – Αφυδατωμένο Δέρμα;

Ίσως να μην είστε σίγουρη αν το δέρμα σας είναι ξηρό ή απλά αφυδατωμένο. Το ξηρό δέρμα αποτελεί τύπο δέρματος, και όχι πάθηση, και προκαλείται από την έλλειψη ελαίων στο δέρμα. Το αφυδατωμένο δέρμα προκαλείται, αντιθέτως, από την έλλειψη υγρασίας. Συνεπώς, το ξηρό και το αφυδατωμένο δέρμα έχουν ανάγκη από διαφορετικές λύσεις καθώς προκαλούνται από διαφορετικούς παράγοντες.

 

Το ξηρό δέρμα ενδέχεται να προκαλείται ή να επιδεινώνεται από τη διαδικασία της γήρανσης, τον καιρό και τη θερμοκρασία, τις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής. Μπορεί να δίνει την αίσθηση τραχύτητας και τραβήγματος και μπορεί να είναι ευαίσθητο σε κάποια προϊόντα καθώς και να επιδεινώνεται από ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης. Όσο μεγαλώνουμε, η παραγωγή ελαίων του δέρματος μειώνεται και μπορεί να αρχίσουμε να υποφέρουμε από ξηροδερμία, κάτι που συνεπάγεται την αλλαγή στην καθημερινή περιποίηση του δέρματός μας.

 

Το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να δίνει την αίσθηση τραβήγματος αλλά και λιπαρότητας παράλληλα, καθώς δεν υποφέρει από έλλειψη ελαίων αλλά υγρασίας. Προκαλείται συνήθως από τη χρήση προϊόντων όπως οι θεραπείες κατά της ακμής, η ρετινόλη και τα α-υδροξυοξέα. Τα συγκεκριμένα προϊόντα ενδέχεται να γδάρουν το δέρμα ενώ εμείς μπορεί να φοβόμαστε πως θα αυξήσουμε τη λιπαρότητα του ήδη λιπαρού δέρματός μας.

 

Μην αφήνετε τον όρο «οξύ» να σας αποτρέψει από τη χρήση υαλουρονικού οξέος καθώς δεν αποτελεί οξύ υπό την έννοια του σαλικυλικού ή του γλυκολικού οξέος. Δεν κάνει χημική απολέπιση, όπως αυτά τα δύο, και αποτελεί φυσικό συστατικό του δέρματος ενώ συγκρατεί την υγρασία. Καθίσταται, συνεπώς, ιδανικό για την αντιμετώπιση του αφυδατωμένου δέρματος.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman relaxes on her couch
Κουρασμένο πρόσωπο: 4 Συμβουλές αναζωογόνησης

Τα μόρια υαλουρονικού οξέος συγκρατούν πάνω από 100 φορές το βάρος τους σε νερό αποτελώντας ένα θαυματουργό προϊόν που προσφέρει και συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα. Ωστόσο δεν είναι όλα όμοια!

 

Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους στο gel απολέπισης Facial Scrub ώστε να σχηματίσει ένα προστατευτικό φιλμ για τη μείωση των ερεθισμών από την τριβή. Αποτελεί, λοιπόν, ιδανικό προϊόν απολέπισης για άτομα με ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα.

 

Χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους στην αντιγηραντική κρέμα Dermiox Cream για να προσφέρουμε βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα. Η πλούσια ενυδατική κρέμα Moisturizing Rich Cream περιέχει τρεις τύπους υαλουρονικού οξέος διαφορετικού μοριακού βάρους για διαφοροποιημένη διείσδυση στο δέρμα ώστε να προσφέρει μέγιστη ενυδάτωση όταν το έχετε περισσότερο ανάγκη.