Εμμηνόπαυση

Το πέρασμα στην εμμηνόπαυση και οι αλλαγές που σηματοδοτεί στη ζωή της γυναίκας, δημιουργούν ένα νέο πλαίσιο αναγκών φροντίδας της συνολικά: από τη διατροφή, ως τη φροντίδα του σώματος, της επιδερμίδας και της ευαίσθητης περιοχής, δημιουργούνται καινούργιες απαιτήσεις στην καθημερινότητα της γυναίκας που αλλάζουν σφαιρικά τους κανόνες περιποίησής της.

περισσότερα

Επιλέξαμε για σένα:

woman menopause

Την περίοδο της εμμηνόπαυσης πολλές γυναίκες εμφανίζουν κάποια συμπτώματα χαρακτηριστικά της περιόδου αυτής. Δεν είναι βέβαιο ότι όλες οι γυναίκες…

Θέλεις να μαθαίνεις τα νέα μας;

Πάτησε εδώ

και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter με ένα μόνο κλικ!

Δες όλα τα άρθρα αυτής της κατηγορίας

midle age woman on the office
Πρόωρη Εμμηνόπαυση και Επιδερμίδα: Ποιες Νέες Συνθήκες Φέρνει;
old woman makes air
Πώς Φροντίζουμε τον Εαυτό μας στην Περιεμμηνόπαυση;
middle-age woman skincare
Εμμηνόπαυση και δέρμα: Tips καθημερινής περιποίησης
eksapseis emminopafsi antimetopisi
Εμμηνόπαυση και Εξάψεις: Αντιμετώπιση με 6 Τρόπους

Λίγα λόγια ακόμα:

Εμμηνόπαυση

Λίγο πριν ή μετά τα 50 και με τη διακοπή της εμμήνου ρύσεως, ξεκινά φυσιολογικά για τη γυναίκα η περίοδος της εμμηνόπαυσης όμως αυτό μπορεί να συμβεί και αρκετά νωρίτερα ηλικιακά, στις περιπτώσεις πρόωρης εμμηνόπαυσης. Ως αποτέλεσμα των ορμονικών μεταβολών που συνοδεύουν το ορόσημο αυτό στη ζωή της, επηρεάζονται αναπόφευκτα διάφορες πτυχές της φροντίδας της τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά: το μενού αναπροσαρμόζεται, για να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα (θρεπτικά και θερμιδικά), η περιποίηση της επιδερμίδας στρέφεται πια γύρω από την αποκατάσταση των σημαδιών γήρανσης ως αποτέλεσμα της κατακόρυφης πτώσης κολλαγόνου και ελαστίνης από τον οργανισμό αλλά και η ευαίσθητη περιοχή αποκτά καινούργιες ανάγκες, καθώς παρουσιάζονται τα πρώτα συμπτώματα εμμηνόπαυσης. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, αναλύονται εκτενώς στην παραπάνω αρθρογραφία με πλούσιο περιεχόμενο που εμπλουτίζεται διαρκώς, για να προσφέρει συνεχώς αξιόπιστες πληροφορίες, χρήσιμες συμβουλές και αποτελεσματικές λύσεις σε θέματα που αφορούν την εμμηνόπαυση και τη σύνδεσή της με όλες τις εκφάνσεις της ζωής μιας γυναίκας. Περιηγηθείτε ελεύθερα και ενημερωθείτε άμεσα!