Φωτογήρανση

Φωτογήρανση: η λέξη που συμπυκνώνει τα αποτελέσματα φθοράς στην επιδερμίδα μετά από συνεχή έκθεσή της στην ηλιακή ακτινοβολία… και όχι μόνο, αφού τα τελευταία υπάρχουν και άλλοι «ένοχοι» για τα πρόωρα σημάδια γήρανσης στο δέρμα μας. Μπορεί η φθορά αυτή να συμβαίνει αθόρυβα και αόρατα, όμως η δράση της έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εικόνα και υφή της επιδερμίδας μας.

περισσότερα

Επιλέξαμε για σένα:

woman applying cream in her face

Οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο, κάθετες ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια… και όλα αυτά πριν καν κλείσουμε τα 30. Μπορεί να συμβεί.…

Θέλεις να μαθαίνεις τα νέα μας;

Πάτησε εδώ

και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter με ένα μόνο κλικ!

Δες όλα τα άρθρα αυτής της κατηγορίας

photo aging
Φωτογήρανση: Πρόληψη και αντιμετώπιση
young people with sunglasses taking selfie
Κινδυνεύουν οι Millennials από Πρόωρη Φωτογήρανση;
woman smiles under the sun
Φωτογήρανση & Προστασία από τον Ήλιο
woman on the beach with sand on her hands
Η Σημαντικότερη Αιτία της Φωτογήρανσης

Λίγα λόγια ακόμα:

Φωτογήρανση

Η φωτογήρανση είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τις επιπτώσεις της έκθεσης της επιδερμίδας στην υπεριώδη ακτινοβολία και το μπλε φως. Αποτελεί τον κυριότερο υπεύθυνο για τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο και το σώμα τα οποία συνήθως δεν είναι άμεσα ορατά αλλά «λειτουργούν σιωπηρά» υποσκάπτοντας την καλή υγεία του δέρματός μας. Καθώς η φωτογήρανση σχετίζεται άμεσα με την παρατεταμένη έκθεση της επιδερμίδας στον ήλιο και με δεδομένο πως η UVA ακτινοβολία που ευθύνεται για τη φωτογηραντική φθορά μένει σταθερή χειμώνα – καλοκαίρι, η φωτογήρανση είναι ένα ζήτημα που αφορά ιδιαίτερα τους μεσογειακούς λαούς 365 μέρες τον χρόνο. Αν ανήκετε και εσείς σ’ αυτούς που επιθυμούν να είναι διαρκώς ενημερωμένοι σε θέματα που αφορούν στους τρόπους προφύλαξης της επιδερμίδας από τα σημάδια φωτογήρανσης, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τον ηλεκτρονικό οδηγό με αρθρογραφία που ανανεώνεται διαρκώς. Ανακαλύψτε τις αιτίες της φωτογήρανσης και τον κομβικό ρόλο της αντηλιακής προστασίας στην πρόληψη και την καταπολέμησή της και επωφεληθείτε από επιπλέον χρήσιμες συμβουλές, για να αποφύγετε τη γήρανση του δέρματος λόγω ηλιακής ακτινοβολίας και μπλε φωτός.