smiling young woman

5 πράγματα που δεν ήξερες για το τέλειο χαμόγελο

Αν πιστεύεις κι εσύ στην αξία και στην επίδραση ενός λαμπερού χαμόγελου, αξίζει να μάθεις 5 χαρακτηριστικά του που ίσως δεν ήξερες ως τώρα ή που δεν συνδέεις αυτόματα στο μυαλό σου μαζί του.

Το τέλειο χαμόγελο….

1 … δεσπόζει στο πρόσωπό σου. Χωροταξικά, καταλαμβάνει το 60% της επιφάνειάς του. Γι’ αυτό και το χαμόγελο κάποιου που γνωρίζουμε για πρώτη φορά, έχει αυτόματη, υποσυνείδητη οπτική επίδραση πάνω μας.

2 … δεν ξεκινά από το στόμα αλλά από τα μάτια. Έχει μάλιστα και επιστημονική ονομασία: λέγεται ειλικρινές χαμόγελο ή χαμόγελο Duchenne από τον Γάλλο νευροβιολόγο του 19ου αιώνα Guillaume Duchenne που το ανακάλυψε. Το χαμόγελο αυτό συμβαίνει όταν αλληλεπιδρούν δύο μύες του προσώπου: ο μείζων ζυγωματικός μυς σηκώνει τις γωνίες του στόματος ενώ ο κυκλικός μυς του οφθαλμού σηκώνει τα μάγουλα, δημιουργώντας τις ρυτίδες γέλιου στις εξωτερικές γωνίες των ματιών.

3 …είναι η πρώτη εικόνα που καταγράφει ο άλλος για εσένα, πριν καν μιλήσεις, πριν καν προλάβεις να συστηθείς.  Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το χαμόγελό σου έχει ήδη «μιλήσει» για σένα δημιουργώντας εντυπώσεις. Και στις πρώτες καλές εντυπώσεις… δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία.

 

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

cream boosters combinations
Πώς θα Αποκτήσω Τέλεια Επιδερμίδα;

4 … μπορεί να μαρτυρήσει το βιογραφικό σου, πριν καν δείξεις το βιογραφικό σου. Σε μια γρήγορη και ανταγωνιστική επαγγελματικά εποχή όπως είναι η σημερινή, οι σύγχρονοι επαγγελματίες δημιουργούν προφίλ σε social media market πλατφόρμες και οι εργοδότες συχνά «τσεκάρουν» τους υποψήφιους εργαζομένους, πριν τη διαπροσωπική συνέντευξη. Μία φωτογραφία ενός θελκτικού χαμόγελου μπορεί να κερδίσει πόντους αλλά αντίστοιχα και μια φωτογραφία ενός «υπερβολικού» χαμόγελου μπορεί να «κλείσει πόρτες» σε μία θέση εργασίας που απαιτεί σοβαρό ύφος.

5 …δεν είναι εγγύηση για μια τέλεια φωτογραφία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι στην υπόλοιπη φωτογραφία που μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της εικόνας: από τα ρούχα που φοράμε μέχρι το ντεκόρ. Για παράδειγμα, ένα μπλουζάκι με πολύχρωμο μοτίβο ή με κάποιο μήνυμα ή ένα «φλύαρο» photo background, μπορούν να τραβήξουν το βλέμμα εκεί και να χαθεί το focus από το υπέροχο χαμόγελό μας. Και το μακιγιάζ όμως έχει τη σημασία του. Παρ΄ ότι το κόκκινο κραγιόν γενικά αναδεικνύει το λευκό των δοντιών, αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι έχει σημασία και η απόχρωση: συγκεκριμένα, το κόκκινο κραγιόν με μπλε υποτόνους είναι αυτό που κολακεύει το χαμόγελό μας ενώ τα κόκκινα κραγιόν που «πορτοκαλίζουν» συνήθως δείχνουν τα δόντια πιο κίτρινα, αλλοιώνοντας στις φωτογραφίες ακόμα και το πιο αστραφτερό χαμόγελο.

Αξιοποίησε λοιπόν όλη τη γνώση που μπορείς να έχεις για τη σημασία και την επιρροή ενός λαμπερού χαμόγελου και επωφελήσου από όλα τα προνόμια που μπορεί να προσφέρει στην αυτοπεποίθηση, την καθημερινότητα ή ακόμα και τη ζωή σου. Η ολοκληρωμένη σειρά στοματικής φροντίδας Oral Science είναι εδώ για να σε βοηθήσει να το πετύχεις με εξειδικευμένες οδοντόπαστες και στοματικά διαλύματα για καθαρά και γερά δόντια και ούλα αλλά και με τις ειδικά σχεδιασμένες οδοντόπαστες για λεύκανση δοντιών από το σπίτι, χωρίς να καταστρέφεται το σμάλτο. Εννοείται βέβαια πως δεν αμελείς και τις τακτικές επισκέψεις στον ειδικό, γιατί το τέλειο χαμόγελο περνά πρώτα από την καρέκλα του οδοντιάτρου.