old woman with towels smiles

Γυναίκες άνω των 50: συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας

Αναπόφευκτα σημάδια βιολογικής γήρανσης, «αναμνηστικά» σημάδια φωτογήρανσης από την έκθεση στον ήλιο όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, φθορά από εξωγενείς παράγοντες με συσσωρευτική δράση μέσα στα χρόνια… η επιδερμίδα στη δεκαετία των 50 βάλλεται από παντού, γι’ αυτό και χρειάζεται μία ενισχυμένη «χείρα βοηθείας», για να καταπολεμήσει συνολικά τα σημάδια φθοράς.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ:  

Μενού για… έξτρα ελαστικότητα

Μέσω της διατροφής, μπορεί να αναπληρωθεί σε έναν βαθμό η απώλεια του κολλαγόνου, της «πρωτεΐνης της νεότητας» που διατηρεί το δέρμα ελαστικό, πυκνό, καλά ενυδατωμένο, λείο και λαμπερό. Στη δεκαετία των 50, άλλωστε (και κυρίως στη φάση της εμμηνόπαυσης λόγω ορμονικών μεταβολών) η μείωση κολλαγόνου είναι ήδη μεγάλη (θυμηθείτε πως έχει αρχίσει ήδη την πτωτική της πορεία λίγο μετά τα 25). Τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο, όπως ο ζωμός των οστών κρέατος, τα ψάρια (με τη σάρκα τους), το κοτόπουλο (ειδικά το μπούτι) αλλά και τα φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C η οποία βοηθά τον οργανισμό να παραγάγει κολλαγόνο, είναι ένα ευεργετικό μενού για την επιδερμίδα άνω των 50.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ LIFESTYLE:  

Σημαντική για να αποτραπεί περαιτέρω φθορά

Κάπνισμα, έλλειψη άσκησης και έντονο στρες επιβαρύνουν ούτως ή άλλως το δέρμα σε κάθε ηλικία. Όμως ειδικά στη δεκαετία των 50, που τα σημάδια φθοράς έχουν λίγο-πολύ εμφανιστεί, οι τρεις αυτοί άξονες έχουν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα για τη διατήρηση ενός νεανικού, λαμπερού δέρματος.

Συγκεκριμένα:

Θα σου αρέσει σίγουρα:

2 woman talking to each other on the couch
Χαλάρωση δέρματος: Πρόληψη & αντιμετώπιση – FrezyTalQ E7
  • Η διακοπή του καπνίσματος, πέρα από το ότι ωφελεί πρωτίστως την καλή μας υγεία, βοηθά και στο να μην ενταθεί η αφυδάτωση του δέρματος και το οξειδωτικό στρες που συνδέεται άμεσα με τη γήρανση.
  • Η συχνή άσκηση διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και η αυξημένη αιματική ροή κάνει το δέρμα να δείχνει πιο λαμπερό και υγιές. Και βέβαια, λειτουργεί άψογα και ως μέσο εκτόνωσης του στρες.
  • Αποσυμφορώντας τον οργανισμό από το στρες, προλαμβάνουμε τυχόν σημάδια ατελειών που προκαλούνται συχνά από τις ορμονικές αλλαγές στην εμμηνόπαυση συνδυαστικά με την αύξηση των ορμονών του άγχους.

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΗ ΡΟΥΤΙΝΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ:

Αναγκαία για την αντιμετώπιση/πρόληψη των σημείων γήρανσης

Το κεφάλαιο «Γυναίκες άνω των 50: συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας» περιλαμβάνει συνδυαστικά με ένα ευεργετικό μενού και ένα ευνοϊκό lifestyle και την κατάλληλη καλλυντική φροντίδα του δέρματος πρωί και βράδυ. Κατάλληλη σημαίνει ειδικά σχεδιασμένη, ώστε να δρα στοχευμένα και πολύπλευρα μαζί, για να καταπολεμήσει σφαιρικά τα σημεία γήρανσης. Ό,τι ακριβώς προσφέρει η Diamond Velvet, η premium σειρά αντιγηραντικής φροντίδας της FREZYDERM για ολική επανόρθωση του ώριμου δέρματος. Συνδυάζοντας πολλαπλές καινοτομίες, η Diamond Velvet αναστρέφει αποτελεσματικά τα σημεία γήρανσης:

  • Επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση για δέρμα που ακτινοβολεί λάμψη και φρεσκάδα, χάρη στους κρυστάλλους φυσικού διαμαντιού που πρωταγωνιστούν στη σύνθεσή της. Μια δράση εξαιρετικά ωφέλιμη αν αναλογιστούμε πως τα κύτταρα του ώριμου δέρματος ανανεώνονται από τη φύση τους πιο αργά (κάθε 40 περίπου ημέρες ενώ του νεανικού δέρματος, κάθε 26-28 μέρες).
  • Χαρίζει πορσελάνινη όψη και παρατεταμένο after-feel ενυδάτωσης, χωρίς να ασφυκτιά το δέρμα, με την πρωτοποριακή Diamond Velvet Technology.
  • Αναζωογονεί συνολικά το ώριμο, έντονα ταλαιπωρημένο δέρμα που έχει πια «κλειδωμένο» τον μηχανισμό έκφρασής του, είναι επιρρεπές στο οξειδωτικό στρες και έχει μειωμένες άμυνες. Το προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και βελτιστοποιεί την εικόνα του, αξιοποιώντας τα ευρήματα της Επιγενετικής.
  • Διαθέτει Needle-Free Skin Refining Technology για ολική αναδόμηση του δέρματος και εφέ γεμίσματος των ρυτίδων, για άμεση βελτίωση της όψης του ανάγλυφου, χωρίς βελόνες.

Τρία μοναδικά προϊόντα συνθέτουν τη φροντίδα Diamond Velvet για μία πολυλειτουργική περιποίηση της επιδερμίδας άνω των 50: η κρέμα ισχυρής ενεργητικής και παθητικής ενυδάτωσης αποτελεί την ιδανική φροντίδα για το ξηρό, αφυδατωμένο ώριμο δέρμα με δυσλειτουργικό δερματικό φραγμό που έχασε την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του. Περιέχει ισχυρά ενυδατικά δραστικά υψηλής διαβατότητας, ώστε να «κλειδώνει» την υγρασία στην επιδερμίδα, δημιουργώντας υψηλά αποθέματα παρατεταμένης ενυδάτωσης. Από την άλλη, οι απαιτητικές ανάγκες αντιγήρανσης καλύπτονται μοναδικά από την κρέμα ισχυρής αντιγήρανσης για άμεση σύσφιγξη και ταχεία μείωση ρυτίδων με δραστικά συστατικά που δρουν σε πλήρη συνέργεια, επαναφέροντας την ομοιομορφία στο ανάγλυφο και αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου για σφριγηλό, πυκνό, νεανικό δέρμα ξανά. Και για μία εβδομαδιαία δραστική φροντίδα χωρίς αισθητικές επεμβάσεις αλλά από την άνεση του σπιτιού σας, εμπιστευθείτε το Diamond Wrinkle Fighter, την επαναστατική συσκευή μικροδιάχυσης με ταυτόχρονη εκροή ενισχυμένου αντιγηραντικού ορού που μειώνει την πυκνότητα και το βάθος των ρυτίδων, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και ενισχύει τους μηχανισμούς ενυδάτωσης με άμεσα ορατά αποτελέσματα.

Εάν είστε και εσείς στη δεκαετία των 50, κινηθείτε σε πολύπλευρους άξονες φροντίδας μέσα από την καθημερινότητα και την καλλυντική σας φροντίδα και σταματήστε την πορεία φθοράς του χρόνου. Δική σας η επιδερμίδα, δικοί σας και οι κανόνες του «παιχνιδιού».