Πλάκα στα Δόντια

Το χαμόγελο είναι ένα από τα πιο εμφανή σημεία ομορφιάς το οποίο ωστόσο μπορεί να επισκιάσει ένα αόρατο στρώμα στην επιφάνεια της οδοντοστοιχίας, που ακούει στο όνομα «πλάκα στα δόντια».

περισσότερα

Επιλέξαμε για σένα:

woman checking teeth at dentist

Η μικροβιακή πλάκα, γνωστή και ως βιοϋμένιο, είναι ένα αόρατο στρώμα που εντοπίζεται στους σκληρούς και μαλακούς ιστούς της στοματικής…

Θέλεις να μαθαίνεις τα νέα μας;

Πάτησε εδώ

και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter με ένα μόνο κλικ!

Λίγα λόγια ακόμα:

Πλάκα στα Δόντια

Μπορεί η οδοντική πλάκα να είναι μια από τις πιο συνηθισμένες στοματικές παθήσεις αλλά χωρίς την κατάλληλη στοματική υγιεινή μπορεί να λειτουργήσει σαν «αφετηρία» άλλων παθήσεων, όπως η πέτρα και η περιοδοντίτιδα. Συνήθως, το τακτικό βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος εμποδίζουν τον σχηματισμό της. Στην ενότητα πλάκα στα δόντια θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να έχετε την κατάσταση «υπό έλεγχο» και να την αντιμετώπιση της πλάκας δοντιών στο…«τσεπάκι». Για να μην γίνουν όμως τα δόντια και τα ούλα σας «γόνιμο έδαφος» για την εξέλιξή της, στην ενότητα αυτή θα ανακαλύψετε φυσικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να την αποφύγετε. Ακόμη, θα μάθετε ποιες είναι οι καθημερινές συνήθειες που ευνοούν την εμφάνισή της και θα ανακαλύψετε δραστικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της πλάκας στα δόντια. Όλα όσα αφορούν την οδοντοστοιχία ξεκινούν πάντα από ένα καθημερινό πρόγραμμα καλής στοματικής υγιεινής και καταλήγουν σε ένα λαμπερό χαμόγελο!