woman stomach ache

Τι Φταίει για τον Ερεθισμό στην Ευαίσθητη Περιοχή;

Νιώθετε αυτοπεποίθηση φορώντας τα αγαπημένα σας ρούχα. Όμως η στιλιστική σας υπεροχή μπορεί να σας στερήσει τη γυναικολογική σας άνεση. Ανακαλύψτε με ποιον τρόπο κάποια κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας δημιουργούν κνησμό στην ευαίσθητη περιοχή, μάθετε ποια ρούχα είναι αυτά και αναδιαμορφώστε με τέτοιον τρόπο την ντουλάπα σας, ώστε να συνδυάσετε και το στιλ που σας αρέσει και την προσωπική υγιεινή και φρεσκάδα που χρειάζεστε, ως γυναίκα, όλη μέρα.

 

Η απλή μέθοδος των τριών…  κινδύνων (σύμφωνα με τους ειδικούς)

  • Ύφασμα: το βαμβάκι είναι το ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει φυσιολογικά. Οποιοδήποτε άλλο υλικό όπως σατέν, ακρυλικό, βισκόζ, λύκρα, πολυεστέρας κ.λπ. που θα φορέσουμε πάνω από τη ευαίσθητη περιοχή, εγκλωβίζει στο εσωτερικό του την υγρασία που προκαλείται ούτως ή άλλως από την εφίδρωσή μας και έτσι ευνοείται η ανάπτυξη βακτηρίων και μυκητιάσεων που προκαλούν τον κνησμό.
  • Εφαρμογή: όσο πιο στενό ένα παντελόνι ή εσώρουχο τόσο πιο επικίνδυνο για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής. Εάν εφαρμόζει πολύ σφιχτά επάνω στο σώμα σας, ακόμη και αν είναι από βαμβακερό ύφασμα, θα προκαλέσει έντονη τριβή που θα εμποδίσει την περιοχή να «πάρει αέρα».
  • Μέγεθος: ο κανόνας λέει πως τα ρούχα και τα εσώρουχά μας, θα πρέπει να είναι ακριβώς στο νούμερό μας και όχι ένα ή περισσότερα νούμερα μικρότερα, αφού έτσι υπάρχει ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε με τη στενή εφαρμογή: να δημιουργηθεί δηλαδή μεγάλη τριβή που, συνδυαστικά με την εφίδρωσή, θα κλειδώσει στην περιοχή την υγρασία που γίνεται «φωλιά» για ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς.

 

Η έξυπνη εναλλακτική στα σέξι εσώρουχα

Μεταξωτά, σατέν, δαντελωτά… τα σέξι εσώρουχα αποτελούν διαχρονικά λατρεμένη επιλογή των γυναικών και είναι λογικό, αφού αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη θηλυκή πλευρά τους. Όμως τα μη βαμβακερά υλικά γίνονται εστία για ερεθισμούς και φλεγμονές. Για τον ίδιο λόγο, οι ειδικοί συνιστούν και να αποφεύγετε τα εσώρουχα με μικρή επιφάνεια υφάσματος ή κορδόνια που καλύπτουν μόνο τα επίμαχα σημεία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείτε το σεξαπίλ σας. Η ιδανική λύση, φυσικά, είναι να επιλέξετε τα κλασικά 100% βαμβακερά γυναικεία snickers. Εάν όμως δεν τα θεωρείτε αρκετά θηλυκά για εσάς, προτιμήστε εσώρουχα που διαθέτουν δαντέλα, σατέν ή οποιοδήποτε άλλο υλικό του γούστου σας σε οποιαδήποτε περιοχή του εσωρούχου, εκτός από τον καβάλο. Αυτός πρέπει να είναι 100% βαμβακερός, ώστε να διατηρείται η ευαίσθητη περιοχή στεγνή και καθαρή.

 

Στενό, συνθετικό κολάν; Υπάρχει καλύτερη ιδέα

Πολλές γυναίκες δεν νιώθουν άνετα με το καλσόν γιατί νιώθουν πως «τους τρώει». Έτσι, για τις μέρες που θέλουν να φορέσουν φόρεμα ή φούστα, στρέφονται στην πιο πρακτική λύση του κολάν. Εάν όμως το κολάν είναι επίσης φτιαγμένο από συνθετικές ίνες θα δημιουργήσει την ίδια αίσθηση «φαγούρας» στα πόδια και θα ευνοήσει τις μολύνσεις στην ευαίσθητη περιοχή. Ευτυχώς στην αγορά κυκλοφορούν πια πολλά σχέδια με κολάν εντελώς βαμβακερά και έτσι δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια κομψή αλλά ασφαλή επιλογή. Προσοχή μόνο στο σωστό νούμερο!

Σαν να φοράτε κορμάκι, χωρίς να φοράτε

Τα κορμάκια είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να εφαρμόζουν στενά στο σώμα σας. Επειδή μάλιστα φοριούνται πάνω από το εσώρουχο, προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη εφίδρωση και παγιδεύουν την υγρασία με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθά της. Γιατί λοιπόν να μην τα αντικαταστήσετε με ένα κολλητό τοπάκι φορεμένο μέσα από το παντελόνι, τη φούστα ή το σορτς σας, ιδανικά με μια σφικτή ζώνη; Θα έχετε το ίδιο εφέ σμιλεμένης σιλουέτας που θα έδινε το κορμάκι αλλά θα προφυλαχθείτε από όσα θα σας προκαλούσαν κνησμό στην ευαίσθητη περιοχή.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

καθαρισμός ευαίσθητης περιοχής
Περιποίηση ευαίσθητης περιοχής: Όσα πρέπει να ξέρετε

Το μυστικό του κολλητού παντελονιού …

…είναι να μην κολλάτε μαζί του! Φορέστε τα skinny jeans σας σε μία έξοδο όπου θέλετε να τονίσετε τις υπέροχες καμπύλες σας και να δείξετε το στιλ σας αλλά μην τα κάνετε «στολή εργασίας» για την καθημερινότητά σας και βέβαια, με το που γυρίζετε στο σπίτι, φροντίστε να τα βγάζετε αμέσως. Έτσι, θα αφήσετε την περιοχή να αναπνεύσει και πάλι ελεύθερα, μειώνοντας τον κίνδυνο για μολύνσεις και μυκητιάσεις.

 

«Ντύστε» την καθημερινότητα με την απαραίτητη φροντίδα

Όσο και να ακολουθήσετε τους σωστούς κανόνες στο ντύσιμο, αν δεν τους συνδυάσετε με την κατάλληλη φροντίδα καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής, δεν θα καταφέρετε να προστατευθείτε αποτελεσματικά. Χρησιμοποιώντας για εξωτερική πλύση καθημερινά τον αφρό καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής Intim Area Foam  (που δεν απαιτεί τρίψιμο, για απαλό καθαρισμό χωρίς ερεθισμούς) θα προσφέρετε στην ευαίσθητη περιοχή, πρώτα απ’ όλα, μία παρατεταμένη αίσθηση φρεσκάδας και άνεσης με απομάκρυνση της κακοσμίας αλλά και την προστασία που χρειάζεται. Εάν πάλι προτιμάτε ένα προϊόν σε υγρή μορφή, επιλέξτε το Intim Area Liquid. Θα καθαρίσει και θα προφυλάξει την ευαίσθητη περιοχή αποτελεσματικά και, αν πηγαίνετε συχνά στο κολυμβητήριο, θα γίνει το αγαπημένο σας καθαριστικό για το ντους  μετά την πισίνα. Είναι κατάλληλο ακόμη και για την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Επειδή όμως συχνά χρειάζεται να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα «σε βάθος», ένα εξειδικευμένο ενδοκολπικό καθαριστικό θα σας ωφελήσει ιδιαίτερα. Το Intim Vaginal Douche Χαμομήλι pH 4,5 είναι ενδοκολπικό καθαριστικό για την ενίσχυση της φυσιολογικής χλωρίδας, τη ρύθμιση του κολπικού pΗ και την προσωπική υγιεινή. Πρόκειται για ένα διάλυμα κολπικής πλύσης σε μονοδόση για τον καθαρισμό του κόλπου από εκκρίσεις, υπολείμματα περιόδου ή αντισυλληπτικής γέλης που ανακουφίζει από φλεγμονές, ερεθισμούς, κνησμό και καύσο (Ιατροτεχνολογικό Προϊόν, CE 2803). Εννοείται, βέβαια, πως πέρα από την καθημερινή φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής με τα κατάλληλα προϊόντα, δεν πρέπει να ξεχνάτε το τακτικό ραντεβού με τον γυναικολόγο σας.

Ντουλάπα λοιπόν ανανεωμένη, γυναικολογική φροντίδα προσεγμένη και ευαίσθητη περιοχή… προστατευμένη.