hot waterbag placed on tummy

5 Λάθη φροντίδας της ευαίσθητης περιοχής της γυναίκας κατά την περίοδο

Ως γυναίκα, ξέρετε καλά τη σημασία του να διατηρείτε την ευαίσθητη περιοχή καθαρή και προστατευμένη κάθε μέρα. Πόσο μάλλον τις δύσκολες μέρες του μήνα. Είστε σίγουρη όμως ότι περιποιείστε την περιοχή με τον σωστό τρόπο;   Παρακάτω, θα μάθετε πώς να αποφεύγετε 5 κινήσεις-παγίδες που πολλές γυναίκες θεωρούν σωστές αλλά τελικά βλάπτουν.

 

Λάθος 1: «Δεν πλένομαι την πρώτη μέρα περιόδου, γιατί μπορεί να σταματήσει η ροή»

Μία παλιά αντίληψη των γιαγιάδων μας που όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι γυναικολόγοι συμφωνούν πως κατά την περίοδο, η γυναίκα πρέπει να πλένει τόσο ολόκληρο το σώμα της όσο και την ευαίσθητη περιοχή πρώτον για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μικροβίων και λοιμώξεων και φυσικά, για να εξουδετερωθούν οι δυσάρεστες οσμές που συχνά συνοδεύουν την έμμηνο ρύση. Ο καθαρισμός αυτός ενδέχεται να ανακόψει λιγάκι τη ροή του αίματος η οποία φυσιολογικά συνήθως επανέρχεται μετά από λίγο. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε πως σταματάει εντελώς η περίοδός σας μετά το μπάνιο, συζητήστε το με τον γυναικολόγο σας.

 

Λάθος 2: «Για έξτρα φρεσκάδα, χρησιμοποιώ αφρόλουτρο με άρωμα»

Για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής δεν ενδείκνυνται προϊόντα με τεχνητό άρωμα γιατί μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς. Εάν ανησυχείτε για την εξουδετέρωση της δυσάρεστης οσμής, θυμηθείτε πως την πραγματοποιούν τέλεια και τα εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής, χαρίζοντάς σας τη φρεσκάδα και την άνεση που χρειάζεστε για να νιώθετε σιγουριά στην καθημερινότητά σας συνδυαστικά με τον σεβασμό στο pH της περιοχής και την αναγκαία προστασία από μολύνσεις. Το υγρό καθαριστικο ευαισθητησ περιοχησ

INTIM AREA LIQUID είναι η ιδανική λύση για τον καθαρισμό κατά την περίοδο αφού ενισχύει τη φυσιολογική άμυνα και αφήνει ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας που διαρκεί. Το ίδιο και ο έτοιμος αφρός INTIM AREA FOAM, εάν προτιμάτε μια πιο πρακτική λύση.

Λάθος 3: «Καλύτερα μεγαλύτερο ταμπόν, για να αργήσω να το αλλάξω»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μόνο κριτήριο για να επιλέξετε ταμπόν θα πρέπει να είναι η ένταση της ροής του αίματος κατά την περίοδό σας και όχι ο χρόνος που θα χρειαστεί να φορέσετε το ταμπόν, βάσει των κοινωνικών σας δραστηριοτήτων. Έτσι άλλωστε διαχωρίζουν αυτά τα προϊόντα και οι κατασκευαστές τους (βλ. φωτογραφίες σταγόνων στη συσκευασία). Έτσι λοιπόν, εάν χρειαστείτε κάλυψη για πολλές ώρες, η λύση είναι να πάρετε μαζί σας ταμπόν που αντιστοιχούν ακριβώς στη ροή σας σας και να τα αλλάζετε τακτικά. Μην ξεχνάτε άλλωστε το σύνδρομο τοξικού σοκ που μπορεί να προκληθεί από την πολύωρη χρήση του ταμπόν.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

vaginitis
Κολπίτιδα: Τι είναι και ποια είδη υπάρχουν;

Λάθος 4: «Θα φορέσω τη night, για να με «κρατήσει» για ωωωωωωρες »

Ό,τι ισχύει για τα ταμπόν ισχύει και για τις σερβιέτες. Είναι κατασκευασμένες σε διαφορετικά μεγέθη, για να καλύπτουν τις ανάγκες σας σύμφωνα με τη ροή σας και όχι το πρόγραμμά σας. Φορώντας για πάνω από 4 ώρες την ίδια σερβιέτα,  αυξάνετε τις πιθανότητες για μολύνσεις. Αξίζει να πληρώσετε αυτό το τίμημα, για δυο-τρεις λιγότερες επισκέψεις στην τουαλέτα;

Λάθος 5: «Μια χαρά καθαρίζουν και τα υγρά μαντιλάκια. Και μυρίζουν και λουλούδια»

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γυναίκες στην περίοδο, ειδικά όταν βιάζονται ή είναι πολλές ώρες εκτός σπιτιού, είναι να καταφεύγουν στα κοινά υγρά μαντιλάκια χωρίς οινόπνευμα έχουν στην τσάντα τους, όμως αυτά δεν προορίζονται γι’ αυτή τη χρήση και μπορεί να διαταράξουν τη φυσική οξύτητα της περιοχής. Αν μάλιστα περιέχουν άρωμα, λειτουργούν ακόμη πιο επιβαρυντικά από άποψη ερεθισμών. Όσο για τα μωρομάντιλα που αποτελούν επίσης προσφιλή επιλογή, είναι κατάλληλα μόνο για τη βρεφική ευαίσθητη περιοχή που έχει διαφορετικό pH από το αντίστοιχο μιας ενήλικης γυναίκας.

Για να λύσουν αυτό ακριβώς το πρόβλημα, δημιουργήθηκαν τα εξειδικευμένα  INTIM AREA WIPES . 20 μαντιλάκια σε πρακτική ατομική συσκευασία βρίσκονται πάντα και παντού μαζί σας, για να σας προσφέρουν απαλό και γρήγορο καθαρισμό, ήπια μικροβιακή προστασία και προστασία από ερεθισμούς και κακοσμία, και όλα αυτά διατηρώντας το φυσιολογικό όξινο pH της περιοχής που αντιστοιχεί στην αναπαραγωγική ηλικία.

Τον επόμενο μήνα λοιπόν, θυμηθείτε να φροντίσετε την ευαίσθητη περιοχή αποφεύγοντας τις «κακοτοπιές» και… οι δύσκολες μέρες θα έχουν τουλάχιστον εύκολες λύσεις.