Κολπίτιδα: Συμπτώματα & Αντιμετώπιση

Η κολπίτιδα εκδηλώνεται όταν ο κόλπος βρίσκεται σε κατάσταση φλεγμονής, πόνου ή πρηξίματος. Αποτελεί αρκετά κοινή πάθηση και μπορεί να προκληθεί από διάφορες λοιμώξεις ή ερεθισμούς. Αν και αποτελεί δυσάρεστη εμπειρία, συχνά αντιμετωπίζεται εύκολα εφόσον εντοπισθεί η αιτία που την προκάλεσε.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Πολλές γυναίκες που πάσχουν από κολπίτιδα βιώνουν επιπλέον συμπτώματα όπως ερεθισμοί και φαγούρα, ασυνήθιστες κολπικές εκκρίσεις, πόνο κατά την ούρηση ή τη σεξουαλική πράξη καθώς και ελαφριά αιμορραγία.

Η κολπίτιδα μπορεί να αποτελεί συνέπεια κάποιας μυκητιασικής ή βακτηριακής ή σεξουαλικά μεταδιδόμενης μόλυνσης. Μπορεί να αποτελεί το αποτέλεσμα κάποιας αλλεργικής αντίδρασης σε προϊόντα οικιακής χρήσης όπως απορρυπαντικά, μαλακτικά ρούχων και σαπούνια με άρωμα. Επίσης, ερεθισμοί ενδέχεται να προκληθούν και από αλλεργικές αντιδράσεις σε άλλα προϊόντα γυναικολογικής υγιεινής όπως τα κολπικά σπρέι.

Οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση μπορεί να νιώθουν φαγούρα, ξηρότητα ή δυσφορία λόγω της πτώσης στα επίπεδα οιστρογόνων. Η συγκεκριμένη πάθηση ονομάζεται ατροφική κολπίτιδα.

 

Μπορεί να θεραπευτεί;

Ναι. Παρά τα όποια αισθήματα ντροπής, είναι σημαντικό να συζητήσετε το ζήτημα με τον γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν. Όταν εκείνος εντοπίσει την αιτία της κολπίτιδας, θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman siting at poolside
Σωστή υγιεινή ευαίσθητης περιοχής το καλοκαίρι

Αν έχει ήδη γίνει διάγνωση μυκητιασικής κολπίτιδας στο παρελθόν, ίσως να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα με μη συνταγογραφούμενα προϊόντα πριν επισκεφθείτε τον γιατρό σας. Το εξειδικευμένο καθαριστικό της ευαίσθητης περιοχής Intim Aid Cleanser είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα της κολπίτιδας και άλλων λοιμώξεων. Αν επιθυμείτε τη χρήση τζελ, σας προτείνουμε το τζελ για τη ρύθμιση και αποκατάσταση του pH του κόλπου Prelactic Vaginal Cream το οποίο περιέχει ενεργά συστατικά που ρυθμίζουν και αποκαθιστούν τα επίπεδα pH ενώ αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της κολπίτιδας.

Η ξηρότητα του κόλπου που προκαλείται από ατροφική κολπίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με το ενυδατικό και λιπαντικό ενδοκολπικό τζελ Aqua Care Vaginal Cream, το οποίο βοηθά στην ανακούφιση από κνησμό και αίσθηση καύσου.

 

Πώς να προλάβω την κολπίτιδα;

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε ή να προλάβετε την επιστροφή της κολπίτιδας διατηρώντας τη γεννητική περιοχή στεγνή και καθαρή αποφεύγοντας τη χρήση προϊόντων γυναικολογικής υγιεινής όπως σπρέι και αποσμητικά και φορώντας βαμβακερά εσώρουχα.

Δείτε την πλήρη σειρά γυναικολογικής περιποίησης που διαθέτουμε ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν για τη φροντίδα του κόλπου σας.