woman with eye patches and towel

Skinimalism: η νέα τάση στο skincare

Μπορεί να θεωρείται trend στον κόσμο της ομορφιάς και της beauty «κοινότητας» όμως στην πραγματικότητα το skinimalism (ή skin diet όπως λέγεται αλλιώς) είναι κάτι παραπάνω από απλή μόδα: είναι η αφετηρία και η ουσία κάθε δερματικής φροντίδας οικουμενικά για μία νεανική, λαμπερή όψη. Αξίζει να δούμε τι πρεσβεύει και πώς οι αρχές του συνδέονται με τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας.

Back to basics με 3 βήματα φροντίδας

Μετά από μία περίοδο με τα φώτα της κοσμητολογίας στραμμένα στη ρουτίνα ομορφιάς με τα πολλά βήματα φροντίδας μέσα από πολλαπλές, διαφορετικές καλλυντικές συνθέσεις, το skinimalism ήρθε δυναμικά ως η μινιμαλιστική απάντηση, ή αλλιώς ως ο «χρυσός εξισορροπιστής» που βάζει στο επίκεντρο του skincare την απλότητα και την ποιότητα αντί της ποσότητας των καλλυντικών που χρησιμοποιούμε. Σύμφωνα με το skinimalism, τα έξτρα βήματα ρουτίνας περιποίησης αφαιρούνται, για να μείνουν οι 3 βασικοί «πυλώνες» φροντίδας που χρειάζεται κάθε επιδερμίδα, ανεξαρτήτως τύπου: ο καθαρισμός, η στοχευμένη φροντίδα και η αντηλιακή προστασία. Μέσα από «έξυπνες φόρμουλες» που διαθέτουν τα συγκεκριμένα δραστικά που χρειάζεται το δέρμα μας σε κάθε φάση του και που παρέχουν συνδυαστικά μια all-in-one φροντίδα, θα καταφέρουμε να επικεντρωθούμε σωστά και αποτελεσματικά στην περιποίηση του δέρματός μας ανά περιόδους. Φυσικά, τα 3 βήματα δεν χρειάζεται να είναι επακριβώς 3. Το skinimalism δίνει απλώς μία γενική less is more κατεύθυνση στη ρουτίνα ομορφιάς μας, για ένα multi-tasking αποτέλεσμα. Αν, για παράδειγμα, οι ανάγκες της επιδερμίδας μας επιβάλλουν και μία στοχευμένη έξτρα φροντίδα (π.χ. αντιρυτιδική), θα την εντάξουμε άφοβα στη μίνιμαλ εκδοχή του skincare μας.

Πώς ωφελούν την επιδερμίδα μας οι «λίγες και καλές» κινήσεις φροντίδας;

Το δέρμα μας έχει συγκεκριμένες ικανότητες διαπερατότητας. Έτσι, το να «στοιβάζουμε» στην επιφάνειά του πολλά και ετερόκλητα ενεργά συστατικά αφενός δυσκολεύει την απορρόφησή τους στις βαθύτερες στιβάδες του αφετέρου το υπερβολικό layering ή η λανθασμένη χρήση καλλυντικών προϊόντων μπορεί να οδηγήσει σε ατέλειες ή σε αύξηση της ευαισθησίας του δέρματος. Στον αντίποδα λοιπόν όλων αυτών, έρχονται τα απλουστευμένα βήματα του skinimalism να λύσουν τις τρεις βασικές ανάγκες του δέρματος:

1. Καθαρισμός που προστατεύει από ερεθισμούς

Ένα καθαρό δέρμα είναι η αναγκαία βάση πριν από κάθε καλλυντική φροντίδα. Όμως ο στόχος είναι διπλός: και να απομακρύνουμε αποτελεσματικά ρύπους, σμήγμα και υπολείμματα μακιγιάζ και να αφήσουμε «αλώβητο» τον δερματικό φραγμό, το τελευταίο δηλαδή «οχυρό» του δέρματος που διατηρεί την υγρασία του και το προστατεύει από ερεθισμούς και «επιθέσεις». Επιλέγοντας ένα καθαριστικό προσώπου που σέβεται τη φυσιολογία του δέρματος, διαθέτει ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και χαρίζει άνεση και ευεξία, κάνουμε το πρώτο σωστό βήμα μιας skinimal ρουτίνας ομορφιάς. Αν πάλι, προτιμάμε μια πολυλειτουργική λύση καθαριστικού που θα ωφελήσει και σε άλλους άξονες την επιδερμίδα μας, το ενεργό μικκυλιακό νερό πέρα από καθαρισμό υψηλής αποτελεσματικότητας, προσφέρει επιπλέον ενυδατική/αντιγηραντική δράση άνεση και ευεξία και προστασία από τη ρύπανση. Για να επωφεληθούμε από τη δράση και των δύο, μπορούμε να τα εναλλάσσουμε στην πρωινή και βραδινή μας ρουτίνα ομορφιάς (αν όμως έχει προηγηθεί μακιγιάζ, χρειάζεται να το αφαιρέσουμε πρώτα με το ενεργό μικκυλιακό νερό και να συνεχίσουμε με τον αφρό καθαρισμού). Skinimalistic cleansing? Check!

 

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman puts cream on her face
Καθημερινή Περιποίηση Προσώπου: Εμπνευστικές Ιδέες

2. Στοχευμένη φροντίδα

Η ενυδάτωση είναι σίγουρα η πρωταρχική ανάγκη της επιδερμίδας μας, για να παραμένει ελαστική, λεία, γεμάτη ζωντάνια και ευεξία και να διατηρεί την ομοιόστασή της. Πασίγνωστο για τις εξαιρετικές ενυδατικές του ιδιότητες, το υαλουρονικό οξύ είναι το ιδανικότερο συστατικό που μπορούμε να αναζητήσουμε στην επιλογή της ενυδατικής μας κρέμας. Ειδικά αν πρόκειται για 3 τύπους υαλουρονικού οξέος που φτάνουν και στα 3 επίπεδα της επιδερμίδας συνδυαστικά με φυτικά εκχυλίσματα και ενεργά συστατικά σύκου, για ακόμα πιο εντατική ενυδάτωση. Θα τα βρείτε όλα στην ειδικά σχεδιασμένη σύνθεση της Moisturizing Plus Cream εντατικής ενυδάτωσης για ένα στοχευμένο skinimalistic πρωτόκολλο ολικής αναδόμησης. Θέλετε όμως να «κάνετε κάτι» και για τα πρώτα σημάδια γήρανσης που εμφανίστηκαν στην επιδερμίδα σας; Κάντε το χωρίς περιορισμούς! Η ρετινόλη και η βιταμίνη Ε της αντιγηραντικής κρέμας νύχτας θα σας βοηθήσουν αποτελεσματικά: η πρώτη μειώνοντας ορατά τις ρυτίδες και η δεύτερη παρέχοντας αντιοξειδωτική προστασία. Φυσικά, δεν ξεχνάμε πρωί-βράδυ και τη φροντίδα των ματιών που είναι επίσης κομβική ανάγκη του δέρματός μας.

3. Προστασία από τη φωτογήρανση

Λεπτές γραμμές και ρυτίδες, απώλεια σφριγηλότητας, τραχιά υφή και θαμπή όψη, δυσχρωμίες… Ο ήλιος δεν αστειεύεται στην προσπάθειά του να μας στερήσει τη νεανική όψη. Γι’  αυτό και το αντηλιακό πολύ υψηλής ή  υψηλής ηλιοπροστασίας χειμώνα-καλοκαίρι χρειάζεται να είναι πάντα το τελευταίο βήμα στην πρωινή beauty routine, είτε ακολουθούμε τη skinimalism φιλοσοφία είτε όχι.

Skinimalism: η νέα τάση στο skincare ή η πεμπτουσία της φροντίδας του δέρματος 365 μέρες τον χρόνο; Όπως και αν το αποκαλέσουμε, το σημαντικό είναι πως μέσα στην απλότητά του, ωφελεί το δέρμα μας ουσιαστικά, πολύπλευρα, στοχευμένα και αποτελεσματικά. Αυτό δεν είναι, άλλωστε, το ζητούμενο;