oxi beaute tin kyriaki

Beaute την Κυριακή ή τις Άλλες Μέρες;

Μέχρι σήμερα, περίμενες πώς και πώς την Κυριακή να κάτσεις μπροστά στον καθρέφτη σου, να πιάσεις τα αγαπημένα σου καλλυντικά και να σε φροντίσεις με το παραπάνω. Μόνο που δεν σου είπε κανείς, πως για το beauté σου, διάλεξες τη λάθος μέρα! Και όχι για έναν, ούτε για δύο αλλά για τέσσερις λόγους που ήρθε η ώρα να μάθεις, ώστε να φτιάξεις, επιτέλους, το σωστό ημερολόγιο ομορφιάς.

 

 

  1. Χαλάρωση στη χαλάρωση;

Πέρα από το να περιποιηθούμε τον εαυτό μας, ο σκοπός του beauté είναι και να χαλαρώσουμε. Να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τις έγνοιες της καθημερινότητας και να αφιερωθούμε 100% στο να κάνουμε ένα δώρο αναζωογόνησης και ευεξίας στον εαυτό μας. Για να νιώσουμε όμως πραγματικά την ευφορία της αποσυμφόρησης,  θα πρέπει να κάνουμε το τελετουργικό ομορφιάς μας όταν είμαστε ήδη μέσα στη ένταση της καθημερινότητας και όχι την Κυριακή που είμαστε ούτως ή άλλως ξεκούραστες και ξέγνοιαστες. Έτσι, και θα εκτιμήσουμε περισσότερο τη χαρά του να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας και θα νιώσουμε την ασύγκριτη ικανοποίηση του «διώχνω το stress».

 

 

  1. Κυριακή, έχει άλλα το πρόγραμμα

Αν δεν βγούμε την Κυριακή, πότε θα βγούμε;  Θα ξεκινήσουμε τη μέρα μας με λίγο τρέξιμο στο πάρκο ή στο γυμναστήριο οι πιο «σκληροπυρηνικές»- έτσι για να μας βρει η μέρα σε φόρμα- θα συνεχίσουμε με ένα καφεδάκι με την παρέα και μετά όλο και κάτι θα τσιμπήσουμε στο αγαπημένο μας στέκι. Εννοείται πως τα τηλεφωνήματα και τα καλέσματα δεν λείπουν ποτέ από την κυριακάτικη ατζέντα. Όλο και κάποια θεία θα μας φωνάξει για τραπέζι, όλο και κάποιος μακρινός ξάδελφος ή ξαδέλφη θα κανονίσει καφέ για να τα πούμε, όλο και σε κάποια κοινωνική υποχρέωση θα έχουμε να παραστούμε… με τούτα και με εκείνα, πέρασε η Κυριακή! Φαντάσου να έπρεπε να στριμώξεις σε τέτοιο πρόγραμμα και το beauté σου. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να το στριμώξεις. Γιατί Κυριακές προέχει το έξω! Sunday ίσον Fun day!

 

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

2 woman talking to each other on the couch
Pro-aging: Μεγαλώνοντας όμορφα – FrezyTalQ E3
  1. Ξημερώματα Τετάρτης, η άμαξα θα γίνει κολοκύθα

Κάνοντας το beauté σου την Κυριακή, ελπίζεις πως θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, για να δείχνεις φρέσκια, δροσερή και ξεκούραστη στη δουλειά, όλη την εβδομάδα. Όμως άλλο η ελπίδα άλλο η πραγματικότητα. Το πιο πιθανό είναι πως στα μέσα της εβδομάδας, το αποτέλεσμα θα αρχίσει σταδιακά να φθίνει και θα χρειαστεί επανάληψη. Αντίθετα, αν κάνεις το beauté σου Δευτέρα ή Τρίτη, η λάμψη σου θα κρατήσει σίγουρα μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, τότε που οι έξοδοι και τα κοκτέιλ έχουν την τιμητική τους.

 

 

  1. Και τώρα, πού θα βρω βαμβάκι;

Ένα από τα πιο κλασικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν όταν κάνεις το beauté σου είναι να σου τελειώσει κάποιο από τα πολύτιμα σύνεργα: το βαμβάκι, τα μαντηλάκια καθαρισμού, η κρέμα σου… Πετάγεσαι μέχρι το φαρμακείο της γειτονιάς, θα σκεφτείς, και λύθηκε το πρόβλημα. Σωστά. Εκτός… αν είναι Κυριακή και το κοντινότερο εφημερεύον φαρμακείο είναι 25.000 τετράγωνα μακριά!  Τότε, ή αναγκάζεσαι να καταφύγεις σε αυτοσχέδιες λύσεις αξιοποιώντας ό,τι έχεις στη διάθεσή σου και το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το καλύτερο ή ακόμα χειρότερα, αφήνεις το beauté σου στη μέση και έχεις «φάει» απλώς πολύτιμο χρόνο απ’ την Κυριακή σου για το τίποτα.  

 

Μήπως τελικά να το ξανασκεφτείς το θέμα beauté την Κυριακή; Τουλάχιστον, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις την εναλλακτική beauty ρουτίνα του «μεσοβδόμαδα». Πιάσε την ατζέντα σου, φτιάξε νέο πλάνο περιποίησης της επιδερμίδας σου και καλές ομορφοδουλειές!