woman relaxes on her couch

Κουρασμένο πρόσωπο: 4 Συμβουλές αναζωογόνησης

Τώρα που επιστρέφεις σιγά-σιγά μετά τις διακοπές στο καθημερινό σου πρόγραμμα -που έχει λίγο παραπάνω τρέξιμο όπως κάθε Σεπτέμβρης που  σηματοδοτεί νέα σεζόν- ίσως δυσκολεύεσαι να διατηρήσεις τη φρέσκια, ξεκούραστη όψη σου. Λογικό αφού ξαναμπαίνεις σε έντονους ρυθμούς ζωής με περιορισμένες ώρες ύπνου (ξανά), κάνεις συχνά γρήγορα γεύματα χωρίς φρούτα και λαχανικά -που με τις βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά και την ενυδάτωση που προσφέρουν στον οργανισμό κάνουν το σώμα και το δέρμα να αντανακλούν μια γενικότερη εικόνα υγείας-, εκτίθεσαι και πάλι στο μπλε φως του υπολογιστή στο γραφείο και γενικά έχεις ξανά μια καθημερινότητα που δεν ευνοεί τη φρέσκια, ξεκούραστη όψη. Όμως, υπάρχει τρόπος να αναζωογονήσεις το κουρασμένο σου πρόσωπο ακολουθώντας 4 βήματα το βράδυ και το πρωί.

Βήμα 1:

Το βράδυ, ρύθμισε το φως της οθόνης

Όσο χαλαρώνεις πριν κοιμηθείς με ένα βιβλίο, το κινητό ή το tablet σου,

το δυνατό φως μπορεί να καταπονήσει τα μάτια και το βλέμμα σου, κάνοντάς το να δείχνει αισθητά κουρασμένο την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό, ρύθμισε την ένταση κάθε πηγής φωτός: όταν βλέπεις τηλεόραση, χρειάζεσαι απαλό φως. Όταν διαβάζεις, βάλε το φως πίσω σου, ώστε να «πέφτει» πάνω στα σελίδες και όχι πάνω στα μάτια σου. Στο κινητό και το tablet, ρύθμισε τη φωτεινότητα ώστε το επίπεδό της να ταιριάζει με το επίπεδο φωτεινότητας του χώρου. Επίσης, προσάρμοσε και το contrast, ώστε να μη «ζορίζονται» τα μάτια σου. Αφού κλείσεις βιβλίο και οθόνες, μην ξεχάσεις να κάνεις κάτι και για τους μαύρους κύκλους που επιτείνουν την εικόνα κούρασης στο βλέμμα σου, συνδυαστικά με το digital eye strain. Άπλωσε κάτω από τα μάτια τη μάσκα ματιών υδρογέλης που είναι εμπλουτισμένη με εκχύλισμα Γλυκύρριζας και Ιπποφαές, συστατικά εξαιρετικά ευεργετικά στην επαναφορά της φωτεινότητας- και άφησέ τη στην επιδερμίδα σου για 8 ώρες, όσο δηλαδή κοιμάσαι, για πλήρη και συνεχή απορρόφηση των δραστικών συστατικών. Το πρωί, θα δεις το βλέμμα σου ορατά πιο ξεκούραστο και λαμπερό και τον χρωματικό τόνο κάτω από τα μάτια πιο ομοιόμορφο.

Βήμα 2:

Βάλε διπλό μαξιλάρι

Ήρθε η ώρα να πέσεις στο κρεβάτι. Όμως κατακράτηση υγρών και φρέσκο look δεν πάνε μαζί! Ειδικά αν κατανάλωσες λίγο παραπάνω αλάτι, η κατακράτηση μπορεί να είναι ακόμα πιο έντονη.  Τοποθετώντας ένα δεύτερο μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σου, βοηθάς τα υγρά να μη «λιμνάζουν» σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως κάτω από τα μάτια σου, ώστε να μη δημιουργείται οίδημα και σακούλες στο σημείο. Φρόντισε μόνο να έχουν σωστή κλίση τα μαξιλάρια ώστε να μην επιβαρύνεις τον αυχένα σου.

Βήμα 3:

Φόρεσε φωτεινά ρούχα στο πάνω μέρος

Ξύπνησες και ήρθε η ώρα να ντυθείς; Καλύτερα να αποφύγεις τα   σκουρόχρωμα, μουντά μπλουζάκια και πουκάμισα, αν θες να βγάλεις τα σημάδια κούρασης από την όψη σου. Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό αλλά είναι αποτελεσματικό. Τα ρούχα που φοράμε στο πάνω μέρος του σώματός μας, επειδή είναι πολύ κοντά στο πρόσωπό μας, επηρεάζουν την εικόνα  του. Τα ανοιχτά και φωτεινά χρώματα, πέρα από το ότι μας φτιάχνουν γενικά τη διάθεση, φωτίζουν και την εικόνα μας, έστω και αν είναι οφθαλμαπάτη!

Θα σου αρέσει σίγουρα:

new years eve dress
4 Έξυπνα Beauty Tips για το Φετινό Ρεβεγιόν!

Βήμα 4:

Άπλωσε highlighter στα ψηλά σημεία του προσώπου

Όπου φως ζωντάνια! Το σωστό μακιγιάζ μπορεί να αναδείξει τη φρέσκια σου όψη ή ακόμα και να τη «μιμηθεί». Προϊόν-κλειδί στην προσπάθειά σου για ξεκούραστο πρόσωπο  το πρωί είναι το highlighter που εφαρμοσμένο στα ζυγωματικά, δηλαδή εκεί όπου χτυπάει φυσικά το φως, μπορεί να δώσει έξτρα λάμψη καμουφλάροντας έξυπνα τα σημάδια κούρασης. Δεν χρειάζεται να εφαρμόσεις άλλα προϊόντα μακιγιάζ, αν δεν το συνηθίζεις, παρά μόνο το highlighter, ιδανικά σε κρεμώδη υφή για πιο φυσικό αποτέλεσμα. Για ακόμα πιο αναζωογονημένο αποτέλεσμα όμως, ξεκίνα το glowy look σου κάτω από το highlighter. Πριν την καθημερινή σου κρέμα, άπλωσε στο πρόσωπο λίγες σταγόνες από το Revitalizing Serum που οξυγονώνει τα κύτταρα του δέρματος και χαρίζει πιο ελαστική, απαλή, φωτεινή επιδερμίδα, γεμάτη ζωντάνια.   

Θυμήσου βέβαια πως οι παραπάνω συμβουλές αναζωογόνησης για το κουρασμένο πρόσωπο δεν είναι το «μαγικό ραβδάκι» που θα διώξει την κουρασμένη όψη σου μέσα σε μια νύχτα. Για την τέλεια εικόνα ξεκούραστου προσώπου και βλέμματος, χρειάζεται επιπλέον και η συνδυαστική φροντίδα στον γενικότερο τρόπο ζωής σου, τις διατροφικές σου συνήθειες κ.λπ. Άλλωστε, το ξέρεις καλά πως τα αγαθά κόποις κτώνται και καθόλου δεν σε πειράζει γιατί όσο μεγαλύτερη η προσπάθεια στην επίτευξη ενός σκοπού τόσο πιο γλυκιά η επιτυχία μετά!