blonde hair woman applies cream under her eyes

Έξυπνες Συμβουλές για τη Φροντίδα Ματιών

Το δέρμα γύρω από τα μάτια διαφέρει από το υπόλοιπο σώμα. Είναι πιο λεπτό, πιο ευαίσθητο και πιο εύθραυστο, και, συνεπώς, μαρτυρά πως ξενυχτήσαμε το προηγούμενο βράδυ ή πως χρειάστηκε να καθίσουμε πολλές ώρες στη δουλειά.

 

Τι προκαλεί τις σακούλες κάτω από τα μάτια;

Ανάλογα με το χρωματικό τόνο του δέρματός σας, όταν κουράζεστε, μπορεί να δείτε μαύρους κύκλους ή σακούλες να εμφανίζονται κάτω από τα μάτια σας κάνοντας σας να δείχνετε καταπονημένοι και κουρασμένοι. Πού οφείλεται αυτό;

Οι μαύροι κύκλοι προκαλούνται από το αίμα που συσσωρεύεται στο πυκνό δίκτυο τριχοειδών αγγείων που βρίσκονται κάτω από το δέρμα του περιγράμματος του ματιού. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με τις μπλε και πράσινες φλέβες γύρω από τους καρπούς σας όπου το δέρμα είναι εξίσου λεπτό.

Η κούραση κάνει τα αιμοφόρα αγγεία περισσότερο ορατά γιατί η κούραση ενεργοποιεί την παραγωγή της κορτιζόλης στο σώμα μας. Πρόκειται για μια ορμόνη που μας χαρίζει ενέργεια αλλά παράλληλα διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία. Καθώς, λοιπόν, τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τα μάτια διαστέλλονται, γίνονται περισσότερο ορατά κάτω από το δέρμα.

Ο καλύτερος τρόπος για να νικήσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια είναι να ξεκουράζεστε καλά και να μειώσετε το στρες που ευθύνεται για την παραγωγή κορτιζόλης. Οι τοπικές κρέμες μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Η καινοτόμος κρέμα-gel FREZYDERM Eye Balm μειώνει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο γύρω από τα μάτια χαρίζοντάς σας μια ανανεωμένη και λαμπερή όψη.

 

Βλάβες από τον ήλιο

Τα μάτια σας διατρέχουν επίσης ιδιαίτερο κίνδυνο βλαβών από τις υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες UV. Το δέρμα μας προστατεύεται από αυτές με το παχύ στρώμα της επιδερμίδας αλλά καθώς τα μάτια μας δεν διαθέτουν κάτι τέτοιο, τα υψηλά επίπεδα UV ακτινοβολίας θέτουν σε επιπλέον κίνδυνο την υγεία του δέρματός σας. Πόσο μάλλον καθώς το δέρμα γύρω από τα μάτια μας δεν καλύπτεται ποτέ με ρούχα. Τι βλάβες μπορούν να προκληθούν;

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman without make up
Tips για να Είσαι Όμορφη χωρίς Μακιγιάζ το Καλοκαίρι

Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη του δέρματος που το κρατά σφριγηλό. Η έκθεση στην ακτινοβολία UV προκαλεί την αποδόμηση του κολλαγόνου σε επιταχυνόμενους ρυθμούς. Καθώς το δέρμα γύρω από τα μάτια εκτίθεται σε περισσότερη UV ακτινοβολία, γίνεται περισσότερο επιρρεπές στις ρυτίδες σε σχέση με άλλες περιοχές του σώματός μας. Μάλιστα, αυτός είναι ο λόγος που οι ρυτίδες πρωτοεμφανίζονται στο σώμα μας στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, συστήνεται η καθημερινή χρήση ενός προϊόντος που προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία UV. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψουμε την αποδόμηση του κολλαγόνου και θα μειώσουμε τον σχηματισμό των ρυτίδων. Τα γυαλιά ηλίου που φιλτράρουν τις ακτίνες UV θα μας βοηθήσουν επίσης σε περιβάλλον με υψηλή υπεριώδη ακτινοβολία.

 

Ευαίσθητο δέρμα

Άλλη μια συνέπεια του λεπτό δέρματος γύρω από τα μάτια είναι η μεγαλύτερή του ευαισθησία στα διάφορα προϊόντα σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Προϊόντα όπως τα απολεπιστικά με βαριά σύνθεση ενδέχεται να ερεθίσουν την περιοχή στο περίγραμμα του ματιού.

Αυτό ισχύει και για τα ενυδατικά προϊόντα. Οι κρέμες ματιών θα πρέπει να έχουν πιο ελαφριά σύνθεση σε σχέση με άλλα ενυδατικά προϊόντα και, ιδανικά, να μην περιέχουν άρωμα. Έτσι, θα μειωθεί ο κίνδυνος ερεθισμού του δέρματος. Η FREZYDERM Eye Cream έχει σχεδιαστεί ειδικά για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων αναγκών του δέρματος γύρω από την περιοχή των ματιών, προσφέροντας απαλή ενυδάτωση και μειώνοντας τις ρυτίδες με το εκχύλισμα Argania spinosa, πεπτίδια και υαλουρονικό οξύ.