eye patches on woman

Επιθέματα ματιών/eye patches: Η λύση για τους μαύρους κύκλους

Ξεκούραστο, φωτεινό βλέμμα. Ευσεβής πόθος των περισσοτέρων, ειδικά όσων εμφανίζουν συχνά μαύρους κύκλους και θέλουν να ξαναδούν την ομοιόμορφη χρωματική όψη να επανέρχεται στην περιοχή κάτω απ’ τα μάτια τους. Με ποιους τρόπους όμως μπορούμε να χαρούμε ξανά το αποτέλεσμα λάμψης και φωτεινότητας που αποζητάμε;

Κοιμάμαι πολύ, κοιμάμαι σωστά

Mία από τις βασικές αιτίες για τη σκουρόχρωμη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι ο ελλιπής ύπνος. Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, η αποσυμφόρηση στην περιοχή δυσκολεύει καθώς το αίμα μένει στάσιμο στο σημείο και «χρωματίζει» το δέρμα κάτω από τα μάτια περισσότερο. Πέρα από την επαρκή ξεκούραση όμως, για να απαλυνθεί εικόνα των μαύρων κύκλων χρειάζεται και σωστή στάση ύπνου. Για να αποφύγετε την κατακράτηση υγρού στην περιοχή των ματιών όσο κοιμάστε, τοποθετήστε ένα έξτρα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας, ώστε να ανασηκωθεί λίγο παραπάνω.

Νέο lifestyle, νέο βλέμμα

Η αποφυγή της πολύωρης ενασχόλησης με οθόνες είναι επίσης μία αποτελεσματική «συνταγή» κατά των μαύρων κύκλων. Τα μικρά συχνά διαλείμματα από υπολογιστές, tablets, smartphones και τηλεόραση είναι η λύση-κλειδί. Θυμηθείτε τον κανόνα 20-20-20 για να αποτρέψετε την οπτική κούραση που θα επιδεινώσει το πρόβλημα: κάθε 20 λεπτά, σηκώστε το βλέμμα σας απ’ την οθόνη και κοιτάξτε ένα αντικείμενο που βρίσκεται 20 πόδια (6 μέτρα) μακριά για 20 δευτερόλεπτα. Στο πλαίσιο της συνολικής αλλαγής καθημερινότητας, με στόχο να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους, είναι και η ισορροπημένη διατροφή, η αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ και η διακοπή του καπνίσματος.

Κρύες κομπρέσες για ξεκούραστη όψη

Η κρύα θερμοκρασία συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία βοηθώντας την αποσυμφόρηση της περιοχής και σας την προσφέρουν τέλεια τα παγωμένα κουτάλια. Αφήστε τα στην κατάψυξη για λίγες ώρες και στη συνέχεια τοποθετήστε τα για λίγα λεπτά κάτω από τα μάτια σας.

Στον ήλιο με φειδώ

Όχι μόνο για τη γενικότερη προστασία της επιδερμίδας από τις βλαβερές επιπτώσεις του αλλά και ειδικά για τους μαύρους κύκλους. Κι αυτό γιατί η ηλιακή ακτινοβολία κάνει το χρώμα κάτω από τα μάτια να φαίνεται πιο σκούρο αφενός γιατί παράγεται περισσότερη μελανίνη στην περιοχή αφετέρου γιατί «λεπταίνει» το δέρμα καθιστώντας τα αγγεία που βρίσκονται στο εσωτερικό του ακόμη πιο εμφανή.

Ενισχυτική βοήθεια για ορατά αποτελέσματα

Επιθέματα ματιών/eye patches: η λύση για τους μαύρους κύκλους που προτιμάται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα. Για να είναι όμως αποτελεσματικά τα επιθέματα ματιών στην περίπτωση του κουρασμένου βλέμματος, χρειάζονται την κατάλληλη εξειδικευμένη σύνθεση στοχευμένης δράσης. Η μάσκα ματιών υδρογέλης Eye Area Hydrogel Bright Patch διαθέτει αυτήν ακριβώς την ειδικά σχεδιασμένη φόρμουλα, ώστε να αποκτήσει η περιοχή κάτω από τα μάτια ομοιόμορφη χρωματική όψη και φωτεινότητα. Το εκχύλισμα Γλυκύρριζας (συστατικό φημισμένο για τη δράση του κατά των μαύρων κύκλων ύστερα και από επιστημονικές μελέτες*) σε άψογη συνέργεια με το επίσης ευεργετικό Ιπποφαές ενισχύουν την επαναφορά της φωτεινότητας και παράλληλα το Υαλουρονικό Οξύ και η Centella Asiatica βοηθούν στην ενίσχυση της ενυδάτωσης της περιοχής κάτω από τα μάτια, για 8 ώρες. Όσο για τα μάτια που χρειάζονται επιπλέον και ένα άγγιγμα αναζωογόνησης και ενυδάτωσης, «αφήνονται στα χέρια» της μάσκας ματιών Revitalization Hydrogel Eye Patch  με καινοτόμο σύνθεση που εξασφαλίζει ελεγχόμενη απελευθέρωση των ενεργών συστατικών για μέγιστη διάρκεια δράσης και αποτελεσματικότητα, επαναφέρει και ανανεώνει το δέρμα, ενυδατώνει για 8 ώρες και λειαίνει πρώτες ρυτίδες & λεπτές γραμμές.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

collagen molecule
Τι Είναι το Κολλαγόνο και Ποιος ο Ρόλος του;

Ποιος είπε λοιπόν ότι οι μαύροι κύκλοι δεν «φεύγουν»; Με τις κατάλληλες κινήσεις, αλλαγές συνηθειών και έξυπνες λύσεις, μπορείτε να απαλύνετε αισθητά τη σκουρόχρωμη περιοχή κάτω από τα μάτια και να κερδίσετε πίσω το ξεκούραστο, λαμπερό, γοητευτικό σας βλέμμα.

*https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3663177/