pretty woman skincare

Πρωινή περιποίηση προσώπου: Χρήσιμες συμβουλές

Ακόμη και αν γνωρίζετε τα βασικά βήματα για τη σωστή πρωινή skincare routine, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες (που μπορεί να μη  γνωρίζετε ή απλώς να παραλείπετε) οι οποίες μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά στη φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου.

Σημεία-sos στην πρωινή ρουτίνα ομορφιάς

  • Καθαρά χέρια. Ένα στάδιο που δεν πρέπει να παραλείπετε ποτέ, ιδίως τώρα που η ανάγκη για προσωπική υγιεινή είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ο λόγος απλός: αν αγγίξετε το πρόσωπό σας με άπλυτα χέρια, κινδυνεύετε να μεταφέρετε στην επιφάνειά του μικρόβια που μπορεί να οδηγήσουν σε μολύνσεις ή ακόμη και σε συμπτώματα ακμής ή να τα επιδεινώσουν, αν τα εμφανίζετε ήδη. Προσοχή: τα χέρια σας δεν είναι απαραίτητα καθαρά επειδή μόλις ξυπνήσατε. Αν δεν τα καθαρίσατε το προηγούμενο βράδυ ή αν μεσολάβησαν πρωινές κινήσεις σας (χρήση τουαλέτας, άγγιγμα επιφανειών κ.λπ.), τότε χρειάζονται απαραιτήτως πλύσιμο.
  • Προϊόν στο πρόσωπο, όχι στα χέρια. Θυμηθείτε πως δεν τρίβουμε επίμονα το καθαριστικό στα χέρια μας, πριν το απλώσουμε στο πρόσωπο, γιατί έτσι, η μεγαλύτερη ποσότητά του θα απορροφηθει στις παλάμες μας ενώ τη θέλουμε στην επιδερμίδα του προσώπου!
  • Σωστή θερμοκρασία νερού. Σημείο-κλειδί στο κεφάλαιο «πρωινή περιποίηση προσώπου: χρήσιμες συμβουλές». Το πολύ ζεστό νερό ξηραίνει και αφυδατώνει την επιδερμίδα. Γι’ αυτό, γυρίστε τον νιπτήρα στο χλιαρό.
  • Όχι κινήσεις εξπρές. Σε όποια μορφή και αν είναι το καθαριστικό που χρησιμοποιείτε (αφρός, υγρό, τζελ, άνυδρο τζελ), χρειάζεται να δώσετε λίγο χρόνο στο απαλό μασάζ που θα κάνετε στο δέρμα, ώστε να καθαρίσουν σε βάθος οι πόροι του. Το να απλώσετε απλώς στην επιδερμίδα το προϊόν και να ξεβγάλετε στο δευτερόλεπτο, δεν είναι αποτελεσματική κίνηση.
  • Κάτω απ’ το πηγούνι. Ένα από τα «δύσκολα» σημεία που συχνά παραλείπονται στον καθαρισμό. Βεβαιωθείτε πως τρίβετε απαλά με το καθαριστικό σας και την περιοχή κάτω από το σαγόνι και πως την ξεπλένετε καλά με νερό μετά.
  • Περί πετσέτας. Κανονικά, οι πετσέτες προσώπου πρέπει να αλλάζονται πολύ τακτικά, να πλένονται καλά και να σιδερώνονται πριν τη χρήση, για τη αποφυγή μολύνσεων, ερεθισμών και δημιουργίας συμπτωμάτων ακμής. Αν τεχνικά σας φαίνεται δύσκολο να βάζετε συνεχώς πλυντήριο γι’ αυτόν τον λόγο ή απλώς ξεχνάτε να αντικαταστήσετε άμεσα την πετσέτα, προτιμήστε μικρά πετσετάκια που είναι πιο πρακτικά και αλλάξτε τα μετά από κάθε καθαρισμό.
  • Δέρμα νωπό ίσον πιο δεκτικό. Η κατάλληλη στιγμή για να εφαρμόσετε την ενυδατική ή αντιγηραντική σας κρέμα το πρωί είναι ακριβώς μετά τον καθαρισμό. Όντας ακόμη νωπή, η επιδερμίδα σας θα απορροφήσει καλύτερα τα ενεργά συστατικά της κρέμας, επωφελούμενη στο μέγιστο από τη δράση τους.

Δίνοντας βάση στις λεπτομέρειες αυτές (που τελικά δεν είναι και τόσο λεπτομέρειες!) και επιλέγοντας το κατάλληλο καθαριστικό για τις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας, θα έχετε το πεντακάθαρο, λαμπερό γεμάτο ζωντάνια και ευεξία δέρμα που επιθυμείτε. Στην ολοκληρωμένη σειρά καθαριστικών της FREZYDERM θα βρείτε προϊόντα σε διαφορετικές υφές, ειδικά σχεδιασμένα για τους διαφορετικούς τύπους επιδερμίδας (κανονική/ξηρή/ευαίσθητη/λιπαρή με τάση ακμής) που προσφέρουν αποτελεσματικό καθαρισμό με σεβασμό στη φυσιολογία του δέρματος.