old pretty woman

Αντιγήρανση στα 60: Τι να προσέξω;

Βιολογία και φύση έχουν πάντα το δικό τους πλάνο για την πορεία της επιδερμίδας μας. Και το να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς τα σημάδια του χρόνου στο πέρασμά του, είναι απλώς ανώφελο. Το ότι δεν μπορούμε να αποτρέψουμε το γήρας όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το αναστρέψουμε, θέτοντας πια τους δικούς μας κανόνες στο «κεφάλαιο νεότητα». Ποια είναι όμως αναλυτικά τα σημεία γήρανσης που εμφανίζει η επιδερμίδα μας στο στάδιο της ώριμης φάσης της και γιατί αυτά τα σημάδια μπορούν να γίνουν ένας χρήσιμος οδηγός, για να αναζητήσουμε στοχευμένες και αποτελεσματικές αντιγηραντικές λύσεις;

Ο «μηχανισμός» επιβραδύνεται, η νεανικότητα απομακρύνεται

Μετά τη δεκαετία των 50, πραγματοποιούνται (ή έχουν ήδη πραγματοποιηθεί) στον οργανισμό μας εσωτερικές βιολογικές διεργασίες που οδηγούν το δέρμα μας ακόμη πιο κοντά στο γήρας.

  • Ο επιδερμικός φραγμός, δηλαδή το τελευταίο τείχος άμυνας της επιδερμίδας μας δυσλειτουργεί.

Αποτέλεσμα; Αυξημένη απώλεια υγρασίας άρα ξηρότητα και αφυδάτωση, απώλεια σφριγηλότητας και «ανοχύρωτο» δέρμα απέναντι σε εξωτερικές «επιθέσεις».

  • Η κυτταρική ανανέωση ολοκληρώνεται με πολύ πιο αργούς ρυθμούς απ’ ό,τι στο νεανικό δέρμα (ίσως ξεπερνά τις 40 ημέρες ενώ το νεανικό δέρμα ανανεώνεται κάθε 26-28 ημέρες).

Αυτό σημαίνει πως το δέρμα αποκτά εύκολα θαμπάδα και τραχύτητα και χάνει τη λαμπερή του όψη.

  • Ο μηχανισμός έκφρασης των γονιδίων «κλειδώνει».

Έτσι… προκαλείται οξειδωτικό stress και φλεγμονώδεις διαδικασίες και οι άμυνες του δέρματός μας μειώνονται μαζί με τη λειτουργικότητά του.   

Θα σου αρέσει σίγουρα:

close up to woman's eyes
Περιποίηση Ματιών: Ποιες Είναι οι Ανάγκες των Ματιών σου
  • Η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης (των πρωτεϊνών της νεότητας, όπως ονομάζονται) έχει ήδη ελαττωθεί σημαντικά (πτώση που έχει ήδη από τα 25 περίπου χρόνια!).

Η μείωση αυτή μεταφράζεται σε… απώλεια ελαστικότητας και χαλάρωση, αφού το δέρμα στερείται σημαντικά την απαραίτητη «κόλλα» που θα διατηρήσει τη συνοχή του, σε εδραίωση των ρυτίδων (στατικών και μόνιμων) και σε πρόσωπο που χάνει το οβάλ σχήμα του.

Ολική επανόρθωση του ώριμου δέρματος χωρίς επεμβατικές θεραπείες

Αν η αποκατάσταση των σημείων γήρανσης με βελόνες δεν είναι στις επιλογές μας, υπάρχει και πάλι τρόπος να επαναφέρουμε ολικά τη νεανική όψη στο ώριμο δέρμα, καταπολεμώντας αποτελεσματικά τα σημάδια φθοράς που αφήνει ο χρόνος πάνω του. Η νέα premium αντιγηραντική φροντίδα αιχμής Diamond Velvet δημιουργήθηκε ακριβώς με αυτήν τη φιλοσοφία. Εμπνευσμένη από τις σύγχρονες αισθητικές θεραπείες και συνενώνοντας τα ευρήματα της Επιγενετικής με πολλαπλές επιστημονικές καινοτομίες, προσφέρει:

  • Μοναδική velvet υφή και αίσθηση χωρίς να ασφυκτιά το δέρμα, λεία, πορσελάνινη όψη και after-feel ενυδάτωσης
  • Λάμψη και ζωντάνια στο θαμπό δέρμα και επιτάχυνση της κυτταρικής ανανέωσης, χάρη στους λεπτούς κρυστάλλους φυσικού διαμαντιού που περιέχει
  • Αναζωογόνηση, προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και βελτιστοποίηση της εικόνας του δέρματος
  • Δερματική αναδόμηση χωρίς βελόνες με εφέ «γεμίσματος» ρυτίδων
  • «Ξεκλείδωμα» των γονιδίων νεότητας για ελαστική, σφριγηλή επιδερμίδα ξανά.

Δεν έχουμε παρά να παρατηρήσουμε τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και να επιλέξουμε ανάμεσα στις τρεις μοναδικές συνθέσεις ενισχυμένης αντιγήρανσης Diamond Velvet για το ώριμο δέρμα ή να τις συνδυάσουμε κατάλληλα για μέγιστη δράση. Η κρέμα ισχυρής ενυδατικής και παθητικής ενυδάτωσης Diamond Velvet Moisturizing όχι μόνο «κλειδώνει» την υγρασία στην επιδερμίδα αλλά καθώς ενεργοποιεί τη σύνθεση κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος μειώνει αποτελεσματικά τις ρυτίδες και επαναφέρει την ελαστικότητα. Αν, από την άλλη, στοχεύουμε στη γρήγορη μείωση των ρυτίδων και την άμεση σύσφιγξη της επιδερμίδας, η Diamond Velvet AntiWrinkle Cream είναι η ιδανική λύση αφού επαναφέρει το ομοιόμορφο ανάγλυφο του προσώπου αποκαθιστώντας τη φυσική μας λάμψη. Τέλος, για μία εβδομαδιαία ισχυρή περιποίηση κατά των ρυτίδων, εμπιστευόμαστε το πρωτοποριακό σύστημα μικροδιάχυσης με ταυτόχρονη ροή αντιρυτιδικού ορού Diamond Wrinkle Fighter που θα μας προσφέρει μία μοναδική συνεδρία ισχυρής αντιγήρανσης από την άνεση του σπιτιού μας με άμεσα ορατά αποτελέσματα μέσα σε μία μόλις μέρα.

Έχοντας πια την απάντηση στο ερώτημα «αντιγήρανση στα 60: τι να προσέξω;», αξιοποιούμε τη δύναμη της κοσμητολογίας, για να καταργήσουμε τα όρια του χρόνου και ορίζουμε την εικόνα της επιδερμίδας μας σύμφωνα με τους δικούς μας (και μόνο) κανόνες.