scrub

6+1 Μυστικά & tips για απολέπιση προσώπου

Το scrub είναι παγκοσμίως ένα από τα αγαπημένα βήματα ρουτίνας ομορφιάς. Είναι αυτή η αίσθηση βαθιάς καθαριότητας, αναζωογόνησης και δερματικής ευεξίας που προσφέρει, που είναι πραγματικά απολαυστική. Πώς γίνεται όμως η σωστή απολέπιση και ποια τα σημεία-κλειδιά για να δώσει τα μέγιστα οφέλη της στην επιδερμίδα;

  • Το «συνέχεια» βλάπτει

Υπάρχει η αντίληψη πως όσο πιο συχνά απολεπίζεις την επιδερμίδα σου τόσο πιο καθαρή, λεία και απαλή θα είναι. Έτσι, οι λάτρεις του «σπορ» επιδίδονται σε αυτό, ακόμη και καθημερινά στην προσπάθεια να πετύχουν το τέλειο δέρμα. Στην πραγματικότητα όμως, κατορθώνουν ακριβώς το αντίθετο: να διαταράξουν την ισορροπία της επιδερμίδας. Πολύ απλά γιατί όσο πιο πολύ απολεπίζεται το δέρμα τόσο πιο πολύ απομακρύνονται από αυτό τα πολύτιμα και αναγκαία φυσικά του έλαια. Όσο στερείται τα έλαιά του, το δέρμα «βάζει τα δυνατά του», για να αποκαταστήσει αυτήν την απώλεια. Σε αυτήν του την υπερπροσπάθεια όμως, παράγει ακόμη πιο πολλή λιπαρότητα δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο απολέπισης-αύξησης σμήγματος. Μόνο εάν πραγματοποιείται το scrub 1-2 φορές την εβδομάδα μπορεί να αποφευχθεί αυτή η αλυσιδωτή αντίδραση.

  • Bρέξτε το δέρμα

Για να κάνετε μία απαλή απολέπιση, επιλέξτε να εφαρμόσετε το scrub σας σε νωπό δέρμα.

  • Όχι στο ζεστό νερό

Το νερό που θα χρησιμοποιήσετε τόσο για να βρέξετε αρχικά την επιδερμίδα σας όσο και για να ξεπλύνετε το πρόσωπο, θα πρέπει αν είναι χλιαρό, όχι ζεστό, ώστε να μην αφυδατωθεί και ερεθιστεί το δέρμα.

  • Κάτι μου ξέφυγε

Υπάρχουν στο πρόσωπο κάποια δύσκολα σημεία, όπως τα πλάγια της μύτης, η γραμμή των μαλλιών και η περιοχή κάτω από το πηγούνι όπου συχνά δεν δίνουμε τη δέουσα προσοχή ,όταν κάνουμε απολέπιση. Ειδικά τα πλάγια της μύτης όπου συχνά συσσωρεύεται πιο πολύ σμήγμα, είναι σημαντικό να καθαρίζονται σωστά.

  • Κυκλικά μόνο

Η σωστή απολέπιση που δεν οδηγεί σε ερεθισμούς γίνεται με απαλές κυκλικές κινήσεις χωρίς πίεση και όχι με ευθείες κινήσεις, πάνω-κάτω στο πρόσωπο.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

blonde woman with blue eyes
Λαμπερή Επιδερμίδα: 4 Μυστικά για να την Αποκτήσεις!
  • Περί κόκκων

Τα πολύ “σκληρά” scrub μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα, ειδικά αν είναι ευαίσθητη. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα προϊόν με κόκκους που δεν ερεθίζουν την επιδερμίδα. Το Facial Scrub περιέχει κόκκους Jojoba οι οποίοι διαθέτουν ένα καινοτόμο περίβλημα πολυαιθυλενίου που τους προσδίδει ένα απόλυτα σφαιρικό σχήμα. Έτσι, αποφεύγονται οι τραυματισμοί του δέρματος ακόμη και στις ευαίσθητες επιδερμίδες και χάρη στο film προστασίας του δέρματος που δημιουργείται, μειώνονται οι ερεθισμοί από την τριβή. Πέρα από το ιδανικό σχήμα κόκκων, το απαλό και δροσερό αυτό τζελ απολέπισης περιέχει πεπτίδια Πεπτίδια του φυτού Moringa (οι σπόροι του χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού) για να προσφέρει βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας από τους ρύπους (ατμοσφαιρικοί, καπνός τσιγάρου κ.λπ.) και επιπλέον αφήνει την επιδερμίδα βαθιά ενυδατωμένη. Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι η ιδανική επιλογή για την εβδομαδιαία περιποίηση της κανονικής επιδερμίδας. Όσο για τα λιπαρά, με τάση ακμής δέρματα, μπορούν να εμπιστευθούν τη δράση του AcNorm Peeling Gel επίσης με κόκκους Jojoba σφαιρικού σχήματος, για αποφυγή τραυματισμών. Το εξειδικευμένο τζελ που προσφέρει βαθύ καθαρισμό αποσυμφορώντας τους πόρους και απομακρύνοντας σμήγμα και μαύρα στίγματα, για ένα δέρμα καθαρό και αναζωογονημένο.

  • Το μετά μετράει

Το τελευταίο αλλά σημαντικό από τα tips και μυστικά για απολέπιση προσώπου, είναι να μην ξεχάσετε μετά το scrub, να απλώσετε την αγαπημένη σας κρέμα εντατικής ενυδάτωσης, ώστε να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό φιλμ στην επιδερμίδα και να ενισχύσετε τον δερματικό φραγμό, αφού το δέρμα σας εκείνη τη στιγμή είναι πιο ευάλωτο.

Ακολουθώντας και τις 7 συμβουλές, θα καταφέρετε να προσφέρετε στην επιδερμίδα σας την ιδανική απολέπιση και να χαρείτε την εικόνα και την υφής μίας καθαρής, αψεγάδιαστης, χωρίς ερεθισμούς επιδερμίδας. Καλό scrub routine!