woman after washing her face

Διπλός καθαρισμός προσώπου: Γιατί είναι τελικά τόσο σημαντικός;

Διπλός καθαρισμός, αγγλιστί double cleansing, όπως καθιερώθηκε να λέγεται στον κόσμο της ομορφιάς και της περιποίησης. Και μπορεί να θεωρείται απλώς μία «κυρίαρχη beauty τάση» που ξεκίνησε από την Ανατολική Ασία και εξαπλώθηκε στον δυτικό κόσμο όμως στην πραγματικότητα είναι ένας από τους θεμελιώδεις κανόνες του skincare. Οι παρακάτω ερωτήσεις και απαντήσεις θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε το γιατί.

 

Τι σημαίνει διπλός καθαρισμός;

Σημαίνει καθαρίζω την επιδερμίδα του προσώπου μου σε δύο στάδια χρησιμοποιώντας δύο προϊόντα, διαφορετικής σύνθεσης και δράσης. Το πρώτο προϊόν μπορεί να είναι προϊόν με έλαια ή ένα μικκυλιακό νερό που αφαιρεί το μακιγιάζ, τους ρύπους, τον ιδρώτα, το σμήγμα και τυχόν υπολείμματα προϊόντων περιποίησης που έχουν μείνει στην επιδερμίδα μας (κρέμα, αντηλιακό κ.λπ.). Το δεύτερο είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται παράλληλα με νερό και καθαρίζει βαθύτερα τους πόρους.

Kαι γιατί δεν αρκεί μόνο το δεύτερο προϊόν καθαρισμού;

Ακόμη και ένα καθαριστικό βαθιάς και αποτελεσματικής δράσης δεν έχει την ιδανική πρόσβαση στο δέρμα, ώστε να ολοκληρώσει τον καθαρισμό των πόρων, όταν η επιδερμίδα διαθέτει στην επιφάνειά της ένα φίλτρο από ιδρώτα, σμήγμα, ρύπους και υπολείμματα μακιγιάζ. Εδώ λοιπόν είναι που έρχεται η «σωτήρια» παρέμβαση του πρώτου καθαριστικού που θα απομακρύνει όλα τα παραπάνω από το δέρμα, αφήνοντας καλύτερη πρόσβαση για βαθύ καθαρισμό των πόρων.

Τι μπορεί να προκαλέσουν στην επιδερμίδα σμήγμα, ρύποι και υπολείμματα μακιγιάζ, αν δεν αφαιρεθούν πλήρως;

Κατ’ αρχάς, είναι πολύ πιθανό να φράξουν τους πόρους δυσχεραίνοντας την αναπνοή του δέρματος οδηγώντας σε δερματικές ατέλειες ακόμη και συμπτώματα ακμής ή και μολύνσεις. Όσο για την παρατεταμένη «παγίδευση» των περιβαλλοντικών ρύπων στο δέρμα, έρευνες* έδειξαν πως μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα, όπως πρόωρη γήρανση, οξειδωτικό στρες, αλλαγή του μεταβολισμού των κυττάρων του δέρματος κ.λπ.

Μόνο καθαριστικό δηλαδή είναι το όφελος του double cleansing;

Όχι. Τα πλεονεκτήματα του διπλού καθαρισμού αφορούν τη συνολικότερη ευεξία και καλύτερη λειτουργία της επιδερμίδας. Καθώς η επιδερμίδα καθαρίζεται σε βάθος αναζωογονείται, γεμίζει φρεσκάδα και ζωντάνια και παύει να είναι θαμπή και άτονη. Επιπλέον, αποκτά πιο «γόνιμο έδαφος» ώστε να απορροφήσει καλύτερα την καλλυντική φροντίδα που θα ακολουθήσει, μετά τον καθαρισμό.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

cream boosters combinations
Πώς θα Αποκτήσω Τέλεια Επιδερμίδα;

Ποιο είναι ένα ιδανικό σχήμα διπλού καθαρισμού που μπορώ να ακολουθήσω;

Πρωί και βράδυ, ξεκινήστε το πρώτο στάδιο καθαρισμού εμποτίζοντας ένα βαμβάκι και «περνώντας» στο πρόσωπο και τον λαιμό σας το Micellar Water, το  πρωτοποριακό ενεργό μικκυλιακό νερό της FREZYDERM με καινοτομία Advanced Micellar Water που προσφέρει 4 αυτόνομες δράσεις: 1) απομακρύνει αποτελεσματικά ρύπους, σμήγμα και μακιγιάζ (ακόμη και αδιάβροχο) χάρη στα μικκύλια καθαριστικού ελαίου και τις φυτικές σαπωνίνες (συστατικό με εξαιρετικά υψηλή καθαριστική ικανότητα) που περιέχει 2) ενεργοποιεί τους μηχανισμούς ενυδάτωσης/αντιγήρανσης για σφριγηλό, πυκνό δέρμα 3) προστατεύει και ανακουφίζει από ερεθισμούς ακόμη και το δυσανεκτικό δέρμα λόγω της εξειδικευμένης του σύνθεσης και 4) απομακρύνει από την επιδερμίδα τους σωματιδιακούς ρύπους, προστατεύει από την επικάθιση νέων αλλά και από την επίθεση βαρέων μετάλλων και ελεύθερων ριζών. Ολοκληρώστε τον καθαρισμό σας με τον απαλό έτοιμο αφρό Mild Wash Foam. Εμπλουτισμένος με ήπια επιφανειοδραστικά, καθαρίζει αποτελεσματικά την επιδερμίδα ενώ παράλληλα ενισχύει τη φυσιολογική άμυνα του δέρματος και προστατεύει από ερεθισμούς, ακόμη και το πιο ευαίσθητο δέρμα.

Ένα είναι σίγουρο: αναγνωρίζοντας την αξία και τη σημασία του διπλού καθαρισμού που υπερβαίνει τη beauty μόδα της εποχής, θα καταφέρετε να τον εντάξετε άμεσα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας και να απολαύσετε τα ευεργετικά οφέλη του στο δέρμα σας. Μήπως να ξεκινήσετε από σήμερα;

*The impact of airborne pollution on skin, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6766865/