eye cream on the face

Περιποίηση Ματιών: 7 Λάθη στη Χρήση της Κρέμας σας!

Κρέμα ματιών. Η φροντίδα-κλειδί στη ρουτίνα ομορφιάς των γυναικών αλλά και ταυτόχρονα ένα προϊόν που συχνά χρησιμοποιείται λανθασμένα. Ποια είναι όμως στην πράξη αυτά που πρέπει να αποφύγετε στο κεφάλαιο «κρέμα ματιών», ώστε να εξασφαλίσετε ένα ξεκούραστο, νεανικό βλέμμα που ακτινοβολεί λάμψη και γοητεία;

Λάθος Νο 1: η ποσότητα

Μπορεί να πιστεύετε πως απλώνοντας μεγάλη ποσότητα κρέμας στην περιοχή γύρω απ’ τα μάτια, θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Όμως στην πραγματικότητα, η επιδερμίδα θα απορροφήσει μόνο την ποσότητα που μπορεί να απορροφήσει. Το υπόλοιπο προϊόν, απλώς θα «καθίσει» στην επιφάνεια του δέρματος δημιουργώντας ένα πλεόνασμα υγρασίας που μπορεί ακόμη και να δημιουργήσει οίδημα στο σημείο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ενδεδειγμένη ποσότητα κρέμας ματιών είναι όση μία φακή για κάθε μάτι.

Λάθος Νο 2: η εφαρμογή

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου άρα πρέπει να της φερόμαστε με την ίδια ευαισθησία. Αντί λοιπόν να τραβάμε την κρέμα προς τα έξω, τραβώντας έτσι και το δέρμα μας, κάνουμε ελαφρά χτυπηματάκια, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία και προχωρώντας προς τα έξω, ιδανικά με τον παράμεσο για μικρότερη πίεση. Εφαρμόζουμε δηλαδή την κρέμα ταμποναριστά.

Λάθος Νο 3: η περιοχή

Η κρέμα ματιών είναι σχεδιασμένη να μπαίνει μόνο στο κάτω βλέφαρο και περιμετρικά των ματιών στο ύψος του οστού όπου καταλήγει το φρύδι μας. Εφαρμόζοντάς τη στο κινητό βλέφαρο, αυτό «βαραίνει» και κάνει το βλέμμα μας να δείχνει κουρασμένο και την ηλικία μας μεγαλύτερη.

Λάθος Νο 4:  η αποφυγή

Εάν αποφεύγετε να βάλετε κρέμα ματιών πριν το μακιγιάζ, για να σταθεί και να στεγνώσει καλύτερα το κονσίλερ, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Η καλή ενυδατική βάση στην περιοχή των ματιών είναι απαραίτητη, για να μην εμφανίσει η επιδερμίδα ξηρότητα και αρχίσει να «σπάει» το κονσίλερ στη διάρκεια της μέρας. Η σωστή κίνηση είναι να αφήσετε την κρέμα ματιών να απορροφηθεί καλά και στη συνέχεια να εφαρμόσετε το κονσίλερ. Μπορείτε βέβαια, εάν δεν έχετε έντονο πρόβλημα μαύρων κύκλων και χρειάζεστε απλώς μία ελαφριά κάλυψη, να παραλείψετε το κονσίλερ επιλέγοντας μία κρέμα ματιών με χρώμα. Η Color Eye Balm προσαρμόζεται σε κάθε τόνο επιδερμίδας και θα σας προσφέρει ομοιόμορφο αποτέλεσμα παράλληλα με καταπολέμηση των μαύρων κύκλων.

Λάθος Νο 5: η παράλειψη

Στην περιποίηση των ματιών δεν χωρούν διαλείμματα ή ημίμετρα. Για ιδανικά αποτελέσματα η κρέμα ματιών πρέπει να χρησιμοποιείται 2 φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας και για συνεχόμενες εβδομάδες.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman with towel faces herself in the mirror
Τα 7 Λάθη στην Περιποίηση Δέρματος

Λάθος Νο 6: η καθυστέρηση

Μην περιμένετε να εμφανιστούν οι πρώτες ρυτίδες, για να χρησιμοποιήσετε  κρέμα ματιών. Θυμηθείτε πως η περιοχή κάτω από τα μάτια χρειάζεται εντατική ενυδάτωση όχι μόνο για να καθυστερήσει η εμφάνιση των ρυτίδων αλλά κυρίως, γιατί τα σημάδια ξηρότητας ή αφυδάτωσης στο συγκεκριμένο σημείο κάνουν το δέρμα να «τραβάει» και να «σπάει», να χάνει τη σφριγηλή, υγιή του όψη και να καταλήγει σε ένα βλέμμα που έχει χάσει τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του.

Λάθος Νο 7: η επιλογή

Το «μία καλή κρέμα» δεν είναι το μόνο κριτήριο για να επιλέξετε προϊόν περιποίησης για τα μάτια σας. Το πιο σημαντικό είναι η κρέμα αυτή να ικανοποιεί στοχευμένα τις ανάγκες σας. Εάν, για παράδειγμα, χρειάζεστε δράση κατά των μαύρων κύκλων ή παρουσιάζετε οίδημα κάτω από τα μάτια, είναι προτιμότερο να εμπιστευτείτε μία κρέμα εξειδικευμένη γι’ αυτά τα προβλήματα, όπως η κρέμα για σακούλες στα μάτια Eye Balm που ενεργοποιεί άμεσα τη μικροκυκλοφορία επαναφέροντας την ομοιομορφία στην όψη της επιδερμίδας, συσφίγγει την περιοχή και μειώνει τις λεπτές γραμμές. Εάν, από την άλλη, σας ενδιαφέρει να γεμίσετε και τελικά να μειώσετε τις ρυτίδες κάτω απ’ τα μάτια, η Eye Cream είναι η ιδανική επιλογή για ανάπλαση της περιοχής και ορατά νεανικό βλέμμα.

Και τώρα που έχετε τη γνώση στο θέμα «κρέμα ματιών», έχετε τον τρόπο να χαρίσετε στα μάτια σας την πιο σωστή και αποτελεσματική περιποίηση.