reduce crow's feet

“Πόδι Της Χήνας”: 3+1 Τρόποι να το Αντιμετωπίσετε

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Όταν όμως ο καθρέφτης αρχίζει να αντανακλά… ψεγάδια καλύτερα να λάβετε τα μέτρα σας. Δεν εννοούμε φυσικά να σταματήσετε να γελάτε με την καρδιά σας από φόβο μη σχηματίσετε «πόδι της χήνας» και γραμμές γύρω απ’ τα χείλη. Εννοούμε να ακολουθήσετε τις μικρές πρακτικές συμβουλές που θα προλάβουν ή θα σβήσουν ορατά τις ρυτίδες έκφρασης στην περιοχή των ματιών -που αν είστε κοντά στα 30, πιθανότατα έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται.

 

 

  • Βάλ’τε τα γυαλιά… στην αποτελεσματικότητα

Όσο μισοκλείνετε τα μάτια κοιτώντας τον ήλιο, τόσο ανοίγετε το δρόμο στο «πόδι της χήνας». Κι αυτό γιατί οι συσπάσεις των βλεφάρων σας την ώρα που προσπαθούν να αποφύγουν τις ακτίνες, δημιουργούν έντονες γραμμές και ρυτίδες που πολλαπλασιάζονται χρόνο με το χρόνο, καλοκαίρι με το καλοκαίρι. Όταν ξεχνάτε ή αμελείτε να φορέσετε τα γυαλιά ηλίου σας, δεν αφήνετε απροστάτευτα μόνο τα μάτια σας αλλά και την υπερβολικά ευαίσθητη περιοχή γύρω τους που σε κάθε ηλιόλουστη μέρα χάνει τη νεανική της όψη. Γι’ αυτό, μην κλείνετε τα μάτια στο πρόβλημα. Φροντίστε να έχετε ένα ζευγάρι γυαλιά στην τσάντα σας χειμώνα-καλοκαίρι, πάντα και παντού. Και βέβαια μην ξεχνάτε την απαραίτητη  καθημερινή φροντίδα ηλιοπροστασίας και αντιγήρανσης. Η Active Block SPF 25 είναι ό,τι χρειάζεστε για να προλάβετε τη δημιουργία των πρώτων ρυτίδων και να λειάνετε τις λεπτές γραμμές.

 

 

  • Όπου υπάρχει «ρυτίδα», υπάρχει και καπνός

Το ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά τη υγεία το ξέρετε. Ώρα να μάθετε ότι η φθορά του οργανισμού «πάει πακέτο» και με τη φθορά της επιδερμίδας.  Πρώτα απ’ όλα, το κάπνισμα  μειώνει τη ροή οξυγόνου στο δέρμα, προκαλώντας ξηρότητα και αποχρωματισμό. Επιπλέον, μειώνει και πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα για να παραμείνει υγιές, όπως τη βιταμίνη C που το βοηθά να προστατευτεί από τις βλάβες και να τις επανορθώσει. Αν λοιπόν, το «πόδι της χήνας» έχει αρχίσει να εμφανίζεται και εσείς συνεχίζετε να καπνίζετε… πολύ απλά χειροτερεύετε το πρόβλημα. Και βέβαια, μην ξεχνάτε και τις λεπτές μικρές ρυτίδες που σχηματίζονται γύρω απ’ τα χείλη σας από τη σύσπαση των χελιών σας σε κάθε ρουφηξιά. Τι άλλο χρειάζεστε για να πειστείτε να σβήσετε το επόμενο τσιγάρο;

 

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

beautiful brunnete
Το αφυδατωμένο δέρμα αντιμετωπίζεται: μάθετε πώς!
  • Αnti αντιμετώπισης

 …πρόληψη με Anti-Wrinkle Eye Cream. H καθημερινή κρέμα ματιών που προσφέρει πλούσια ενυδάτωση, «γεμίζει» τις ρυτίδες και αναπλάθει την περιοχή. Απλώστε μια μικρή ποσότητα πρωί/βράδυ βράδυ με ταμποναριστές κινήσεις για να τονώσετε την κυκλοφορία  του αίματος.

 

 

  • Τα μάτια σας στην κουζίνα…

 Βγάλ’τε ένα δροσερό αγγούρι από το ψυγείο, κόψ’τε δύο φέτες και απλώστε τες κάτω από τα μάτια σας όσο θα χαλαρώνετε στον καναπέ. Το αγγούρι όχι μόνο μειώνει τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους που συνήθως «κουβαλούν» τα κουρασμένα μάτια αλλά προσφέρει και βαθιά ενυδάτωση που επαναφέρει τη ελαστικότητα και μειώνει τις ρυτίδες έκφρασης.

 

Την επόμενη φορά λοιπόν που ο καθρέφτης σας θα μαρτυρήσει λίγες ρυτίδες έκφρασης  παραπάνω γύρω από τα μάτια, κλείστε του το μάτι όλο νόημα ξέροντας πως στο «πόδι της χήνας» έχετε… χέρι βοήθειας.