woman applying cream on her face

Από τι Χρειάζεται Καθημερινή Προστασία το Ευαίσθητο Δέρμα

Το όνομά του περιγράφει την «ταυτότητά» του. Το ευαίσθητο δέρμα είναι αυτό που αντιδρά στο παραμικρό ερέθισμα, εκδηλώνοντας συγκεκριμένα συμπτώματα. Η ερυθρότητα (κοκκινίλα) είναι το πιο σύνηθες εξ αυτών αλλά, επιπλέον, μία ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να συνοδεύεται και από οίδημα, από μία δυσάρεστη αίσθηση φλόγωσης (αυτό που περιγράφεται συχνά ως «με καίει το δέρμα μου») ή από ευρυαγγείες και σπυράκια. Όποια και αν είναι τα συμπτώματά του όμως, κάθε αντιδραστικό δέρμα έχει μία κοινή ανάγκη: να παραμένει καθημερινά προστατευμένο. Ας δούμε αναλυτικά τι σημαίνει «προστατεύω μία επιδερμίδα με ευαισθησία».

 

Προστασία από απώλεια άνεσης και ευεξίας

Ένα δέρμα ευαίσθητο έχει χάσει σε κάποιο βαθμό τη λειτουργικότητά του. Καθώς ο  φραγμός του είναι αποδυναμωμένος και έχουν εμφανιστεί σημάδια έντονης ξηρότητας, το δέρμα χρειάζεται να ανακτήσει την ελαστικότητά του, και να προστατευθεί από τα σημάδια τραχύτητας και δυσανεξίας που το ταλαιπωρούν.

Προστασία της λειτουργίας του δερματικού φραγμού

Όσο ο δερματικός φραγμός διατηρείται ακέραιος και ενδυναμώνεται τόσο η ευαίσθητη επιδερμίδα θα επανέρχεται στη φυσιολογική της λειτουργία. Αντίθετα, αν δεν ενισχυθεί το «τελευταίο τείχος άμυνας του δέρματος», η ξηρότητα θα ενταθεί και το ήδη «ευάλωτο» δέρμα θα είναι ακόμα πιο εκτεθειμένο στην εισχώρηση παθογόνων που μπορεί να προκαλέσουν περισσότερους ερεθισμούς, μολύνσεις και φλεγμονές.

 

Προστασία της ομοιομορφίας της όψης και της υφής

Η εικόνα είναι σημαντική για ένα άτομο με δέρμα που κοκκινίζει και «φουντώνει» και γίνεται ξηρό και τραχύ στο άγγιγμα.  Η προστασία της επιδερμίδας από την ερυθρότητα και την ανάγλυφη, ανελαστική υφή, είναι καθοριστικής σημασίας.

 

Προστασία από επανεμφάνιση συμπτωμάτων

Η καταπράυνση των συμπτωμάτων είναι ο ένας στόχος που χρειάζεται να επιτευχθεί καθημερινά σε ένα ευαίσθητο δέρμα.  Με δεδομένο όμως ότι τα συμπτώματα συχνά

ξαναπυροδοτούνται από διάφορες αιτίες, το να προληφθεί μία νέα έξαρση είναι εξίσου σημαντικό για να παραμείνει η  επιδερμίδα άνετη και λειτουργική για παρατεταμένα διαστήματα.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman with hat in the sun
Μαύροι Κύκλοι στα Μάτια: Πώς να τους αντιμετωπίσετε

 

Προστασία από ηλιακή ακτινοβολία.

Όσοι έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα γνωρίζουν καλά ότι η έκθεση στον ήλιο μπορεί να κάνει το δέρμα ακόμα πιο αντιδραστικό, επιδεινώνοντας τα συμπτώματα ή πυροδοτώντας νέα. Γι’ αυτό και χρειάζονται αποτελεσματική ηλιοπροστασία μόνο με φυσικά φίλτρα, τα οποία ενδείκνυνται για αυτόν τον τύπο δέρματος.

Με Sensitive Red Skin προστατεύουμε το ευαίσθητο δέρμα καθημερινά από όλα τα παραπάνω. Η Sensitive Red Skin Facial Cream* καταπραΰνει την επιδερμίδα χαρίζoντάς της ελαστικότητα και άνεση, ενισχύει τον δερματικό φραγμό και τη σωστή λειτουργία του δέρματος ενώ παράλληλα προσφέρει ισχυρή ενυδάτωση. Επιπλέον, διαθέτει ισχυρή αντιακνεϊκή και αντιρυτιδική δράση, κατάλληλη και για τα συμπτώματα της επιδερμίδας με ροδόχρου νόσο. Αν πάλι, θέλουμε να συνδυάσουμε προστασία με χρωματική κάλυψη, η Sensitive Red Skin Tinted SPF 30 Cream είναι η ιδανική επιλογή.  Βελτιώνει την ερυθρότητα κατά 74%** καλύπτοντάς την άμεσα με φυσικό χρώμα που προσαρμόζεται σε κάθε χρωματικό τόνο, προσφέρει υψηλή UVA και UVB προστασία μόνο με φυσικά φίλτρα -ενδεδειγμένα για ευαίσθητες επιδερμίδες- και ανακουφίζει- προλαμβάνει την έξαρση των συμπτωμάτων.

Μαθαίνοντας ποιοι είναι οι άξονες προστασίας μιας ευαίσθητης επιδερμίδας και εφαρμόζοντας την κατάλληλη φροντίδα προς αυτόν τον στόχο, μπορούμε να της χαρίσουμε περισσότερες μέρες ανακούφισης και βελτίωσης της εικόνας και της υφής της.

 

*Ιατροτεχνολογικό προϊόν (CE). Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες για το προϊόν πριν από τη χρήση. Συμβουλευθείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

** Algae extract-Technical data.