woman checkeing her face on the mirror

MASKNE: Η αναγκαία φροντίδα της κανονικής ενήλικης επιδερμίδας

ΜΑSKNE, από την ένωση των λέξεων MASK + ACNE. Ο όρος που μπήκε για τα καλά στη ζωή μας τώρα πια, αφού η συνεχής χρήση της μάσκας είναι πιθανό να οδηγήσει σε λιπαρότητα, ατέλειες και ερεθισμούς στην επιδερμίδα. Όμως η εικόνα MASKNE δεν εμφανίζεται μόνο στις λιπαρές επιδερμίδες, όπως θα πίστευε κανείς αλλά ακόμη και στα κανονικά δέρματα.

Μα οι κανονικές επιδερμίδες δεν είναι πιο ανθεκτικές;

Φυσιολογικά, ναι. Όμως τώρα το δέρμα δεν λειτουργεί υπό κανονικές συνθήκες. Αρχικά, η τριβή που δημιουργείται από την επαφή της μάσκας με την επιδερμίδα για μεγάλο διάστημα μέσα στη μέρα, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς. Επίσης, το γεγονός ότι κάτω από τη μάσκα το δέρμα δεν αναπνέει με την ίδια ευκολία, σημαίνει πως τα κύτταρά του ενδεχομένως δεν οξυγονώνονται σωστά. Και βέβαια, η αυξημένη θερμότητα από το «ζεστό κλίμα» της μάσκας οδηγεί σε αυξημένο σμήγμα και ιδρώτα που φράσσουν τους πόρους αλλά και σε αφυδάτωση, λόγω της εφίδρωσης. Ένα αφυδατωμένο όμως δέρμα είναι ένα δέρμα ευάλωτο σε «επιθέσεις». Καθώς ο επιδερμικός φραγμός του -το εξωτερικό δηλαδή προστατευτικό «τείχος» του-  δυσλειτουργεί, το δέρμα δεν μπορεί να συγκρατήσει την αναγκαία υγρασία που θα το διατηρήσει ελαστικό και σφριγηλό και επιπλέον, δεν μπορεί να προστατευθεί εύκολα από ερεθισμούς. Όντας ξηρό, αφυδατωμένο και τραχύ, το δέρμα χάνει την άνεση και την ευεξία του. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα κανονικό, ανθεκτικό μέχρι πρότινος δέρμα.

Πώς επανέρχεται/προστατεύεται η επιδερμίδα;

Κατ’ αρχάς, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να την περιποιούμαστε με την ίδια φροντίδα, όπως πριν την καθημερινότητα με μάσκα. Μόνο που τώρα, η  φροντίδα της χρειάζεται κάποιες προσαρμογές, για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις της. Η καθημερινή εφαρμογή της καθημερινής μας κρέμας (που έχουμε επιλέξει ανάλογα με την ηλικία μας και τις ανάγκες του δέρματός μας), πρωί και βράδυ είναι και τώρα το σταθερό μας βήμα περιποίησης. Πώς τροποποιούνται όμως τα υπόλοιπα στάδια περιποίησης στη MASKNE εποχή του δέρματός μας;

Νέες συνθήκες, νέες λύσεις

Δέρμα που ζητάει ανακούφιση:

Τώρα που το δέρμα μας ίσως εμφανίζει πιο συχνά ήπιους ερεθισμούς, αφυδατώνεται και μας «τραβάει», χρειάζεται μία φροντίδα που θα το «ηρεμήσει». Το Micellar Water καλύπτει αποτελεσματικά τις νέες αυτές ανάγκες του. Εφαρμοσμένο ως προϊόν ντεμακιγιάζ, πέρα από εξαιρετικό καθαρισμό, προσφέρει και την απαραίτητη καταπραϋντική δράση. Και αν μέσα στη μέρα, ανά διαστήματα, νιώθουμε μία δυσανεξία στην επιδερμίδα μας εμπιστευόμαστε και πάλι το Micellar Water για να αποκαταστήσουμε την αίσθηση άνεσης και ευεξίας.

Καθαρισμός που όχι μόνο δεν ξηραίνει αλλά και ενυδατώνει βαθιά:

Το προϊόν καθαρισμού που θα επιλέξουμε αυτήν την περίοδο παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στο να προλάβουμε ξηρότητα και αφυδάτωση στο δέρμα μας. Εμπλουτισμένο με ενυδατικούς και μαλακτικούς παράγοντες, το Mild Wash Liquid είναι ιδανική λύση για τον πρωινό και βραδινό καθαρισμό μας. Είναι ειδικά σχεδιασμένο να προστατεύει τον δερματικό φραγμό και επιπλέον, χάρη στην αντιερεθιστική του δράση, είναι προϊόν-κλειδί για τα δέρματα που παρουσιάζουν ευαισθησία τώρα πιο πολύ από ποτέ.

Οξυγόνωση κυττάρων

Την περίοδο αυτή, το δέρμα μας ίσως δεν αναπνέει το ίδιο ελεύθερα με πριν. Γι’ αυτό, χρειάζεται μία φροντίδα που θα αποκαταστήσει στα κύτταρά του την ποσότητα οξυγόνου που χρειάζονται από τη φύση τους, για να συνεχίσουν να μεταβολίζουν επαρκώς και να επιτελούν σωστά τις λειτουργίες τους. Εφαρμοσμένο πριν από την καθημερινή κρέμα, το Revitalizing Serum προσφέρει αυτό ακριβώς το πολύτιμο άγγιγμα οξυγόνωσης των κύτταρων του δέρματος που αποκαθιστά τη λάμψη και τη ζωντάνια στην όψη του.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

lefki
Τι είναι η λεύκη;

Εξυγίανση

Πέρα από τη σταθερή καθημερινή ρουτίνα περιποίησης, υπάρχουν και οι απαραίτητες εβδομαδιαίες κινήσεις που θα επαναφέρουν την όψη της επιδερμίδας στην επιθυμητή εικόνα και κατάσταση. Tα νεκρά κύτταρα, το σμήγμα και τα μαύρα στίγματα που παραμένουν στο δέρμα, χρειάζεται να απομακρύνονται 1 με 2 φορές τη βδομάδα ώστε να καθαριστεί και να εξυγιανθεί η επιδερμίδα. Το απαλό και δροσερό gel απολέπισης μάς χαρίζει την πολύτιμη απολεπιστική του δράση χωρίς ερεθισμούς, χάρη στο απόλυτα σφαιρικό σχήμα των κόκκων του και η AcNorm Peel Off Mask, με τον βαθύ καθαρισμό της, είναι ιδανική για την αποτοξινωτική περιποίηση που έχει ανάγκη το δέρμα στη MASKNE εποχή.

Ενάντια στη MASKNΕ και με την κατάλληλα προσαρμοσμένη δερματική φροντίδα, οι κανονικές επιδερμίδες μπορούν να διατηρήσουν την ελαστικότητα, την άνεση και την ευεξία τους και να απαλλαγούν από ερεθισμούς και ατέλειες ακόμη και στα νέα δεδομένα της καθημερινότητας. Φοράμε τη μάσκα μας και φροντίζουμε το δέρμα μας κάτω από αυτή λίγο διαφορετικά και πολύ αποτελεσματικά.

Mask Yes, MASKNE #not