woman scrubs

Maskne Musts: Οδηγός φροντίδας της ενήλικης λιπαρής επιδερμίδας

Το φαινόμενο MASKNE -όπως καθιερώθηκε πια να λέγεται η εικόνα του δέρματος με συμπτώματα ακμής και ερεθισμού λόγω της εκτεταμένης χρήσης μάσκας- αφορά κάθε τύπο επιδερμίδας  αλλά επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις λιπαρές.

Βρίσκοντας «πρόσφορο έδαφος»

Ένα λιπαρό δέρμα, όπως μαρτυρά και το όνομά του, εμφανίζει ούτως ή άλλως μεγάλη έκκριση σμήγματος. Καθώς αυτό το πλεόνασμα σμήγματος επικάθεται στην επιδερμίδα, φράσσει τους πόρους οδηγώντας σε μαύρα στίγματα, σπυράκια και ερυθρότητα. Με τα βακτήρια να πολλαπλασιάζονται στο δέρμα, όπως είναι λογικό, αυξάνεται και ο κίνδυνος των μολύνσεων και βέβαια η τριβή μάσκας-δέρματος επιδεινώνει τους ερεθισμούς. Σε αυτήν την ήδη επιβαρυμένη εικόνα επιδερμίδας, προσθέστε τώρα και τις επιδράσεις του MASKNE: φανταστείτε το ήδη λιπαρό δέρμα να ιδρώνει μέσα στο ζεστό και υγρό κλίμα της μάσκας και το μείγμα ιδρώτα-σμήγματος να φράσσει ακόμη περισσότερο τους πόρους, επιδεινώνοντας υπάρχοντες ερεθισμούς και συμπτώματα ακμής. Και τώρα, φανταστείτε έναν νέο κύκλο λιπαρότητας να ξεκινά, καθώς η εφίδρωση ξηραίνει το δέρμα και το κάνει να παράγει ακόμη περισσότερο σμήγμα, για να διατηρηθεί επαρκώς ενυδατωμένο. Το αποτέλεσμα; Ένα λιπαρό δέρμα ακόμη λιπαρότερο. Η ανάγκη;  Μία φροντίδα ακόμη πιο ενισχυμένη, ακόμη πιο επισταμένη.

Κάτι αλλάζει στην καθημερινότητα, κάτι αλλάζει στη ρουτίνα περιποίησης

Τώρα λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να ακολουθήσει η λιπαρή επιδερμίδα ένα συστηματικό και μεθοδικό πλάνο φροντίδας, για να περιορίσει/ελέγξει τη λιπαρότητα και να καταπολεμήσει τις ατέλειες και τους ερεθισμούς που δημιούργησε το MASKNE. Με τις κατάλληλες τροποποιήσεις ή προσθήκες στην υπάρχουσα ρουτίνα περιποίησής σας, το φαινόμενο MASKNE δεν θα μπορεί πια να έχει τον έλεγχο του δέρματός σας.

MASKNE MUSTS για λιπαρές ενήλικες επιδερμίδες

Ντεμακιγιάζ με καταπραϋντική δράση

Ένα απλό καθαριστικό δεν αρκεί τώρα πια. Το ήπια ερεθισμένο δέρμα χρειάζεται επιπλέον και ανακουφιστική φροντίδα, για να απαλλαγεί από την ερυθρότητα και να ανακτήσει την άνεση και την ευεξία του. Το Micellar Water προσφέρει βαθύ καθαρισμό από υπολείμματα μακιγιάζ και ρύπους και παράλληλα καταπραΰνει την επιδερμίδα.

Καθαρισμός με ρύθμιση σμήγματος

Το να καθαρίσει από το υπερβολικό σμήγμα ήταν ανέκαθεν ανάγκη της λιπαρής επιδερμίδας. Τώρα όμως που το σμήγμα αυξάνεται στην καθημερινότητα με μάσκα, χρειάζεται επιπλέον και μία ρυθμιστική φροντίδα έκκρισης της λιπαρότητας. Αυτή που προσφέρει ο ενεργός αφρός καθαρισμού AcNorm Active Foam Plus παράλληλα με βακτηριακή προστασία. Είναι σε μορφή έτοιμου αφρού που δεν απαιτεί τρίψιμο, για αποφυγή ερεθισμών.

Τόνωση με ανακουφιστική δράση

Μία ακόμη χρήση του Micellar Water, ιδανική για τις ερεθισμένες ή αφυδατωμένες (από την εφίδρωση της μάσκας) επιδερμίδες. Εφαρμόζεται όσες φορές χρειαστεί μέσα στη μέρα ως καταπραϋντική λοσιόν, για να επανέλθει η αίσθηση ευεξίας στο δέρμα.

Εβδομαδιαία φροντίδα εξυγίανσης

Τώρα που οι πόροι φράσσουν ευκολότερα και τα μαύρα στίγματα πολλαπλασιάζονται, μία με δύο φορές τη βδομάδα κάνουμε: α) την αναγκαία απολέπιση με  AcNorm Peeling Gel

Θα σου αρέσει σίγουρα:

acne
Λιπαρό Δέρμα με Τάση Ακμής: Πώς να το Φροντίσω;

που θα απομακρύνει σμήγμα και μαύρα στίγματα, χωρίς να τραυματίσει την επιδερμίδα και β) έναν βαθύ καθαρισμό με την AcNorm Peeloff Mask που θα συσφίγξει τους πόρους, θα απομακρύνει τα μαύρα στίγματα και θα αποτοξινώσει το δέρμα.

Εξειδικευμένη ενυδάτωση

Οι λιπαρές επιδερμίδες χρειάζονται πάντα ενυδατική κρέμα, πόσο μάλλον στη MASKNE εποχή που η λιπαρότητα αυξάνεται  και συχνά οδηγεί σε αφυδάτωση. Όχι όμως οποιαδήποτε κρέμα αλλά μία κατάλληλη για τις ανάγκες τους. Η AcNorm Aquatic Cream με oil-free και μη φαγεσωρογόνο σύνθεση που δεν φράσσει τους πόρους, ενυδατώνει σε βάθος για περισσότερες από 8 ώρες, χαρίζοντας ματ όψη και καταπολεμά τη δερματική δυσανεξία και ευαισθησία.

Αντηλιακή προστασία που δεν φράσσει τους πόρους

Η μάσκα δεν διαθέτει αντηλιακά φίλτρα προστασίας, άρα η αντηλιακή ακτινοβολία μπορεί να τη διαπεράσει και να φτάσει στην επιδερμίδα. Επιπλέον, καλύπτει μόνο ένα μέρος του προσώπου και όχι όλο. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να φοράμε αντηλιακό και όσο κινούμαστε στην καθημερινότητα με μάσκα. Οι λιπαρές επιδερμίδες ωστόσο χρειάζονται προϊόντα με ελαφριά, μη λιπαρή υφή και μη φαγεσωρογόνο σύνθεση που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και απορροφούν τη λιπαρότητα και το σμήγμα. Το πρωτοποριακό βελούδινο αντηλιακό Sun Screen Velvet  με SPF 50+ ή με SPF 30,  τα συνδυάζει όλα, προσφέροντας φυσικά και αποτελεσματική ηλιοπροστασία. Και για προστασία από τον ήλιο, μαζί με χρωματική κάλυψη στη λιπαρή επιδερμίδα που δεν θέλει να επιβαρυνθεί με foundation κάτω από τη μάσκα, τα Sun Screen Color Velvet Face SPF 50+ και Sun Screen Color Velvet Face SPF 30, αποτελούν ιδανική επιλογή.

Συνεχίζουμε την καθημερινότητά μας με moto μας το Mask Yes, MASKNE #not. Προστατεύουμε την υγεία μας με μάσκα, προστατεύουμε τη λιπαρή επιδερμίδα μας από έξτρα λιπαρότητα, συμπτώματα ακμής και ερεθισμούς.