αντιμετώπιση πανάδων

Πώς Φεύγουν οι Πανάδες και οι Κηλίδες στο Δέρμα;

Αξέχαστες αναμνήσεις, υπέροχες φωτογραφίες, γεμισμένες μπαταρίες… μακάρι να ήταν τα μόνα που σας άφησαν οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές αλλά δυστυχώς υπάρχουν και άλλα λιγότερο αγαπητά «σουβενίρ».

 

 

Ενώνοντας τις (καφέ) κουκίδες

Για να φτάσετε στη λύση του μυστηρίου «καφέ κηλίδες/πανάδες» πρέπει να καταλάβετε πώς προκαλούνται: όσο είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, αυξάνεται η παραγωγή των μελανοκυττάρων, δηλαδή των κυττάρων που παράγουν μελανίνη στο δέρμα μας. Ορισμένες φορές, αυτή η έκκριση μελανίνης αυξάνεται σε υπερβολικό βαθμό και αποτυπώνεται στο δέρμα με δυσχρωμίες -από μικρές καφέ κουκίδες μέχρι κηλίδες μεγαλύτερης έκτασης.

 

 

Φταίει μόνο η ήλιος;

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, χωρίς αντηλιακό ή με χαμηλότερο δείκτη προστασίας από αυτόν που ταιριάζει στον φωτότυπό μας, είναι η βασικότερη αιτία που προκαλεί δερματικές δυσχρωμίες. Όμως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η γενετική προδιάθεση, οι ορμονικές διαταραχές, η εγκυμοσύνη, η λήψη φαρμάκων, αλλά και η λανθασμένη χρήση καλλυντικών και φαρμάκων.

 

Πρόβλημα λυμένο ή βελτιωμένο;

Ακριβώς επειδή οι δυσχρωμίες συνδέονται με πολλούς παράγοντες -πέρα από τον ήλιο- και αποτελούν ένα χρόνιο πρόβλημα θα ήταν απλοϊκό να περιμένουμε να εξαφανιστούν ως διά μαγείας από το δέρμα μας. Μπορεί να μην υπάρχει πλήρης αντιμετώπισή τους όμως η εικόνα ενός δέρματος με κηλίδες και πανάδες μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά, ανάλογα με το πόσο πλήρης και δραστική είναι η φροντίδα που θα ακολουθήσουμε και το πόσο γρήγορα θα αντιδράσουμε, μόλις διαπιστώσουμε την εμφάνισή των δυσχρωμιών. Όμως στο θέμα του αποχρωματισμού τους, θα πρέπει να ξεχάσουμε τη λέξη «βιασύνη». Οι πανάδες, ανάλογα βέβαια και με την έκτασή τους, χρειάζονται μία συνδυαστική εφαρμογή βημάτων που μπορεί να διαρκέσει από λίγους έως πολλούς μήνες.

 

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

scratching hands
Μάθετε για το Έκζεμα στα Χέρια και Ανακουφιστείτε!

Η ώρα είναι τώρα

Βρισκόμαστε στα τέλη Αυγούστου. Στην πλέον ιδανική εποχή του χρόνου να δράσετε ενάντια στις πανάδες. Κι αυτό γιατί μόλις εμφανίστηκαν στο δέρμα σας και αν επέμβετε άμεσα, θα μπορέσετε να τις μειώσετε σε μεγάλο βαθμό. Αντίθετα, αν αναβάλλετε τον αποχρωματισμό τους, όσο συνεχίζετε να εκτίθεστε στον ήλιο, η συσσώρευση μελανίνης στα σημεία των πανάδων θα αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου και έτσι οι κηλίδες σας μπορεί να γίνουν ακόμα πιο έντονες.

 

 

Σωστά, μεθοδικά και αργά βήματα

Για να βελτιώσετε από ορατά έως και θεαματικά την εικόνα του δέρματος με δυσχρωμίες, χρειάζεται να ακολουθήσετε μία σειρά από συγκεκριμένα βήματα:

 

 

  1. Ολοκληρωμένο σύστημα λεύκανσης: για να μειώσετε στο μέγιστο τις δυσχρωμίες του καλοκαιριού, χρειάζεστε ένα πολυδύναμο σύστημα λεύκανσης που θα επαναφέρει την ομοιομορφία στον χρωματικό τόνο του δέρματός σας. Αυτόν ακριβώς τον ρόλο αναλαμβάνει το ολοκληρωμένο σύστημα λεύκανσης Spot End. Ξεκινήστε με την κρέμα ημέρας με συνδυασμό τριπλού συστήματος λεύκανσης και αντηλιακής προστασίας (φίλτρα UVA-UVB νέας γενιάς) που προλαμβάνει τις δυσχρωμίες και αντιμετωπίζει τις κηλίδες ηλικίας (age spots). Το βράδυ, κάντε μία απολέπιση των νεκρών κερατινοκυττάρων με το gel απολέπισης και αποχρωματισμού που αποχρωματίζει τις επιφανειακές κηλίδες και συνεχίστε με την κρέμα νύχτας που αποδεδειγμένα αυξάνει τη λεύκανση κατά 33% μετά από 14 νύχτες χρήσης. Αν πάλι χρειάζεστε άμεση δράση σε κατά τόπους σημεία, υπάρχει η κρέμα εντατικής λεύκανσης που μειώνει την παραγωγή της μελανίνης και αποχρωματίζει τις καφέ κηλίδες ενώ ενισχύει τη δράση των άλλων προϊόντων της σειράς Spot End. Για ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, πριν την εφαρμογή της, απλώστε από μία σταγόνα Antispot Booster Cream σε μέτωπο, πηγούνι και παρειές και επωφεληθείτε από την ενισχυτική λευκαντική του δράση.

 

  1. Πιο επεμβατική αγωγή με την καθοδήγηση του δερματολόγου σας: να θυμάστε πως ο δερματολόγος σας είναι ο κατάλληλος για να σας προτείνει την αγωγή που χρειάζεστε για να περιορίσετε το πρόβλημα των πανάδων. Τα ιατρικά peelings, η μικροδερμοαπόξεση ή η χρήση Laser είναι ορισμένοι από τους τρόπους που συχνά συνιστώνται για το «σβήσιμο» των δυσχρωμιών.

Kαι τελευταίο αλλά σημαντικό! Η πρόληψη είναι η Νο1 τρόπος καταπολέμησης των πανάδων. Γι’ αυτό, χειμώνα-καλοκαίρι, μην ξεχνάτε ποτέ να φοράτε το αντηλιακό σας.