woman by the pool

Συμβουλές περιποίησης ευαίσθητης περιοχής για το καλοκαίρι

Θάλασσα, ήλιος, ζέστη… το καλοκαίρι ο υδράργυρος και η διάθεση ανεβαίνουν και μαζί τους και η ανάγκη για ακόμη πιο επιμελή προσωπική υγιεινή από ό,τι την υπόλοιπη χρονιά.

Στη θάλασσα/παραλία/πισίνα:  

  • Πριν και μετά τη χρήση της πισίνας κάνουμε ντους

Έτσι, προστατεύουμε την ευαίσθητη περιοχή από μολύνσεις που μπορεί να προκληθούν από τους μικροοργανισμούς στο νερό.

  • Αλλάζουμε αμέσως το βρεγμένο μαγιό

H υγρασία έλκει τους μύκητες σαν μαγνήτης. Συνδυαστικά δε με τη ζέστη που αναπτύσσεται στην περιοχή τους θερινούς μήνες, το πρόβλημα εντείνεται. Αμέσως μόλις βγούμε από τη θάλασσα και πριν το μαγιό στεγνώσει πάνω μας, το αντικαθιστούμε με ένα στεγνό.

  • Χρησιμοποιούμε άλλη πετσέτα για σκούπισμα και άλλη για την ξαπλώστρα

Δεν ρισκάρουμε να μεταφέρουμε βακτήρια από την πετσέτα της ξαπλώστρας στην ευαίσθητη περιοχή και να οδηγηθούμε σε μολύνσεις. Διαχωρίζουμε λοιπόν τις πετσέτες στην τσάντα θαλάσσης, ανάλογα με τη χρήση τους.

  • Δεν μοιραζόμαστε τις πετσέτες μας

Ούτε με τα αδέλφια ούτε με τους γονείς μας ούτε με τον σύντροφό μας ούτε με την κολλητή μας. Η πετσέτα μας (όπως η οδοντόβουρτσά μας!) είναι δική μας και μόνο δική μας, λένε οι σωστοί κανόνες ατομικής υγιεινής.

  • Πλένουμε τις πετσέτες καλά και τακτικά

Τα μικρόβια που συσσωρεύονται στην επιφάνειά τους μπορούν να μεταφερθούν στην ευαίσθητη περιοχή κατά το σκούπισμα ή την επαφή με το ύφασμα στην ξαπλώστρα. Γι’ αυτό, φροντίζουμε ιδανικά να έχουμε πάνω από 2 πετσέτες ώστε να τις πλένουμε συχνά. Προτιμάμε υψηλές θερμοκρασίες που «σκοτώνουν» τα μικρόβια και συνεχίζουμε με σιδέρωμα.

  • Δεν καθόμαστε απευθείας στην άμμο

Αλλά ούτε και απευθείας στην ψάθα ή την ξαπλώστρα γιατί αποτελούν «κρυψώνα» μικροβίων που καθιστούν την ευαίσθητη περιοχή ευάλωτη σε μολύνσεις. Απλώνουμε πάνω τους μία πετσέτα.

Γενικά το καλοκαίρι (ή πιο σωστά, και το καλοκαίρι!):

  • Προτιμάμε βαμβακερά εσώρουχα

Το βαμβάκι επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει και μας προστατεύει καλύτερα από ενδεχόμενες μολύνσεις που προκαλούνται από την εφίδρωση και τον κακό αερισμό της περιοχής που δημιουργούν άλλα υφάσματα (π.χ. συνθετικά).

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman relaxes at the beach
Ευαίσθητη περιοχή: Καθαρισμός & φροντίδα το καλοκαίρι! (infographic)
  • Αποφεύγουμε στενά σορτς και παντελόνια

Ομοίως, το ζεστό και υγρό περιβάλλον που αναπτύσσεται μέσα στο σφικτό ύφασμα ενός στενού ρούχου, δεν είναι φίλος της προστατευμένης ευαίσθητης περιοχής. Προτιμάμε λοιπόν πιο φαρδιές γραμμές.

  • Τις δύσκολες μέρες του μήνα αλλάζουμε τακτικά σερβιέτα και ταμπόν

Κάθε 4-6 ώρες το πολύ. Έτσι διατηρούμε την περιοχή στεγνή και προστατευμένη. Επίσης, είναι σημαντικό να αποφεύγουμε σερβιέτες ή ταμπόν με άρωμα.

  • Αποφεύγουμε ιδανικά την πλήρη αποτρίχωση στην περιοχή

Μία από τις σημαντικότερες συμβουλές περιποίησης της ευαίσθητης περιοχής για το καλοκαίρι που δεν γνωρίζουν όλες οι γυναίκες. Το τριχωτό στην ηβική περιοχή (σε αντίθεση με την αντίληψη πως είναι εστία μικροβίων) στην πραγματικότητα λειτουργεί ως ένα τελευταίο «τείχος» άμυνας, για να κρατηθούν οι μολύνσεις μακριά από τον κόλπο.

  • Δεν αμελούμε τον καθημερινό καθαρισμό με εξειδικευμένα προϊόντα

2 φορές την ημέρα (αλλά όχι παραπάνω, για να μη διαταράξουμε τη χλωρίδα της περιοχής) καθαρίζουμε σχολαστικά το σημείο με  ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα για τις ανάγκες της ευαίσθητης περιοχής στην αναπαραγωγική ηλικία.  Ο απαλός έτοιμος αφρός Intim Area Foam και το υγρό καθαριστικό Intim Area Liquid σχεδιάστηκαν με αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία: να προσφέρουν αποτελεσματικό καθαρισμό με ήπια μικροβιακή προστασία προστατεύοντας από ερεθισμούς, κακοσμία και ξηρότητα, διαθέτοντας pH συμβατό με το κολπικό pH στην ηλικία αυτή.

  • Έχουμε πρακτικές λύσεις. Ειδικά αν κινούμαστε από παραλία σε παραλία, χρειαζόμαστε έξυπνες ιδέες ατομικής υγιεινής, όπως τα μαντηλάκια καθαρισμού Intim Area Wipes που καθαρίζουν απαλά και προφυλάσσουν από ερεθισμούς, μειώνοντας παράλληλα την κακοσμία.

Εφαρμόζουμε τους σωστούς κανόνες περιποίησης της ευαίσθητης περιοχής και χαιρόμαστε ένα καλοκαίρι με καθαριότητα, φρεσκάδα, άνεση και προστασία.