couple on the grass smiles

Αποχρωματισμός Δοντιών: Πρόληψη Και Αντιμετώπιση

Με την πάροδο του χρόνου, τα δόντια μας αποχρωματίζονται. Αυτό οφείλεται στις καθημερινές μας συνήθειες, τη διατροφή, την ποιότητα των δοντιών μας, και τη διάβρωση του σμάλτου.

Το πρώτο βήμα για να διατηρήσουμε τα δόντια μας λευκά, πέρα από την σωστή καθημερινή φροντίδα τους, είναι να μειώσουμε την κατανάλωση τροφίμων και ποτών που προκαλούν αποχρωματισμό. Καταναλώνοντας τρόφιμα όπως ο καφές, το τσάι, το κόκκινο κρασί, η σοκολάτα και τα μούρα, θα έρθει η στιγμή που θα δούμε το σκοτεινό αποτέλεσμα να διαγράφεται ολοζώντανο πάνω στο χαμογελό μας. Μπορούμε όμως να μειώσουμε την επίδραση τους, ξεπλένοντας αμέσως μετά το στόμα μας με νερό.

Τα όξινα τρόφιμα και ποτά μπορούν να διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών και να αλλοιώσουν στη συνέχεια την οδοντίνη κάτω από το σμάλτο.

Δείτε πώς θα κρατήσετε το χαμόγελό σας για πάντα νεανικό με τα προϊόντα για την Λεύκανση Δοντιών  της FREZYDERM.

Η φθορά των δοντιών επηρεάζει και το μέγεθός τους. Τα φθαρμένα δόντια είναι μικρότερα και δείχνουν ασύμμετρα με το χαμόγελό μας. Επιπλέον, δεν μπορούν να στηρίξουν το πρόσωπο στο κανονικό του μάκρος, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες ρυτίδες και διπλοσάγονα.

Για να αποφύγουμε την υπερβολική φθορά στα δόντια μας, δεν πρέπει ποτέ να τα χρησιμοποιούμε για να σπάμε πάγο ή καρύδια, να ανοίγουμε αντικείμενα ή να τα αναγκάζουμε να κάνουν καμία άλλη εργασία εκτός από αυτή για την οποία εξαρχής υπάρχουν: την κατανάλωση των τροφών.

Η φυσική γραμμή του χαμόγελου είναι ελαφρώς κυρτή προς τα πάνω. Η εκτεταμένη φθορά στα μπροστινά δόντια μας μπορεί να κάνει αυτή τη γραμμή ευθεία ή –αντιστρόφως – κυρτή προς τα κάτω. Η τριβή των δοντιών από το άγχος ή κατά τη διάρκεια του ύπνου επιταχύνει αυτή την διάβρωση. Οι φαγωμένες άκρες των δοντιών είναι ακόμη ένα σημάδι που προξενεί δυσαρμονική όψη στο πρόσωπο.

Επίσης, με την πάροδο του χρόνου δημιουργούνται μικρά κατάγματα στην επιφάνεια της αδαμαντίνης. Τα μικρά αυτά ρήγματα που εμφανίζονται ως μικρές γραμμές και δυστυχώς ελαττώνουν σημαντικά την ελκυστικότητα των δοντιών μας.

Πολύ σημαντικό ρόλο στο χαμόγελό μας παίζουν και τα σφραγίσματα. Τα λευκά σφραγίσματα στα μπροστινά δόντια πρέπει να αντικαθίστανται τακτικά, αφού με τον καιρό αλλάζουν χρώμα και αρχίζουν να γίνονται φανερά. Ένα στόμα με σκούρα, παλαιού τύπου σφραγίσματα παρουσιάζει μια συνολικά θαμπή εικόνα, άλλο ένα σημάδι, δηλαδή, γήρανσης του χαμόγελού μας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

family smiles
Υγιή Δόντια Για Όλη Την Οικογένεια!

Το αγέραστο χαμόγελο.

Δυστυχώς, δεν έχουμε όλοι την γενετική προδιάθεση για ένα τέλειο, αστραφτερό, νεανικό χαμόγελο. Κάποιοι έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας δόντια που προδίδουν την ηλικία μας από πολύ νωρίς και μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτεροι απ’ ό,τι είμαστε. Ευτυχώς όμως, δεν είμαστε σε καμία περίπτωση υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε ένα γερασμένο χαμόγελο χωρίς αντίσταση. Χάρη σε καινοτόμες λευκαντικές οδοντόκρεμες αλλά και στην αισθητική οδοντιατρική, υπάρχουν πλέον τρόποι να φαίνεται το χαμόγελό μας πάντοτε νεανικό και ελκυστικό.

Μία οδοντόπαστα με σύνθεση στηριγμένη στη σύγχρονη τεχνολογία micro-silica των πατενταρισμένων κόκκων πυριτίου, εξασφαλίζει μέγιστη λευκαντική και καθαριστική δράση και γυαλίζει τα δόντια, χωρίς να διαβρώνει το σμάλτο τους. Επιπλέον, οι οδοντόπαστες που περιέχουν την ουσία blue Covasorb, εξαλείφουν άμεσα δυσχρωμίες και κίτρινες κηλίδες. Επίσης, όπως μπορείτε να φανταστείτε, η λεύκανση των δοντιών στο οδοντιατρείο φωτίζει το χαμόγελό μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορούμε να κρατάμε τα δόντια μας ευθυγραμμισμένα με διαφανή σιδεράκια ή φορώντας ειδικά ναρθηκάκια. Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε τα παλαιά σφραγίσματά μας με νέα σύγχρονα υλικά που μπορούν να προσαρμοστούν χρωματικά στο χρώμα των δοντιών μας. Τέλος, τα δόντια που λείπουν ή τα κατεστραμμένα δόντια μας καλό θα ήταν να αντικατασταθούν με εμφυτεύματα. Τα εμφυτεύματα διαρκούν μία ζωή και δε βελτιώνουν μόνο το χαμόγελό μας αλλά βοηθούν και στη σωστή μάσηση, ακόμα και στη σωστή άρθρωση κατά την ομιλία.

Το χρώμα, το μέγεθος, ακόμη και το σχήμα των δοντιών μας μπορούν να προδώσουν την ηλικία μας. Ας καταφέρουμε να φροντίσουμε σωστά το χαμόγελό μας και θα μπορέσουμε να κάνουμε τους γύρω μας να μαντεύουν για τα χρόνια μας.

Δείτε πώς θα κρατήσετε το χαμόγελό σας για πάντα νεανικό με τα προϊόντα για την Λεύκανση Δοντιών της FREZYDERM.