mouthwash mistakes

Στοματικό Διάλυμα: 3 Λάθη Που Κάνουμε Στη Χρήση Του

Άλλοι το χρησιμοποιούν μετά από κάθε βούρτσισμα και άλλοι αραιά και πού. Άλλοι υποτιμούν τις δυνατότητές του και άλλοι ορκίζονται στο όνομά του. Ναι, το στοματικό διάλυμα είναι ίσως το πιο αντιφατικό και παρεξηγημένο προϊόν στοματικής υγιεινής που δημιουργήθηκε ποτέ. Αν είσαι ένας από τους οπαδούς του αλλά δεν ξέρεις με σιγουριά αν ακολουθείς σωστά τις οδηγίες χρήσης του, αξίζει να διαβάσεις παρακάτω.

 

ΛΑΘΟΣ 1: Στοματικό διάλυμα αντί οδοντόπαστας

Δεν είναι υποκατάστατο. Είναι συμπλήρωμα. Το στοματικό διάλυμα πρέπει να χρησιμοποιείται επιπλέον του βουρτσίσματος και του οδοντικού νήματος και όχι αυτόνομα. Ο λόγος που δημιουργήθηκε είναι για να γίνει «συνεργάτης» της οδοντόπαστας, να ενισχύσει τη δράση της, να ξεπλύνει τα υπολείμματα που «ξέφυγαν» από το πέρασμά της και από το νήμα που ακολουθεί και να καταπολεμήσει τα μικρόβια χαρίζοντας φρέσκια αναπνοή.  Όταν παρακάμπτεις λοιπόν την οδοντόπαστα και την αντικαθιστάς με πλύση, δεν καθαρίζεις τα δόντια σου κινδυνεύοντας να εμφανίσεις πλάκα, τερηδόνα, ουλίτιδα, ακόμα και περιοδοντίτιδα. Και αυτή τη «ζημιά» δεν μπορεί να την προλάβει με τίποτα ένα στοματικό διάλυμα από μόνο του.  Γι’ αυτό θυμήσου: «το ’να χέρι νίβει τ΄ άλλο!».

 

ΛΑΘΟΣ 2: Νομίζεις ότι είναι μόνιμη λύση για την κακή αναπνοή

Μπορεί προσωρινά να χαρίζει δροσιά και φρεσκάδα, όμως η πλύση με στοματικό διάλυμα δεν μπορεί να καταπολεμήσει μακροπρόθεσμα την κακή αναπνοή. Πρώτον γιατί η δυσάρεστη οσμή στο στόμα, δεν έχει πάντα την αιτία της στο στόμα. Αν για παράδειγμα, η κακοσμία του στόματός σου οφείλεται στο στομάχι σου, τότε ακόμα και αν το στοματικό διάλυμα σου χαρίσει ανάσα για φιλί, το πιθανότερο είναι ότι η οσμή θα επιστρέψει αμέσως. Δεύτερον, το σάλιο που υπάρχει στο στόμα εξουδετερώνει τη δράση του στοματικού διαλύματος. Όταν ξυπνάμε το πρωί για παράδειγμα, έχουμε κακή αναπνοή. Συγκεκριμένα, το σάλιο που στεγνώνει στο στόμα μας κατά την διάρκεια του ύπνου μας συνδυασμένο με υπολείμματα τροφών μετατρέπεται σε θειώδεις ουσίες, προκαλώντας αυτήν την οσμή. Όμως αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και σύνηθες, συμβαίνει σε 9 στους 10 από μας, ακόμη και αν έχει κάνει πλύση με στοματικό διάλυμα το προηγούμενο βράδυ, αποδεικνύοντας πως το στοματικό διάλυμα δεν κάνει θαύματα όταν δεν μπορούν να γίνουν θαύματα.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

couple washing their teeth in fron of mirror
Περιποίηση Δοντιών: Tips και Tricks (infographic)

ΛΑΘΟΣ 3: Κάνεις γαργάρα εξπρές   

Ίσως το πιο συχνό λάθος που κάνουν όσοι χρησιμοποιούν στοματικό διάλυμα. Ξεπλένουν γρήγορο-γρήγορα το στόμα τους και φτύνουν μέσα σε 10΄΄ μάξιμουμ. Όμως στην πραγματικότητα, τα περισσότερα στοματικά διαλύματα είναι αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται για 30΄΄.  Μειώνοντας τον χρόνο στο 1/3 πώς θα καταφέρεις να έχεις σωστό αποτέλεσμα;

Και τώρα που ξέρεις τι να αποφεύγεις στον τρόπο που χρησιμοποιείς το στοματικό διάλυμα, μένει να επιλέξεις το σωστό προϊόν βάσει των δικών σου προσωπικών αναγκών. Τι νόμιζες, πως υπάρχει ένα προϊόν για όλους;

Στοματικό διάλυμα κατά της πέτρας και της πλάκας, κατά των προβλημάτων των ούλων, για διαβητικούς, για εγκύους και θηλάζουσες, για άτομα που ακολουθούν ομοιοπαθητική αγωγή… η εξειδικευμένη σειρά στοματικής υγιεινής της FREZYDERM τα έχει όλα.  Βρες αυτό που χρειάζεσαι, μάθε να το χρησιμοποιείς σωστά και όσο για τα λάθη του παρελθόντος… αυτά, κάν’τα γαργάρα.