couple washing their teeth

Μένουμε σπίτι & φροντίζουμε τη στοματική υγιεινή μας

Η φροντίδα της στοματικής μας υγιεινής έχει πάντοτε αξία, για να διατηρούμε τα δόντια μας καθαρά και αστραφτερά, τα ούλα μας γερά και τη στοματική μας κοιλότητα προστατευμένη. Γιατί όμως ειδικά την περίοδο που παραμένουμε στο σπίτι, είναι ακόμη πιο σημαντικό να μην ξεχνάμε να πιάνουμε την οδοντόβουρτσα;

ΛΟΓΟΣ 1: τώρα μπορούμε να… ανεβάσουμε συχνότητα

Όσο βρισκόμασταν αρκετές ώρες εκτός σπιτιού, πολλές φορές αρκούμασταν στο πλύσιμο των δοντιών δύο φορές τη μέρα ή ακόμη και μία, αφού η βραδινή κούραση συχνά μας απέτρεπε από το να τηρήσουμε την καθημερινή μας συνήθεια. Επιπλέον, οι συνθήκες δεν μας επέτρεπαν να πλύνουμε τα δόντια μας και στα ενδιάμεσα γεύματα, όταν π.χ. βρισκόμασταν στη δουλειά. Αυτό το διάστημα όμως, έχουμε την ευκαιρία να επιμεληθούμε τη στοματική μας φροντίδα σε πιο συχνούς ρυθμούς, φροντίζοντας και για εκείνα τα έξτρα βουρτσίσματα μέσα στη μέρα που θα κάνουν τη διαφορά.

ΛΟΓΟΣ 2: ο χρόνος είναι με το μέρος μας

Πόσες και πόσες φορές στο παρελθόν δεν πλύναμε τα δόντια μας μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, για να προλάβουμε να φύγουμε για τη δουλειά ή για να μην αργήσουν τα παιδιά στο σχολείο; E τώρα, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης! Έτσι, μπορούμε να αφιερώσουμε τα τουλάχιστον 2 λεπτά μπροστά στον νιπτήρα που απαιτούνται για τον σωστό καθαρισμό των δοντιών μας, να βουρτσίσουμε και τη γλώσσα μας που συγκρατεί βακτήρια που συνήθως προκαλούν κακοσμία, να κάνουμε οδοντικό νήμα και να ξεπλύνουμε με στοματικό διάλυμα.

ΛΟΓΟΣ 3: τα «ένοχα» τσιμπολογήματα

Την περίοδο αυτή, προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφολόγιο τόσο για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας όσο και να μην πάρουμε απότομα βάρος. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν φορές που θα μπούμε στον πειρασμό για μικρές «παρασπονδίες». Αυτές, συνήθως περιλαμβάνουν τις λέξεις «ζάχαρη» ή «χρωστικές» που δεν είναι οι αγαπημένες λέξεις των δοντιών μας. Αφενός γιατί η πρώτη προκαλεί τερηδόνα και φθορά στα δόντια αφετέρου γιατί η δεύτερη προκαλεί αποχρωματισμό των δοντιών δημιουργώντας καφέ κηλίδες ή κιτρίνισμα. Δεν αμελούμε, λοιπόν να καθαρίζουμε τα δόντια μας μετά την κατανάλωση αναψυκτικών ή ποτών με χρώμα και ζαχαρούχων σνακ. Για τους πιο επιρρεπείς στις «ατασθαλίες» αυτές, μάλιστα, υπάρχει η οδοντόκρεμα Black & Polish με ενεργό άνθρακα και κόκκους περλίτη που απομακρύνει αποτελεσματικά δυσχρωμίες και κηλίδες και προσφέρει στίλβωση και έξτρα λάμψη, χωρίς να καταστρέφει το σμάλτο.

ΛΟΓΟΣ 4: ψυχολογικό φρεσκάρισμα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν φροντίζουμε την εμφάνισή μας νιώθουμε αμέσως καλύτερα. Η αυτοπεποίθησή μας ανεβαίνει, η ψυχολογία μας παίρνει τα πάνω της και μπορούμε να ανταποκριθούμε στην καθημερινότητα μας με καλύτερη διάθεση. Και όλα αυτά, ισχύουν ακόμη περισσότερο για την περίοδο που βρισκόμαστε στο σπίτι και τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα είναι πιθανότατα πιο συχνά. Αντικαθιστώντας, για παράδειγμα τις πιτζάμες και τις φόρμες μας με ρούχα εξόδου μέσα στο σπίτι, νιώθουμε αμέσως πιο όμορφοι και περιποιημένοι και φρεσκάρουμε τη διάθεσή μας. Το ίδιο mood resfreshing μπορεί να πετύχουν και μία δροσερή αναπνοή με μία αστραφτερή οδοντοστοιχία.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

friends eating sandwiches on the beach
Πως Επηρεάζεται Η Στοματική Υγεία Των Εφήβων;

Τέλος, για να φροντίσουμε τη στοματική μας υγιεινή με εξειδικευμένες στοχευμένες λύσεις, η ολοκληρωμένη σειρά Oral Science είναι πάντα εδώ με προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες μας.