woman touching mouth

Πρόληψη Από Την Δυσοσμία Στόματος & Τη Ξηροστομία

Άγχος, αμηχανία, ντροπή… Η στοματική κακοσμία σάς φέρνει συχνά σε δύσκολη θέση στον κοινωνικό σας περίγυρο. Όσο για τη δυσφορία που προκαλεί η ξηρότητα στο στόμα σας, χρειάζεται να τη ζήσει κανείς, για να μπορέσει να καταλάβει πόσο ενοχλητική είναι στην καθημερινότητα. Αν υποφέρετε από αυτά τα συμπτώματα, το τηλέφωνο του οδοντιάτρου σας είναι το πρώτο που χρειάζεστε.  Πέρα από τις οδηγίες του όμως, υπάρχουν και μικρές, καθημερινές συνήθειες που μπορείτε να ακολουθήσετε από μόνοι σας, για να απαλλαγείτε από τα προβλήματα ακόμη πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

 

Η δροσερή αναπνοή χρειάζεται…

1) Πορτοκάλια και λεμόνια: Κι όμως, τα εσπεριδοειδή σας βοηθούν να κρατήσετε τους γύρω σας σε απόσταση… αναπνοής. Κυριολεκτικά. Κι αυτό γιατί είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η δράση της οποίας εξουδετερώνει την κακοσμία του στόματος απομακρύνοντας τα βακτήρια που την προκαλούν.

 

2) Εξειδικευμένη στοματική υγιεινή: Μπορεί η κοινή οδοντόπαστα να φρεσκάρει την αναπνοή σας προσωρινά αλλά όταν το πρόβλημα της κακοσμίας κρατεί καλά μέσα στο στόμα σας, χρειάζεστε κάτι πιο δραστικό. Γι’ αυτή ακριβώς την ανάγκη δημιουργήθηκαν τα Odor Blocker Toothpaste, Mouthwash και Mouth Spray. Τα νέα προϊόντα κατά της κακοσμίας είναι ειδικά σχεδιασμένα να καταπολεμούν τα gram- βακτήρια που προκαλούν τις θειούχες ενώσεις στις οποίες οφείλεται η δυσάρεστη οσμή. Πολύ απλά γιατί περιέχουν Σύμπλοκο Ψευδαργύρου -στοιχείο που εξουδετερώνει αυτές τις ενώσεις- αλλά και εκχύλισμα μέντας που είναι γνωστός φίλος της φρέσκιας αναπνοής.

 

3) Βούρτσισμα της γλώσσας: Η μαλακή, σπογγώδης επιφάνεια της γλώσσας είναι η τέλεια «φωλιά», για να φιλοξενήσει και να πολλαπλασιάσει τα βακτήρια του στόματος που προκαλούν την κακοσμία. Γι’ αυτό, μην ξεχνάτε να τη βουρτσίζετε κι αυτή.

 

4) Τακτική αλλαγή οδοντόβουρτσας: Κάθε τρεις με τέσσερις μήνες, η οδοντόβουρτσά μας ξεφτίζει. Έτσι, δεν απομακρύνει το ίδιο αποτελεσματικά τα υπολείμματα που μένουν στα δόντια και προκαλούν κακοσμία και χρειάζεται αντικατάσταση.

 

5) Οδοντικό νήμα χωρίς «βαριέμαι» ή «ξέχασα»: Μετά το στοματικό διάλυμα, μην αμελείτε ποτέ τον καθαρισμό με οδοντικό νήμα.  Έτσι, θα απομακρύνετε τα υπολείμματα τροφών που σφήνωσαν ανάμεσα στα δόντια και αύξησαν την παραγωγή θειούχων ενώσεων που προκάλεσαν την κακοσμία.

 

Το ενυδατωμένο στόμα θέλει…

1) Σωστή αναπνοή: Έχετε παρατηρήσει πως το πρωί το στόμα σας είναι ακόμη πιο ξηρό απ’ ό,τι την υπόλοιπη μέρα; Είναι γιατί στον ύπνο σας δεν αναπνέατε από τη μύτη. Όταν αναπνέουμε από το στόμα, αυτό παραμένει ανοιχτό και έτσι οι σιελογόνοι αδένες δυσκολεύονται να παραγάγουν την απαιτούμενη ποσότητα σάλιου που θα ενυδατώσει την περιοχή. Η σωστή αναπνοή κατά της ξηροστομίας είναι από τη μύτη. Αν πάλι υποπτεύεστε πως πάσχετε από υπνική άπνοια και γι’ αυτό κοιμάστε με ανοιχτό το στόμα, υπάρχουν πολλά εργαστήρια ύπνου, όπου μπορείτε να το επαληθεύσετε.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

family smiles
Υγιή Δόντια Για Όλη Την Οικογένεια!

 

 

2) Να πείτε αντίο σε τσιγάρο και αλκοόλ: Πέρα από το ότι βλάπτει την υγεία σας, το κάπνισμα είναι μία από τις Νο1 αιτίες που προκαλούν ξηροστομία. Χρειάζεστε και άλλη «καταστροφική δράση», για να το βγάλετε από τη ζωή σας; Τα ίδια συμπτώματα ξηροστομίας προκαλεί και το αλκοόλ, γι’ αυτό περιορίστε την κατανάλωση του σε όσο το δυνατόν μικρότερη ποσότητα.

 

3) Μάσημα τσίχλας χωρίς ζάχαρη: Αυτός είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος, για να βάλετε ξανά σε λειτουργία τους σιελογόνους αδένες ώστε να αυξήσουν την ποσότητα παραγόμενου σάλιου. Παράλληλα, θα νιώσετε το στόμα σας ακόμη πιο φρέσκο και καθαρό και θα νιώσετε αμέσως καλύτερα.

 

4) Ενυδάτωση από μέσα: Νερό και πάλι νερό. Το ζωοποιό στοιχείο της φύσης δίνει ζωή και στην ξηρή σας στοματική κοιλότητα. Όπως και οποιοδήποτε ρόφημα που δεν περιέχει ζάχαρη. Κρατήστε ένα μπουκαλάκι πάντα κοντά σας, για να θυμάστε να πίνετε τακτικά και θα δώσετε στο στόμα σας την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται, για να μη στεγνώνει.

 

5) Την κατάλληλη στοματική φροντίδα: Θέλετε να βοηθήσετε τους σιελογόνους αδένες σας να λιπάνουν το στόμα σας μέσω του σάλιου, όσο χρειάζεται; Ακολουθήστε ένα τριπλό σχήμα καθημερινής φροντίδας με τη νέα σειρά οδοντόπαστας, στοματικού διαλύματος και σπρέι Hydroral Xero. Χάρη στην καινοτόμο τους σύνθεση με Υδρο-gel και Υαλουρονικό Οξύ, όλα τα προϊόντα της σειράς επαναφέρουν άμεσα τη φυσική ενυδάτωση της στοματικής κοιλότητας -διατηρώντας την παρατεταμένα- και  αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της ξηροστομίας.

 

Μην αφήνετε να έρθουν κι άλλες αμήχανες και δυσάρεστες στιγμές στην καθημερινότητά σας. Ακολουθήστε τα βήματα κατά της κακοσμίας ή της ξηροστομίας και συνεχίστε με άνεση, σιγουριά και αυτοπεποίθηση.