sunflowers

Ηλίανθος για ομορφιά που ανθίζει καθημερινά

Ατέλειωτοι κιτρινοχρυσαφένιοι αγροί μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Ίσως η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στον νου στο άκουσμα της λέξης «ηλίανθοι». Όμως αυτά τα όμορφα φυτά, πέρα από μία οπτική ευχαρίστηση προσφέρουν και μοναδικά οφέλη στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών μας.

Ο χορευτής της φύσης

Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον ηλίανθο ένα εντυπωσιακό θέαμα είναι  οι κινήσεις του. Συγκεκριμένα, όταν ο ηλίανθος δεν έχει ακόμη ανθίσει, στρέφει το ξημέρωμα τους δίσκους του προς την Ανατολή. Στη διάρκεια της μέρας, στρέφει το κεφάλι του προς το μέρος του ήλιου, -καθώς αυτός ακολουθεί πορεία προς τη δύση- και μετά τη δύση του ήλιου, το φυτό «βλέπει» ξανά προς την ανατολή.

Η λατρεία που έφτασε μακριά

Ο ηλίανθος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά γύρω στο 2.600 π.Χ. από τους ιθαγενείς της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Συμβολίζοντας τον Θεό Ήλιο, τα φυτά αυτά έγιναν γρήγορα αντικείμενα λατρείας για τους Αζτέκους και τους Ίνκας. Οι Ισπανοί εξερευνητές έφεραν τους σπόρους του ηλίανθου στην Ευρώπη γύρω στο 1.500 μ.Χ. και τον 18ο αιώνα οι Ρώσοι άρχισαν να καλλιεργούν εκτενώς το φυτό και να το εμπορεύονται. Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο ηλίανθος «επέστρεψε στις ρίζες του», την Αμερική και καλλιεργήθηκε σε βελτιωμένη ποικιλία. Σήμερα το φυτό καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιείται για φαγητό ή ως καύσιμη ύλη αλλά και ως συστατικό ομορφιάς σε καλλυντικά προϊόντα.

Λαμπερό δέρμα, γερά μαλλιά

Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ελαϊκό και λινολεϊκό οξύ και σησαμόλη, το έλαιο του ηλίανθου συγκεντρώνει μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες για την καλή υγεία του δέρματος, του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών προσφέροντας:

  • Ενυδατική περιποίηση με προστασία του επιδερμικού φραγμού για: α) διατήρηση των αποθεμάτων υγρασίας στην επιδερμίδα και την τρίχα και β) προστασία από τις εξωτερικές επιθέσεις.
  • Αντιοξειδωτική προστασία με δράση κατά των ελευθέρων ριζών.
  • Αντιφλεγμονώδη δράση που ηρεμεί το ευαίσθητο δέρμα και τριχωτό κεφαλής.

Χαρίστε απλόχερα στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σας τα οφέλη του ηλίανθου εντάσσοντας στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας δύο μοναδικά προϊόντα: η πλούσια και απαλή Moisturizing Plus Cream με ενεργά συστατικά ηλίανθου «κλειδώνει» μοναδικά την υγρασία στην επιδερμίδα για δυναμική και σε βάθος ενυδάτωση και  προστατεύει το DNA του δέρματος από το οξειδωτικό stress ενώ το τριχοτονωτικό σαμπουάν για γυναίκες Hair Force Shampoo Women επίσης εμπλουτισμένο με ενεργά συστατικά του ευεργετικού αυτού φυτού, προστατεύει τα μαλλιά από τη φθορά και ενισχύει την τριχοφυΐα.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

coffee seeds
Αποκτήστε Λαμπερό Δέρμα με Σύμμαχο την Καφεΐνη!

Ανακαλύψτε σήμερα όλα όσα έχει να προσφέρει ο ηλίανθος και… ένας νέος ήλιος φροντίδας και περιποίησης θα ανατείλει πάνω από το δέρμα και τα μαλλιά σας.