foods rich in vitamin e

Βιταμίνη Ε: Φροντίδα δέρματος με «πολύπλευρα ταλέντα»

Τι είναι αυτό που κάνει τη βιταμίνη Ε να ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες βιταμίνες και να χρησιμοποιείται τόσο συχνά στην κοσμητολογία; Γιατί της αξίζει να έχει καθημερινά ρόλο στη ρουτίνα ομορφιάς των γυναικών και πώς βελτιώνει τη λειτουργία της επιδερμίδας τους; Ακολουθούν όλες οι απαντήσεις για αυτό το ξακουστό συστατικό της ομορφιάς.

Αντιοξειδωτική δύναμη από τις λίγες

Τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση της ηλιακής ακτινοβολίας αλλά και λόγω άλλων εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων (στρες, έλλειψη ύπνου, έκθεση στο μπλε φως, κακή διατροφή, ρύπανση κ.λπ.), οι ελεύθερες ρίζες συσσωρεύονται στον οργανισμό μας δημιουργώντας αυτό που ονομάζεται οξειδωτικό στρες. Αυτό με τη σειρά του, φέρνει τα σημάδια γήρανσης ένα βήμα πιο κοντά μας. Χάρη στη βιταμίνη Ε όμως, η «μάχη» για την εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών γίνεται ευκολότερη, αφού πρόκειται για μία βιταμίνη με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που αποτρέπει τη φθορά που οδηγεί στην πρόωρη γήρανση. Αυτή της η ιδιότητα είναι κυρίως που την καθιστά τόσο δημοφιλή επιλογή συστατικού σε προϊόντα αντιγήρανσης.

Μοναδικές ενυδατικές ικανότητες

Εδώ, το «ταλέντο» της βιταμίνης Ε είναι διπλό: αποτρεπτικό και ενισχυτικό. Από τη μία αποτρέπει τη διαδερμική απώλεια νερού και άρα την αφυδάτωση του δέρματος, προστατεύοντας τον επιδερμικό φραγμό και από την άλλη ενισχύει τα αποθέματα υγρασίας στο εσωτερικό του δέρματος συγκρατώντας τα ανάμεσα στα κύτταρά του.

Όχι μόνο τη στιγμή που εφαρμόζεται στο δέρμα αλλά και παρατεταμένα, για αρκετές ώρες μετά.

Ανακουφιστικό, αναπλαστικό αποτέλεσμα

Όταν το δέρμα χρειάζεται καταπράυνση από ερεθισμούς, ερυθρότητα, εγκαύματα κ.λπ. η βιταμίνη Ε λειτουργεί αποτελεσματικά για να αποκαταστήσει την όψη του. Είναι ιδανική και για τις περιπτώσεις που το δέρμα εκτίθεται συνεχώς σε περιβαλλοντικές επιθέσεις και έχει χάσει την άνεση και την ευεξία του.

Ήπια αντιφλεγμονώδης δράση

Συνδυαστικά με την ανακουφιστική της δράση, η βιταμίνη Ε επιπλέον προστατεύει το δέρμα από φλεγμονές.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

close up to woman's eyes
Περιποίηση Ματιών: Ποιες Είναι οι Ανάγκες των Ματιών σου

Εύκολη απορρόφηση

Τα πλεονεκτήματα της βιταμίνης Ε δεν περιορίζονται μόνο στη δράση της αλλά επεκτείνονται και στην καλλυντική συμπεριφορά της, αφού απορροφάται πολύ εύκολα από την επιδερμίδα.

Πώς επωφελούμαστε από τα οφέλη της βιταμίνης Ε μέρα-νύχτα;

Ακολουθώντας ένα καθημερινό πρωτόκολλο ομορφιάς που περιλαμβάνει βιταμίνη Ε και στην πρωινή και στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης, κερδίζουμε στο maximum από όσα έχει να μας προσφέρει το σπουδαίο αυτό συστατικό. Ξεκινήστε λοιπόν τη μέρα σας εφαρμόζοντας την ενυδατική και επανορθωτική Moisturizing Plus Cream με βιταμίνη Ε που προστατεύει το δέρμα από το οξειδωτικό στρες για να το διατηρήσει νεανικό, ελαστικό, σφριγηλό και βαθιά ενυδατωμένο. Όσο για τη νύχτα, τότε αναλαμβάνει δράση η Night Force A+ E Cream  επίσης με βιταμίνη Ε που θα σας προστατεύσει από τις επιθέσεις ελεύθερων ριζών όσο κοιμάστε για να καθυστερήσετε τα σημάδια γήρανσης. Μην ξεχνάτε όμως να χαρίσετε και στην επιδερμίδα του σώματός σας την απαραίτητη αντιοξειδωτική και ενυδατική προστασία που εξασφαλίζει η βιταμίνη Ε, απλώνοντας καθημερινά μετά το ντους το αντιγηραντικό γαλάκτωμα σώματος με την πλούσια αλλά μη λιπαρή σύνθεση.

Βάλτε τώρα την «πολυτάλαντη» βιταμίνη Ε στην καθημερινότητά σας και κάντε στο δέρμα σας ένα μοναδικό αντιοξειδωτικό και όχι μόνο δώρο με οφέλη που θα εξαργυρώσετε σήμερα και στο μέλλον.