cellulite

Γιατί η κυτταρίτιδα δεν έχει one for all λύσεις;

Όσο και αν επιθυμούμε «εδώ και τώρα» το τέλεια σμιλεμένο σώμα με ομοιόμορφη, λεία όψη, στην πραγματικότητα το πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά θα φτάσουμε στον στόχο μας, εξαρτάται από πολλές καθοριστικές παραμέτρους, άρα ο δρόμος προς την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας δεν είναι πάντα κοινός για όλες τις γυναίκες.

Ποιες είναι οι παράμετροι που δρουν καταλυτικά;

 «Γονίδια και ορμόνες»

Κατ’ αρχάς η κληρονομικότητα παίζει ρόλο σε κάποιο βαθμό στην εικόνα του σώματός μας και την ικανότητα του να διατηρείται σφριγηλό και καλοσμιλεμένο. Επιπλέον, η εμφάνιση κυτταρίτιδας σχετίζεται συχνά με ορμονικές διαταραχές που μπορεί να μπλοκάρουν την πορεία προς την καταπολέμηση της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

 «Δομή σώματος»

Δεν είναι όλοι οι σωματότυποι ίδιοι. Οι διαφορετικές αναλογίες, η διαφορετική συμμετρία και το διαφορετικό βάρος κάθε γυναίκας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ένταση και έκταση της προσπάθειάς της να απαλλαγεί από την κυτταρίτιδα.

«Σταθερότητα ζυγαριάς»

Η διαρκής και κυρίως η απότομη αυξομείωση βάρους με τη συστολή και διαστολή του δέρματος επηρεάζει την ελαστικότητά του και επιτείνει το πρόβλημα της ανομοιόμορφης όψης.

 «Lifestyle»

«Καπνίζω;» «Καταναλώνω πολύ αλάτι και τρανς λιπαρά;» «Πίνω αρκετό νερό;» Είναι ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν, αν θέλουμε να αντικρίσουμε ξανά στον καθρέφτη ένα σφριγηλό σώμα χωρίς κυτταρίτιδα. Μία ακόμη καίρια ερώτηση είναι το «αν και πόσο συχνά αθλούμαστε». Ας μην ξεχνάμε πως η καθιστική ζωή «κλειδώνει» τον μεταβολισμό και δεν τον βοηθά να αποβάλλει το συσσωρευμένο υγρό από τους ιστούς και να λειανθεί η επιδερμίδα στα σημεία όπου παρουσιάζεται η κυτταρίτιδα.

«Μικρές συνήθειες μεγάλης σημασίας»

Η περιοχή των γλουτών είναι συνήθως το σημείο που εμφανίζει πιο συχνά σημάδια αναγλυφότητας. Ένα μασάζ στην περιοχή πριν το ντους  με μαλακή βούρτσα σώματος ή σφουγγάρι-λούφα (πάντα με κυκλική ανοδική φορά από τα γόνατα προς τους γλουτούς) απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και δρα καταλυτικά ενάντια στη κυτταρίτιδα. Οι γυναίκες που εντάσσουν το μασάζ αυτό πιστά στη ρουτίνα τους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μειώσουν αισθητά την κυτταρίτιδα.

«Τοπική εφαρμογή κρέμας»

Όταν εντάσσουμε στη μάχη μας κατά της κυτταρίτιδας την πολύτιμη δράση μια εξειδικευμένης κρέμας είναι λογικό να ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά στη βελτίωση/αντιμετώπιση του προβλήματος. Το αν θα επιλέξουμε το κατάλληλο προϊόν και το αν θα είμαστε συνεπείς με την εφαρμογή του είναι το Α και το Ω . Η ειδικά σχεδιασμένη πολυδύναμη Tripleffect Cream-Gel με Καφεΐνη και Φωσφολιπίδια όχι μόνο μειώνει την κυτταρίτιδα και την όψη φλοιού πορτοκαλιού επαναφέροντας την ομοιόμορφη δερματική όψη

αλλά επιπλέον ενεργοποιεί τον μηχανισμό λιποδιάλυσης και συσφίγγει το δέρμα. Εργαστηριακή μελέτη σε άνδρες και γυναίκες έδειξε αύξηση της αίσθησης σύσφιγξης και λείανσης του δερματικού ιστού, σε ποσοστό 70%* μετά τη χρήση της. Για να μας βοηθήσει αποτελεσματικά, θυμόμαστε να την εφαρμόζουμε 1-2 φορές τη μέρα, κάνοντας ελαφρύ μασάζ με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

thumbnail video
Ραγάδες: Αντιμετώπιση με τα κατάλληλα προϊόντα

«Στοχοπροσήλωση»

Αν ψάχνουμε τον μάγο που θα εξαφανίσει με το ραβδί την κυτταρίτιδα από τη μια μέρα στην άλλη, μάλλον θα απογοητευτούμε. Ως πολυπαραγοντικό φαινόμενο, η κυτταρίτιδα χρειάζεται ένα ολιστικό πλάνο προσέγγισης που απαιτεί μεθοδικότητα και συνέπεια στην καθημερινότητα, προκειμένου να δούμε σε εύλογο διάστημα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Συμπέρασμα; Ανάλογα με τα δεδομένα του σώματός μας, τις συνθήκες στην καθημερινότητα μας και ανάλογα με τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας και που είμαστε πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουμε, φτάνουμε πιο κοντά στο λείο, ομοιόμορφο, σφικτό δέρμα που ονειρευόμαστε. Μήπως τελικά η θέλησή μας θα νικήσει τα πάντα;

 

* Phospholipids – Technical Data.