woman pushing an orange

5 Ερωτήσεις για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Όσο πιο σφαιρικά εξετάζουμε ένα πρόβλημα, τόσο πιο εύκολα βρίσκουμε τις λύσεις του. Το ίδιο ισχύει και στο θέμα της κυτταρίτιδας στους γλουτούς. Εάν εμφανίσατε όψη φλοιού πορτοκαλιού και θέλετε να απαλλαγείτε, θα σας φανεί χρήσιμο να απαντήσετε πρώτα στα παρακάτω ερωτήματα.

  • «Πόσες ώρες τη μέρα είμαι καθιστή;»  

Εάν κάνετε δουλειά γραφείου, είναι πολύ πιθανό να περνάτε πολλές ώρες σε μία καρέκλα, κάτι που έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κυτταρίτιδα. Αφενός γιατί η καθιστική ζωή δεν τονώνει την κυκλοφορία του αίματος ώστε να μειωθεί η όψη φλοιού πορτοκαλιού αφετέρου γιατί έτσι δεν δίνετε ώθηση στον μεταβολισμό σας, για να αποβάλλει το συσσωρευμένο υγρό από τους ιστούς και να λειανθεί η επιδερμίδα στα σημεία όπου παρουσιάζεται η κυτταρίτιδα. Εάν δεν είναι εύκολο να περπατάτε αρκετή ώρα, τουλάχιστον προσπαθήστε να σηκώνεστε από το γραφείο για λίγα λεπτά ανά τακτά διαστήματα.

  • Πώς πάει η διατροφή μου;

Η υπερβολική κατανάλωση τροφών που περιέχουν αλάτι, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά, τα τηγανητά, η καφεΐνη αλλά και το αλκοόλ και τα αναψυκτικά ευνοούν την εμφάνιση κυτταρίτιδας στους γλουτούς. Κυρίως η υπερκατανάλωση αλατιού και φαγητών πλούσιων σε νάτριο είναι αυτή που ενοχοποιείται για την κατακράτηση νερού που επιβαρύνει το πρόβλημα. Όμως δεν είναι όλα τα τρόφιμα εμφανώς αλατισμένα, γι’ αυτό δώσε μεγάλη προσοχή στις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζετε. Εάν, από την άλλη, το καθημερινό σας διαιτολόγιο περιλαμβάνει τροφές με «καλά» λιπαρά όπως λιπαρά ψάρια (σολομό, πέστροφα), ελαιόλαδο, καρύδια, αμύγδαλα, λιναρόσπορο, τότε είστε σε καλό δρόμο για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Τίποτα από αυτά δεν αρκεί βέβαια αν δεν θυμάστε να πίνετε και νερό, ώστε να αποφύγετε την κατακράτηση που εντείνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

  • «Ανεβοκατεβαίνει» η ζυγαριά συνεχώς;

Τις περιόδους που βάζετε και βγάζετε κιλά απότομα, το δέρμα σας χάνει την ελαστικότητά του και η κυτταρίτιδα στους γλουτούς γίνεται πιο εμφανής. Φανταστείτε το δέρμα σας σαν το ελαστικό παντελόνι της γυμναστικής πoυ μετά από πολλά πλυσίματα χάνει πια τη φόρμα του. Αυτό συμβαίνει γιατί το κολλαγόνο στο δέρμα μας δεν αγαπά το φαινόμενο «διαστολή-συστολή». Με τις δίαιτες εξπρές, το κολλαγόνο καταστρέφεται και η όψη του δέρματος στα σημεία γίνεται ανομοιόμορφη. Αν αυξομειώνετε λοιπόν συχνά το βάρος σας, ίσως έχετε μια καλή εξήγηση για την αναγλυφότητα στους γλουτούς σας.

  • Τι «λένε» οι ορμόνες μου;

Οι ορμόνες (κυρίως τα οιστρογόνα) σχετίζονται άμεσα με την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Είναι λοιπόν σημαντικό να πραγματοποιείτε τακτικά τις ορμονολογικές σας εξετάσεις, κατ’ αρχάς για να ελέγξετε τη υγεία σας και επιπλέον για να διαπιστώσετε, μιλώντας με τον γιατρό σας, αν η κυτταρίτιδά σας οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

friends cheering on the beach during sunset
Ενυδατικό γαλάκτωμα με εντομοαπωθητική δράση σε roll on!
  • Πόσο αποφασισμένη είμαι να την καταπολεμήσω;

H μάχη με την κυτταρίτιδα δεν είναι μία υπόθεση λίγων ημερών. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και πειθαρχία στην τήρηση κάποιων «κανόνων» ώστε να υπάρξει αισθητή διαφορά στην εικόνα και την υφή του δέρματος στους γλουτούς, μετά από ένα εύλογο διάστημα. Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετές γυναίκες παραδίδουν τα όπλα εξαρχής. Εάν εσείς δεν ανήκετε σε αυτές, θυμηθείτε πως με στοχοπροσήλωση, η όψη φλοιού πορτοκαλιού μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά. Όχι μόνο με σωστή διατροφή και άσκηση αλλά και με τα κατάλληλα «εργαλεία». Μια μαλακή βούρτσα σώματος ή ένα σφουγγάρι-λούφα είναι ιδανικά για ένα μασάζ πριν το ντους. Κάντε κυκλικές και ανοδικές κινήσεις ξεκινώντας από τα γόνατα και το πίσω μέρος τους  και ανεβείτε προς τους γλουτούς (είναι σημαντικό να ακολουθήσετε ανοδική φορά, διαφορετικά μπορεί να εντείνετε το πρόβλημα). Το μασάζ αυτό θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, θα βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος καταπολεμώντας την όψη φλοιού πορτοκαλιού και θα προετοιμάσει τέλεια το δέρμα σας ώστε να υποδεχθεί, μετά το ντους, την πολυδύναμη κρέμα-gel με Καφεΐνη και Φωσφολιπίδια που διαθέτει τριπλή δράση: ενεργοποιεί τον μηχανισμό λιποδιάλυσης, μειώνει την κυτταρίτιδα και την όψη φλοιού πορτοκαλιού και συσφίγγει, επαναφέροντας στο δέρμα τη σφριγηλότητα και την ομοιομορφία του.

Απαντήστε στις ερωτήσεις με ειλικρίνεια και θα δείτε ξεκάθαρα τη «μεγάλη εικόνα»  στο «πώς» και το «γιατί» της κυτταρίτιδάς σας. Και τότε, με λίγη παραπάνω γνώση και διαφώτιση, θα μπορέσετε να την αντιμετωπίσετε πολύπλευρα και δραστικά.