cocoon

Φροντίδα σώματος: Χρήσιμα tips για το χειμώνα

Κρύο, χιόνι και αέρας και οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας (όταν βγαίνουμε από τους εσωτερικούς ζεστούς χώρους έξω, στο κρύο) ξηραίνουν και αφυδατώνουν την επιδερμίδα, στερώντας της την ελαστική, σφριγηλή όψη, τη ζωντάνια και την ευεξία της και την αφήνουν ευάλωτη σε ερεθισμούς. Με τις κατάλληλες κινήσεις, ωστόσο, μπορούμε να προλάβουμε και να αποκαταστήσουμε τη φθορά του δέρματος τη «σκληρή» αυτή εποχή του χρόνου.

Ρούχα φιλικά προς στο δέρμα και ντύσιμο με στρώσεις

Τα μάλλινα υφάσματα προκαλούν εφίδρωση που οδηγεί σε αφυδάτωση ενώ συχνά προκαλούν και κνησμό ή ερεθισμούς λόγω της τριβής με το δέρμα. Ιδανικά τα αποφεύγουμε τον χειμώνα και προτιμάμε στη θέση τους βαμβακερά υφάσματα (τουλάχιστον για τα ρούχα που φοράμε κατάσαρκα). Επιπλέον, το ντύσιμο σε στρώσεις μάς βοηθά να προσαρμόζουμε τον ρουχισμό μας, ανάλογα με τη θερμοκρασία όπου βρισκόμαστε, ώστε ούτε να κρυώνουμε ούτε να ζεσταινόμαστε, επιβαρύνοντας το δέρμα μας.

Η ντουσιέρα στο χλιαρό

Όσο ανακουφιστικό και αν είναι για την ψυχολογία μας ένα πολύ ζεστό μπάνιο μετά από μία κουραστική ημέρα ή ένα κρύο χειμωνιάτικο πρωινό, για την επιδερμίδα μας δεν είναι η πιο ωφέλιμη λύση. Κι αυτό γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν το δέρμα και το κάνουν να «τραβάει». Αντίθετα, το χλιαρό νερό δεν επιβαρύνει τον δερματικό φραγμό, οδηγώντας σε απώλεια υγρασίας, άρα είναι η καταλληλότερη  επιλογή. Ο χρόνος που περνάμε στο ντους έχεις επίσης σημασία. Όσο λιγότερο αφήσουμε την επιδερμίδα μας κάτω από το νερό τόσο λιγότερο «κινδυνεύει» να αφυδατωθεί.

Ενυδάτωση αμέσως μετά το ντους

Αμέσως μετά το μπάνιο, το δέρμα μας έχει χάσει τα φυσικά του έλαια και χρειάζεται κάτι που θα «κλειδώσει» την υγρασία στο εσωτερικό του.  Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να απλώσουμε στο σώμα μας εκείνη τη στιγμή μια πλούσια ενυδατική περιποίηση. Ένα έξυπνο tip, αν ξεχνάμε ή αμελούμε να χρησιμοποιήσουμε την after-shower ενυδατική μας φροντίδα, είναι να βάλουμε τη συσκευασία σε ορατή θέση, π.χ. στον νιπτήρα, ώστε να μην προσπεράσουμε την αναγκαία αυτή συνήθεια. Για βαθιά ενυδατική περιποίηση, απλώνουμε στο σώμα μία γενναία ποσότητα από το γαλάκτωμα Christialen Emulsion που αποκαθιστά το υδατικό ισοζύγιο, για άμεσα και δυναμικά ενυδατωμένη και μεταξένια επιδερμίδα. Επιπλέον, χάρη στη λεπτόρρευστη υφή του, απορροφάται γρήγορα, χωρίς να αφήνει λιπαρότητα στο δέρμα, και μας επιτρέπει να ντυθούμε αμέσως μετά.

Υγραντήρας για προστασία από ξηροδερμία

Μπορεί να μην ανήκει στα προφανή tips φροντίδας σώματος για τον χειμώνα, όμως ένας υγραντήρας στο σπίτι μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την αποφυγή της αφυδάτωσης του δέρματος, αφού αποκαθιστά τα αναγκαία επίπεδα υγρασίας, ειδικά αν η ατμόσφαιρα στο χώρο είναι ξηρή. Συν τοις άλλοις, θα βοηθήσει κατευναστικά και σε τυχόν συμπτώματα χειμερινού κρυολογήματος.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman holding orange
Πώς να Φύγει η Κυτταρίτιδα: 4 Αιτίες και Συμβουλές!

Με τους παραπάνω εύκολους, καθημερινούς τρόπους, διατηρούμε το σώμα μας ενυδατωμένο τη χειμερινή περίοδο, ενισχύουμε τον δερματικό φραγμό του και προλαμβάνουμε τυχόν ερεθισμούς. Και έτσι, χαιρόμαστε άφοβα τις ομορφιές του χειμώνα, ενυδατωμένοι και προστατευμένοι.