woman legs with slides

Περιποίηση Ποδιών Βήμα – Βήμα!

Όσο τα κρύψαμε, τα κρύψαμε! Σανδάλια και πέδιλα έρχονται στην μπροστινή θέση της παπουτσοθήκης, οι μπότες, οι γόβες και οι μπαλαρίνες αποθηκεύονται και τα πόδια μας εγκαταλείπουν πλέον την … «εσωστρέφεια».

Τους χειμερινούς μήνες (και πόσο μάλλον όταν κανείς δεν βλέπει!) δεν ήταν και σοβαρό θέμα να μην έχεις κάνει πεντικιούρ. Τι γίνεται όμως όταν συνειδητοποιήσεις ότι οι σκασμένες σου φτέρνες θα πρέπει να κάνουν δημόσια εμφάνιση σύντομα;

 

Μες στο … σαλόνι σου!

Ποιος είπε ότι η περιποίηση ποδιών πρέπει να σου κοστίζει και δεν μπορεί να γίνει στο σπίτι; Βύθισε τα πόδια σου σε χλιαρό νερό για να μαλακώσουν επιδερμίδα και νύχια για περίπου 15 λεπτά ή περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες σου. Στη συνέχεια, φρόντισε τα νύχια σου κόβοντας και λιμάροντας σε τετράγωνο σχήμα χωρίς να πειράζεις τις γωνίες τους. Απόφυγε να κόψεις τα «πετσάκια» στη βάση καθώς ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν την επιδερμίδα από τυχόν μικρόβια.  Κάνε απολέπιση στις φτέρνες χρησιμοποιώντας μια ελαφρόπετρα. Αν δεν δεις άμεσα αποτελέσματα επανέλαβε προσέχοντας να μην πληγώσεις το δέρμα σου. Πλέον είσαι έτοιμη να περάσεις στο βερνίκι αλλά πρώτα πρέπει να εφαρμόσεις στα νύχια μια βάση για προστασία αλλά και για να εξασφαλίσεις μεγαλύτερη διάρκεια στο πεντικιούρ σου.

 

Τα πάντα θέλουν «συντήρηση»

Η περιποίηση ποδιών είτε γίνεται στο σπίτι είτε γίνεται σε ειδικά κέντρα ομορφιάς, δεν σε γλιτώνει από την πιθανότητα τα πόδια σου να φαίνονται ξανά ταλαιπωρημένα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Γι αυτό το άλφα και το ωμέγα είναι η «συντήρηση». Κάθε φορά μετά το ντους, κάνεις την απολέπισή σου και απαραίτητα ενυδατώνεις ιδιαίτερα τα σημεία που ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα θα παρουσιάσουν πρόβλημα! Η ενυδατική και αναπλαστική κρέμα ποδιών FREZYFEET REVITAL CREAM για τα πόδια, χάρη στα πλούσια ενυδατικά, αναπλαστικά και επουλωτικά συστατικά προσφέρει ενυδάτωση, αντιμετωπίζει σκασίματα ή σχισίματα καθώς και την έντονη ξηροδερμία, ενώ παράλληλα αναδομεί την επιδερμίδα, βελτιώνει την ελαστικότητα και τη δερματική υφή.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman applies cream on her leg
Περιποίηση σώματος στο σπίτι: Tips για ενυδατωμένη επιδερμίδα

Πού πας ξυπόλυτη…;

Η αίσθηση του να περπατάς χωρίς παπούτσια είτε στο γκαζόν, είτε γύρω από τη πισίνα σε δελεάζει και σου προσφέρει την «ελευθερία» που έψαχνες και δεν έβρισκες όλο τον χειμώνα, αλλά πρέπει να το ξανασκεφτείς! Πέρα από το ότι οι φτέρνες γίνονται σκληρές στο άψε-σβήσε, το «πόδι του Αθλητή» παραμονεύει αν συνηθίζεις να περπατάς ξυπόλητη κυρίως σε πισίνες, ντους, αποδυτήρια και παραλίες με ντουζιέρες. Ωστόσο, μπορείς να κρατήσεις μακριά μύκητες και βακτήρια με το FREZYFEET ODOR STOP SPRAY. Πρόκειται για ένα αποσμητικό spray για τα πόδια με προβλήματα κακοσμίας, εφίδρωσης και μυκητιάσεων. Η πολυδύναμη σύνθεση με αντιβακτηριακούς και αποσμητικούς παράγοντες, ενυδατικά και μαλακτικά πρόσθετα καταπολεμά την υπερβολική εφίδρωση και την κακοσμία έως και 24 ώρες μετά την τελευταία εφαρμογή, προλαμβάνει την ανάπτυξη μυκήτων ενώ παράλληλα περιποιείται απαλά και ενυδατώνει την επιδερμίδα.

 

Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά!

 Τα ψηλά τακούνια κάνουν σίγουρα τα πόδια πιο θηλυκά αλλά ρώτα και τα πέλματα σου! Όσο πιο ψηλά τόσο περισσότερη είναι η πίεση που ασκείται σε φτέρνες, καμάρες και αστραγάλους. Αουτς! Τα πράγματα γίνονται πιο έντονα τους καλοκαιρινούς μήνες όταν υπάρχει και το γνωστό πρήξιμο από τις υψηλές θερμοκρασίες. Μπορεί η εμφάνισή σου να πηγαίνει με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες σε ανώτερο στιλιστικό επίπεδο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) αλλά σε βάθος χρόνου η αλλαγή κατανομής φορτίου στους μυς των ποδιών λόγω της αφύσικης κλίσης μπορεί να οδηγήσει και στην εμφάνιση κιρσών. Αν πάλι δεν μπορείς να αποχωριστείς καθόλου τα τακούνια σου και απεχθάνεσαι τα «φλατ» επέλεξε το ύψος να μην ξεπερνάει τους 3-5 πόντους ή διαφορετικά περιόρισε το χρόνο που περνάς πάνω σε αυτά: βάλε τα τακούνια σου λίγο πριν φτάσεις στο γραφείο και αντικατάστησέ τα με κάτι πιο άνετο αφού σχολάσεις ή όταν οδηγείς.