woman does peeling in her face

Πίλινγκ προσώπου στο σπίτι: 5 χρήσιμες συμβουλές

Από το 1 ως το 10, πόσο σωστά κάνετε την απολέπιση του προσώπου σας;  Οι παρακάτω ερωτοαπαντήσεις θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε αν είστε «στον σωστό δρόμο peeling».

1. Όσο πιο συχνά κάνω απολέπιση τόσο πιο λαμπερό, ανανεωμένο δέρμα έχω, σωστά;   

Λάθος. Αφαιρώντας από την επιδερμίδα ρύπους, σμήγμα, και νεκρά κύτταρα, αφαιρούμε ταυτόχρονα σε έναν βαθμό και τα φυσικά της έλαια. Όσο πιο συχνά κάνουμε απολέπιση τόσο πιο πολύ διαταράσσουμε τη λειτουργία του δερματικού φραγμού που βοηθά το δέρμα μας να διατηρεί τη φυσιολογική υγρασία του και να μην ερεθίζεται. Γι’ αυτό και συνιστάται η απολέπιση να μην υπερβαίνει τις 1-2 φορές την εβδομάδα.

2. Δεν πρέπει να απολεπίζω την επιδερμίδα μου όταν είναι τραυματισμένη ή ερεθισμένη, έτσι δεν είναι;

Ακριβώς έτσι. Όταν έχουμε μια επιδερμίδα που έχει υποστεί τραυματισμό ή φέρει αμυχές, ουλές, ανοιχτές πληγές, εγκαύματα, αναβάλλουμε πάντα το scrub για αργότερα, όταν το δέρμα θα έχει επουλωθεί. Συμβουλευόμαστε πάντα τον δερματολόγο μας, για την κατάλληλη στιγμή απολέπισης μετά από δερματικά προβλήματα και για το αν αυτή ενδείκνυται στην περίπτωσή μας.

3. Μετά το peeling, ξεχνάω να βάλω ενυδατική. Πειράζει;

Παρακάμπτεις ένα πολύ σημαντικό βήμα. Αμέσως μετά την απολέπιση, το δέρμα είναι ακόμα ευάλωτο. Απλώνοντας αμέσως μετά τη ενυδατική σου κρέμα, ενδυναμώνεις τον δερματικό φραγμό δημιουργώντας ένα φιλμ αναλίπανσης που θα προστατεύσει το δέρμα από την απώλεια υγρασίας και από τυχόν ερεθισμούς.

4. Είτε έχω λιπαρό είτε κανονικό δέρμα, το ίδιο scrub δεν θα χρησιμοποιήσω;

Θα σου αρέσει σίγουρα:

thumbnail video
Μυστικά αντιγήρανσης σε νεαρή ηλικία

Ιδανικά όχι. Το δέρμα με αυξημένη λιπαρότητα και ατέλειες έχει διαφορετικές ανάγκες απολέπισης μέσα από εξειδικευμένα προϊόντα που διαθέτουν και έξτρα δράσεις, αναγκαίες για αυτόν τον τύπο επιδερμίδας. To acnorm peeling gel είναι σχεδιασμένο μ’ αυτήν τη φιλοσοφία: προσφέρει βαθύ καθαρισμό και απομακρύνει το σμήγμα και τα μαύρα στίγματα, αποσυμφορώντας τους πόρους και διαθέτοντας απόλυτα σφαιρικούς κόκκους, ώστε να μην τραυματίζεται το ερεθισμένο δέρμα. Επιπλέον, παρέχει και βακτηριακή προστασία, αφού η επιδερμίδα με ατέλειες είναι συχνά επιρρεπής σε μολύνσεις. Από την άλλη, ένας κανονικός τύπος επιδερμίδας θα ωφεληθεί στο μάξιμουμ από την απολεπιστική δράση του Facial Scrub επίσης σχεδιασμένου με απόλυτα σφαιρικούς κόκκους, ώστε να μην τραυματίζει με τις αιχμές του ακόμα και την ευαίσθητη επιδερμίδα. Καθαρίζει βαθιά από τους ρύπους (ατμοσφαιρικούς, καπνό τσιγάρου κ.λπ.) ενώ παράλληλα αφήνει το δέρμα ενυδατωμένο και γεμάτο ευεξία.

5. Παίζει ρόλο αν κάνω απολέπιση πριν τον καθαρισμό ή μετά;

Κανονικά, το scrub είναι το βήμα που έπεται του καθαρισμού. Πρώτα απομακρύνουμε τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ, στη συνέχεια καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με ένα εξειδικευμένο καθαριστικό και στο τέλος εφαρμόζουμε την απολεπιστική φροντίδα, για επιπλέον εξυγίανση. Αν κάνουμε απολέπιση σε μη καθαρισμένο δέρμα, απλώς μεταφέρουμε πέρα-δώθε στην επιδερμίδα υπολείμματα μακιγιάζ, ρύπους, σμήγμα και νεκρά κύτταρα.

Ξέρατε όλες τις σωστές απαντήσεις; Συγχαρητήρια! Περνάτε το τεστ «πίλινγκ προσώπου στο σπίτι: χρήσιμες συμβουλές» με άριστα και ξέρετε τα σωστά βήματα, για να διατηρείτε την επιδερμίδα σας καθαρή και αναζωογονημένη. Αν, από την άλλη, είχατε κάποια κενά ή ερωτηματικά γύρω από το θέμα, οι απορίες σας λύθηκαν και το φρέσκο, ανανεωμένο δέρμα σάς περιμένει και πάλι!