woman touching her legs

Πώς να περιποιηθώ το αφυδατωμένο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα;

4 tips παράλληλα με το skincare

Αν το καλοκαίρι που πέρασε δεν καταφέρατε να είστε επιμελείς με την ενυδατική σας φροντίδα και η επιδερμίδα σας τώρα «κουβαλάει» ακόμα τα  «αναμνηστικά» σημάδια αφυδάτωσης, και πάλι υπάρχει τρόπος να επανορθώσετε τη φθορά. Φτάνει να ακολουθήσετε συστηματικά για ένα διάστημα στην καθημερινότητά σας -πάντα συνδυαστικά με την καλλυντική σας φροντίδα- κάποιες συνήθειες που θα επαναφέρουν στο δέρμα σας το υδατικό του ισοζύγιο και θα του χαρίσουν πίσω την ελαστικότητα, τη ζωντάνια και την υγιή του όψη.

 

1.Hydrating διατροφική πυραμίδα

Προφανώς οι τροφές που προσφέρουν καλή ενυδάτωση είναι αναγκαίες για τον οργανισμό -και κατ’ επέκταση για το δέρμα- όλη τη χρονιά, όμως τώρα, στην περίοδο αφυδάτωσης που διανύει η επιδερμίδα σας μετά τη θερινή ταλαιπωρία της, είναι ακόμα πιο κομβικό να υπάρχουν σε αφθονία στο μενού σας. Ξεκινήστε λοιπόν από τα προφανή: το νερό! Καταναλώστε ακόμα περισσότερα ποτήρια, για να αποκαταστήσετε τη χαμένη υγρασία και πείτε ναι και στο νερό καρύδας που όχι μόνο είναι πλούσιο σε νερό αλλά και σε ηλεκτρολύτες που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να ανακάμψει. Επιπλέον, εμπλουτίστε το μενού με φρούτα, λαχανικά και βότανα που έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Συγκεκριμένα, βάλτε στο πιάτο σας ακόμα πιο συχνά τα εξής: ντομάτες (94% νερό), αγγούρια (95% νερό), μαρούλι (96% νερό), κολοκυθάκια (94% νερό), σέλερι (95% νερό) αλλά και νεροκάρδαμο, το φυτό που χάρη στην εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό κατέκτησε την κορυφή στη λίστα με τα “powerhouse fruits and vegetables”* που συνέταξαν τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Noσημάτων.

 

2. Περιορισμός συνηθειών που δεν συμβαδίζουν με την ενυδάτωση

Το καλοκαίρι, είχατε τη χαρά να απολαύσετε τα αγαπημένα σας το κοκτέιλ, όμως θυμηθείτε πως το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα. Τώρα λοιπόν, περιορίζοντας την κατανάλωση οινοπνευματωδών θα μπορέσετε να βοηθήσετε ακόμα πιο πολύ την επιδερμίδα σας να ανακτήσει τη χαμένη της υγρασία. Φυσικά, και το κάπνισμα έχει την ίδια ακριβώς κατασταλτική δράση στη διατήρηση της ενυδάτωσης, πέρα φυσικά από το ότι επιβαρύνει συνολικά την υγεία.

 

3.Χώρος φιλικός προς το postsummer skin    

Τα κλιματιστικά που χρησιμοποιήσατε αρκετά μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού αφυδάτωσαν σε μεγάλο βαθμό το δέρμα σας. Ένας υγραντήρας ρυθμισμένος στο 60% θα βοηθήσει τώρα την επιδερμίδα σας να παραμείνει ενυδατωμένη. Γενικά η λογική που θα σας χρησιμεύσει ως «μπούσουλας» είναι: «όσο περισσότερη η υγρασία στην ατμόσφαιρα τόσο λιγότερη η υγρασία που χάνεται από την επιδερμίδα».

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman in her bathroom applies cream in her face
Τι Κρέμα Προσώπου Πρέπει να Φοράς σε Κάθε Ηλικία;

4.Λίγα λεπτά λιγότερα στο ντους

Μία ακόμα απάντηση στο «πώς να περιποιηθώ το αφυδατωμένο δέρμα;»

Κι αυτό γιατί η συνεχής επαφή του δέρματος με το νερό προκαλεί περαιτέρω αφυδάτωση, 5 με 10 λεπτά το πολύ στο ντους αρκούν για να καθαρίσετε επαρκώς το δέρμα σας χωρίς να το «στραγγίξετε» από τα φυσικά του έλαια. Πάντα βέβαια επιλέγοντάς χλιαρό νερό που είναι πιο ευγενικό προς το δέρμα από το πολύ ζεστό νερό που επιτείνει την αφυδάτωση. Και βέβαια, αμέσως μετά το ντους, μη χάσετε πολύτιμο χρόνο. Εφαρμόστε σε νωπή επιδερμίδα (που έχει τέλεια διαπερατότητα) το αγαπημένο σας πλούσιο ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος που θα προσφέρει την αναγκαία θρέψη ενισχύοντας τον δερματικό φραγμό. Εννοείται πως ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τον καθαρισμό του προσώπου σας. Σύντομες πλύσεις με χλιαρό νερό είναι αυτό που χρειάζεστε, ειδικά στη μετα-καλοκαιρινή σας φροντίδα. Στη συνέχεια, επίσης σε νωπό δέρμα, εφαρμόστε αρχικά την ειδικά σχεδιασμένη υπερσυμπυκνωμενη αγωγή που θα λειτουργήσει σε απόλυτη συνέργεια με την ενυδατική σας κρέμα, μεγιστοποιώντας τη δράση της: το Pure Collagen Cream Booster  συμβάλλει στην αύξηση σύνθεσης κολλαγόνου για τη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος και την ενίσχυση της σφριγηλότητας και της τονικότητάς του. Απλώνοντας μετά τη Moisturizing Cream που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σας, αυξάνετε ακόμα περισσότερο τα αποθέματα κολλαγόνου του δέρματός σας θωρακίζοντας παράλληλα την υγρασία στο εσωτερικό του, για ορατή επαναφορά ελαστικότητας και αναδομημένο, λείο, μεταξένιο αποτέλεσμα.

 

 

Εφαρμόστε και τις 4 συμβουλές παρέα με την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας και αναπληρώστε άμεσα και αποτελεσματικά τη χαμένη υγρασία της επιδερμίδας σας βγάζοντας τη λέξη αφυδάτωση από το post-summer λεξικό της.  Καλό φθινόπωρο, ενυδατωμένο, ανανεωμένο και αναζωογονημένο!