young woman touching face

Το δέρμα σου χωρίς ενυδάτωση το καλοκαίρι με 6 λέξεις

«Αφού φοράω αντηλιακό, γιατί χρειάζομαι και ενυδατική;», «δεν ενυδατώνει και το αντηλιακό;» «κι αν “μπουκώσει” το δέρμα μου με ενυδατική κάτω απ’ την αντηλιακή;». Αν αυτές είναι και δικές σου απορίες κάθε καλοκαίρι, καλύτερα να διαβάσεις παρακάτω.

Ένας μύθος καταρρίπτεται, μια επιδερμίδα επανορθώνεται

Η άποψη πως «το καλοκαίρι, το αντηλιακό είναι το μόνο καλλυντικό που χρειάζεται το δέρμα μας και πως η ενυδατική είναι περιττή» φαίνεται πως έχει πολλούς υπέρμαχους. Έτσι εξηγείται γιατί η ενυδατική κρέμα παραγκωνίζεται τόσο συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες, για να ξαναχρησιμοποιηθεί από φθινόπωρο πάλι. Η αντίληψη αυτή όμως είναι λανθασμένη και εδραιώνει έναν μύθο που μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα μας. Στην πραγματικότητα, το αντηλιακό δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κρέμα ενυδάτωσης που πρέπει να εφαρμόζεται πάντα πριν την ηλιοπροστασία όλον τον χρόνο αλλά ειδικά τη θερινή σεζόν.

Σε τι ωφελεί λειτουργικά και πρακτικά η ενυδατική πριν το αντηλιακό;

Η ενυδατική κρέμα…

  • …διαθέτει από τη φύση της την κατάλληλη φόρμουλα, ώστε να ενυδατώνει βαθιά και αποτελεσματικά την επιδερμίδα. Το αντηλιακό, ακόμα και αν διαθέτει ενυδατικά συστατικά (σε χαμηλό ή υψηλό ποσοστό, ανάλογα με τη σύνθεσή του) αυτά πιθανότατα δεν έχουν την ίδια διαπερατότητα με τους ενυδατικούς παράγοντες μιας ενυδατικής, άρα δεν θα φτάσουν βαθιά στην επιδερμίδα θωρακίζοντας την υγρασία στο εσωτερικό της.
  • …μεγιστοποιεί την όποια μαλακτική/ενυδατική δράση που έχει το αντηλιακό, προσφέροντας έξτρα ελαστικότητα στο δέρμα.
  • ….τις περισσότερες φορές διαθέτει και έξτρα δράσεις «συγγενικές» με αυτές που προσφέρει ένα αντηλιακό (π.χ. αντιοξείδωση, προστασία από φωτογήρανση) και καθώς οι δύο παρεμφερείς δράσεις αλληλοσυμπληρώνονται, η επιδερμίδα μας απολαμβάνει στο μάξιμουμ τα οφέλη της συνέργειάς τους.
  • … λειτουργεί άριστα ως προπαρασκευστικό φιλμ, ως sunscreen primer για την άριστη εφαρμογή του αντηλιακού (ομαλή επάλειψη, χωρίς «μπαλώματα» κατά τόπους).
  • …είναι ρεαλιστική ανάγκη του δέρματος χειμώνα-καλοκαίρι για τη διατήρηση της ομοιόστασής του και εξυπηρετεί σκοπούς δερματολογικούς και όχι μάρκετινγκ.

Χωρίς ενυδάτωση και το καλοκαίρι, τι θα συμβεί στο δέρμα σου;  

Η έντονη και παρατεταμένη ηλιακή ακτινοβολία έχει καταλυτική δράση στην επιδερμίδα σου. Η φθορά που της προκαλεί συνοψίζεται σε 6 λέξεις που την περιγράφουν τους θερινούς μήνες:

1. Αφυδατωμένο ως αποτέλεσμα της μείωσης της φυσικής υγρασίας του. Συνδυαστικά δε με την έξτρα αφυδάτωση που προκαλείται λόγω της εφίδρωσης, του αλατιού από τη θάλασσα και του χλωρίου από την πισίνα, η επιδερμίδα στερείται ακόμα πιο πολύ την πολύτιμη «δεξαμενή» υγρασίας της.

2. Ανελαστικό λόγω της σημαντικής μείωσης των αποθεμάτων κολλαγόνου και ελαστίνης, των πρωτεϊνών δηλαδή στις οποίες οφείλει το δέρμα την ελαστική του δομή.

3. Ευάλωτο σε λεπτές γραμμές φωτογήρανσης από την αφυδάτωση, εξαιτίας του χαμένου κολλαγόνου.

4. Τραχύ αφού η κεράτινη στιβάδα αυξάνεται σε πάχος.

5. Θαμπό καθώς αποδυναμώνονται τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

6. «Ανοχύρωτο» μπροστά στο οξειδωτικό στρες που προκαλεί ο ήλιος επισπεύδοντας τα σημάδια γήρανσης.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman after washing her face
Διπλός καθαρισμός προσώπου: Γιατί είναι τελικά τόσο σημαντικός;

Απάλλαξε το δέρμα σου από τις 6 παραπάνω λέξεις με ενυδατική κρέμα    

Ανάλογα με την ηλικία σου και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, η FREZYDERΜ σου προτείνει να εφαρμόζεις και το καλοκαίρι -πρωί και βράδυ- μετά τον αναγκαίο καθαρισμό σου, μία από τις ειδικά σχεδιασμένες ενυδατικές κρέμες με μοναδικό συνδυασμό δραστικών ενυδατικών παραγόντων που «ξεδιψούν» άμεσα την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα του καλοκαιριού. Η απαλή και δροσερή 24ωρη κρέμα ενυδάτωσης με 3 φυτικά εκχυλίσματα και κεραμίδια προσφέρει 50% πιο ενυδατωμένο δέρμα ακόμα και 7 ώρες μετά την εφαρμογή1 και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου για πιο ελαστικό δέρμα, γεμάτο ζωντάνια. Επιπλέον, προστατεύει το DNA του δέρματος από τις βλάβες της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας και παρέχει αντιοξειδωτική προστασία. Αν πάλι το δέρμα σου χρειάζεται εντατική επανόρθωση το καλοκαίρι, η Moisturizing Plus Cream 3πλής ενυδάτωσης με 3 τύπους υαλουρονικού οξέος, είναι εδώ για να το ενυδατώσει κατά 90% περισσότερο2 και να επαναφέρει την ελαστικότητά του. Καθώς αυξάνει την παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, οι λεπτές γραμμές φωτογήρανσης μειώνονται και η τραχιά, θαμπή επιδερμίδα αναδομείται ολικά. Τέλος, η πλούσια ενυδατική κρέμα για πολύ ξηρή ώριμη επιδερμίδα  «κλειδώνει» την υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος για πολλαπλά οφέλη τους θερινούς μήνες: βελτίωση της δομής του, επαναφορά της χαμένης του πυκνότητας και πρόληψη σχηματισμού ρυτίδων φωτογήρανσης. Χάρη στη μη λιπαρή λεπτόρρευστη υφή τους, και οι 3 Moisturizing Creams απορροφώνται τέλεια από το δέρμα και εφαρμόζονται άψογα κάτω από το αντηλιακό.

Μην ξεχνάς τα μάτια

Η εξαιρετικά λεπτή και ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω απ’ τα μάτια, το καλοκαίρι καταπονείται ακόμα περισσότερο.  Για την επαναφορά της ελαστικότητάς της, εμπιστεύσου την Eye Balm που συσφίγγει την περιοχή, μειώνει τις λεπτές γραμμές φωτογήρανσης και καταπολεμά τους μαύρους κύκλους που συχνά επιδεινώνονται από την υπερέκκριση μελανίνης το καλοκαίρι. Και αν προτιμάς περιποίηση των ματιών με χρωματική κάλυψη για ξεκούραστο βλέμμα μετά τα καλοκαιρινά ξενύχτια, η Color Eye Balm με χρώμα που προσαρμόζεται σε κάθε τόνο επιδερμίδας, είναι στο πλευρό σου.

Αυτό το καλοκαίρι, κατάρριψε τους μύθους. Συμπληρωματικά με το αντηλιακό σου, εφάρμοσε την ενυδατική σου κρέμα και διαφύλαξε την ελαστικότητα, την πυκνότητα και τη ζωντάνια της επιδερμίδας σου, για να της χαρίσεις summer carefree (αλλά όχι free of care!) στιγμές.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1. Imperata Cylindrica – Technical Data

2. 3 Hya System -Technical Data