beaute

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Ιδέες για το τέλειο beauty routine

Φροντίζουμε την επιδερμίδα μας με πολλή αγάπη και επιμέλεια (και) τη μέρα του χρόνου που η αγάπη έχει την τιμητική της. Ποια βήματα θα μας χαρίσουν λοιπόν φρέσκο, αναζωογονημένο δέρμα και ξεκούραστο, φωτεινό βλέμμα;

Βήμα 1ο: beauty mood

Καλλιεργούμε διάθεση για αυτό-περιποίηση. Όχι γιατί στερεοτυπικά η συγκεκριμένη μέρα επιβάλλει να είμαστε σε άψογη κατάσταση αλλά γιατί, κατ’ αρχάς, θέλουμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας ώστε να νιώσουμε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με τη εικόνα μας και, κατά δεύτερον, γιατί αν η μέρα περιλαμβάνει έξοδο είτε με τον Βαλεντίνο μας είτε με τους φίλους μας (γιατί ποιος είπε ότι την Ημέρα των Ερωτευμένων βγαίνουν μόνο οι ερωτευμένοι;)  επιθυμούμε να δείχνουμε φροντισμένοι και προσεγμένοι πέρα από το ντύσιμο και το στιλ.

Βήμα 2ο: καθαρισμός με έξτρα οφέλη

Αρχίζουμε από τα βασικά, όχι μόνο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά γενικά για τη ρουτίνα περιποίησής μας. Εφαρμόζουμε σε ένα κομμάτι βαμβάκι ή δίσκο ντεμακιγιάζ επαρκή ποσότητα από το ενεργό μικκυλιακό νερό με πολυλειτουργική δράση που αφαιρεί αποτελεσματικά μακιγιάζ, ρύπους και σμήγμα από το δέρμα αλλά και το ενυδατώνει, ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αντιγήρανσης και το προστατεύει από τη ρύπανση, ειδικά τώρα που ετοιμαζόμαστε για έξοδο στην πόλη.

Βήμα 3ο: ανανέωση για τέλεια προετοιμασία

Αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, επιταχύνουμε την κυτταρική ανανέωση αποκαλύπτουμε ένα λαμπερό, λείο, αψεγάδιαστο δέρμα και δημιουργούμε το πιο «γόνιμο έδαφος» για να απορροφήσει σωστά η επιδερμίδα μας την καλλυντική φροντίδα που ακολουθεί. Ό,τι ακριβώς μας προσφέρει το απαλό τζελ Facial Scrub με ειδικά σχεδιασμένους κόκκους που απολεπίζουν χωρίς να τραυματίζουν ακόμη και το πιο ευαίσθητο δέρμα.

Βήμα 4ο:  μάσκα άμεσης δράσης και… λάμψης

Για ένα ανανεωμένο eye look σε χρόνο εξπρές, συνεχίζουμε με το Revitalization Hydrogel Eye Patch, τη μάσκα ματιών με καινοτόμο σύνθεση που απελευθερώνει ελεγχόμενα τα ενεργά συστατικά της για μέγιστη διάρκεια δράσης και αποτελεσματικότητα, επαναφέρει και ανανεώνει το δέρμα, το ενυδατώνει για 8 ώρες και λειαίνει πρώτες ρυτίδες & λεπτές γραμμές.

Βήμα 5ο: αναζωογονημένο βλέμμα

Όσο ολοκληρωμένη και αν είναι η περιποίηση του υπόλοιπου προσώπου, για να έχουμε ένα πραγματικά αναβαθμισμένο αποτέλεσμα φρεσκάδας και ανανέωσης, είναι απαραίτητο να δώσουμε έμφαση και στην περιοχή γύρω από τα μάτια, με την κατάλληλη κρέμα περιποίησης. Εφαρμόζοντας τo απαλό Eye Balm ενεργοποιούμε άμεσα τη μικροκυκλοφορία στο σημείο απαλύνοντας τους μαύρους κύκλους και μειώνοντας το οίδημα με τις σακούλες που το συνοδεύουν και αποκτάμε το φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα που ταιριάζει (και) στη Valentine’s Day όψη μας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman sleeping
Οι Κρέμες Νυκτός που Χρειάζεστε Άμεσα

Βήμα 6ο: βαθιά ενυδάτωση/ισχυρή αντιγήρανση

Σειρά για την καθημερινή ενυδατική ή αντιγηραντική μας φροντίδα, όποια από τις δύο χρησιμοποιούμε ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Άλλωστε, η αγαπημένη μας κρέμα είναι πάντα το βήμα-κλειδί για ένα άνετο και ελαστικό δέρμα που δεν τραβάει. Και βέβαια (ειδικά για τη συγκεκριμένη μέρα) έχοντας την ιδανική μη λιπαρή υφή, θα γίνει η τέλεια βάση για το μακιγιάζ που πιθανότατα θα ακολουθήσει (ακόμη και αν δεν βαφόμαστε συχνά, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου «αγαπά» τις εξαιρέσεις).

Βήμα 7ο: inside beauty love

Αφού ολοκληρώσαμε τη φροντίδα του «έξω», δεν ξεχνάμε να ομορφύνουμε και τη διάθεσή μας. Κάνουμε μικροπράγματα που μας αρέσουν (ή δεν κάνουμε τίποτε απολύτως γιατί και η ξεκούραση είναι αναγκαία!), περνάμε χρόνο με τους αγαπημένους μας… επιλέγουμε οτιδήποτε ανεβάζει το πνεύμα μας (και τη σεροτονίνη μας) γιατί τη μέρα του χρόνου που η λέξη «πάθος» γράφεται με κεφαλαία γράμματα, το δικό μας πάθος να λάμπουμε μέσα-έξω γιορτάζεται φεστιβαλικά.