woman touching her face

Γιόγκα προσώπου/λαιμού και η συμβολή της στη σφριγηλή επιδερμίδα

4 ερωτοαπαντήσεις για τη γιόγκα προσώπου/λαιμού και τη συμβολή της στη σφριγηλή επιδερμίδα  

Face yoga, μια παλιά μεν τεχνική που όμως αποθεώθηκε παγκοσμίως το 2019 και έκτοτε κερδίζει συνεχώς έδαφος. Πάμε να γνωρίσουμε τι εστί η συγκεκριμένη «γυμναστική προσώπου» και γιατί είναι η αγαπημένη όσων επιθυμούν ένα επαναπροσδιορισμένο οβάλ, μία σφριγηλή επιδερμίδα και έναν σφικτό λαιμό.

1. Τι είναι η γιόγκα προσώπου/λαιμού; 

Στην πραγματικότητα, ο όρος «γιόγκα προσώπου» δεν περιλαμβάνει κάποια από τις γνώριμες στάσεις της γιόγκα σώματος (shavasana, «στάση του σκύλου» κ.λπ.). Είναι απλώς ένας διαφορετικός (πιο εύσχημος) τρόπος να περιγράψουμε τις ασκήσεις προσώπου που κινούν τους μυς του σε συγκεκριμένες θέσεις. Μασάζ, ασκήσεις, τεχνικές χαλάρωσης και ενίοτε βελονισμός συνδυάζονται στη face yoga στοχεύοντας στα σημεία του προσώπου και του λαιμού.

2. Πώς μπορεί η face yoga να μας χαρίσει νεανικότερο δέρμα;

Τα οφέλη της γιόγκα προσώπου/λαιμού είναι τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. Κατ’ αρχάς, οι  ασκήσεις αυτές είναι σχεδιασμένες να εκτονώνουν το στρες και την πίεση από συγκεκριμένα σημεία του προσώπου (όπως κάνει η γιόγκα στο σώμα), να βελτιώνουν την αιματική κυκλοφορία και να προσφέρουν λεμφικό μασάζ, συνεισφέροντας ολιστικά σε μια αίσθηση ευεξίας και αποσυμφόρησης. Επιπλέον, καθώς η face yoga μπορεί να χαλαρώνει τους μυς που υπερλειτουργούν και να τονώνει τους πιο αδύναμους, βοηθά στη σύσφιγξη και την ανόρθωση της επιδερμίδας και στην καταπολέμηση των ρυτίδων έκφρασης, προάγοντας έτσι ένα λαμπερό, νεανικό πρόσωπο.

3. Αρκεί από μόνη της για ορατά σφριγηλή όψη και ανόρθωση;  

Όχι. Η γιόγκα προσώπου δεν είναι το θαυματουργό ελιξίριο για την καταπολέμηση της χαλάρωσης σε πρόσωπο και λαιμό αλλά αποδίδει τα μέγιστα αποτελέσματα μόνο στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ωφέλιμου για το δέρμα lifestyle που περιλαμβάνει καλό ύπνο, μείωση στρες, υγιεινή διατροφή αλλά και την κατάλληλη εξειδικευμένη καθημερινή καλλυντική φροντίδα. Για να ενισχύσετε τη δερματική πυκνότητα του προσώπου και του λαιμού σας και να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση που οφείλεται σε βιολογική γήρανση, απότομο αδυνάτισμα και την καμπτική στάση του λαιμού (φαινόμενο Tech Neck), εφαρμόστε πριν από την κρέμα σας το Face Tightener Cream Booster. Και αν το πρόγραμμα face yoga που ακολουθείτε στοχεύει στις ρυτίδες στο μεσόφρυο, στο μέτωπο ή στο πόδι της χήνας ή γύρω από το στόμα και τη μύτη και στο περίγραμμα των χειλιών, η αντιρυτιδική κρέμα Dermiox είναι η ιδανική ενισχυτική σας «χείρα βοηθείας» αφού περιέχει φυτικά εκχυλίσματα μυοχαλαρωτικής δράση ανάλογης αποτελεσματικότητας ενέσιμων επεμβατικών διεργασιών, για να απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης σε βάθος και σε έκταση. Τέλος, η Neck Contour Cream με φυσικό παράγοντα lifting φυτικής προέλευσης είναι ειδικά σχεδιασμένη να ανορθώνει τον λαιμό και να μειώνει το διπλοσάγονο, επαναπροσδιορίζοντας το περίγραμμα.

4. Από πού μπορώ να πάρω ιδέες εκγύμνασης προσώπου και λαιμού; 

Μόνο από τους ειδικούς, δηλαδή από τους κατάλληλα εκπαιδευμένους face yoga instructors, καθώς η ασφάλεια και η αποφυγή τραυματισμών είναι η Νο1 προτεραιότητά σας. Φυσικά, είναι σημαντικό να συμβουλευθείτε προηγουμένως κάποιον ειδικό υγείας, ειδικά αν η γιόγκα προσώπου/λαιμού αντενδείκνυται στην περίπτωσή σας για οποιονδήποτε λόγο (τραυματισμού στην περιοχή, δερματικής ευαισθησίας/πάθησης κ.λπ.). Η καταξιωμένη εκπαιδεύτρια face yoga Danielle Collins σας δίνει ιδέες για αποτελεσματική εκγύμναση των μυών του προσώπου και του λαιμού εδώ.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman applies cream in her eyes
Γιατί Πρέπει να Βάζω Κρέμα Ματιών;

 

Face yoga με ολιστικό συστηματικό πλάνο σύσφιγξης και ανόρθωσης, λοιπόν, και η σφικτή, νεανική όψη που επιθυμείτε θα έρχεται καθημερινά όλο και πιο κοντά.