woman applying face cream

Κρέμα προσώπου για το καλοκαίρι: Πώς να επιλέξετε σωστά

Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι το δέρμα του προσώπου χρειάζεται μόνο αντηλιακό;  Ανάλογα με την ηλικία, τον τύπο (κανονικό, ξηρό, μεικτό-λιπαρό) και τις ανάγκες του, χρειάζεται και την κατάλληλη ενυδατική ή αντιγηραντική φροντίδα κάτω από την ηλιοπροστασία το πρωί και αυτόνομα τη νύχτα. Όποια κρέμα και αν επιλέξετε, είναι σημαντικό να «κάνει τσεκ» στα παρακάτω κριτήρια, ώστε να μην επιβαρύνει το δέρμα, ειδικά το καλοκαίρι, που οι συνθήκες δεν είναι οι πιο ευνοϊκές για την εικόνα και τη λειτουργία του.

Μη λιπαρή υφή που δεν «μπουκώνει» το δέρμα

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού συνδυαστικά και με τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας κάνουν το δέρμα μας να ιδρώνει ευκολότερα. Επιλέγοντας μία κρέμα προσώπου με ελαφριά σύνθεση και μη λιπαρή υφή που απορροφάται άμεσα, το βοηθάμε να αναπνεύσει ελεύθερα και να μην ασφυκτιά στον «κατακόκκινο υδράργυρο» του θέρους. Ένας λόγος παραπάνω για να επιλέξουμε μία ανάλαφρη υφή και σύνθεση είναι το γεγονός ότι πάνω από την ενυδατική ή αντιγηραντική μας κρέμα, θα εφαρμόσουμε το αντηλιακό μας, άρα η ανάγκη για «λεπτές απορροφήσιμες στρώσεις» είναι ακόμα πιο επιτακτική. Εάν φυσικά έχουμε λιπαρό με τάση ακμής δέρμα, επιλέγουμε και το καλοκαίρι, όπως και όλο τον υπόλοιπο χρόνο, μόνο κρέμες με μη φαγεσωρογόνο σύνθεση, ώστε να μη φράσσουν οι πόροι του δέρματος, να μην παρεμποδίζεται η αναπνοή του και να μην επιδεινώνονται τελικά οι ατέλειές του.

Σύνθεση που προλαμβάνει τη φωτογήρανση / ενισχύει το κολλαγόνο

Ρυτίδες, απώλεια σφριγηλότητας, θαμπή, αφυδατωμένη όψη, ανομοιόμορφος τόνος δεν είναι μόνο παρελκόμενα του χρόνου που περνά αλλά και του ήλιου που… δεν αστειεύεται. Ειδικά το καλοκαίρι σε μία Μεσογειακή χώρα σαν τη δική μας που η ηλιοφάνεια κρατά γερά, η επιδερμίδα του προσώπου είναι ακόμα πιο ευάλωτη στην εμφάνιση πρόωρων σημαδιών φωτογήρανσης, ακόμα και σε νεαρή ηλικία. Στα sos και η επιλογή μιας καλλυντικής φροντίδας προσώπου που συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων του κολλαγόνου, του βασικού «πυλώνα» σφριγηλότητας και νεανικότητας του δέρματος ο οποίος «καταρρέει» όταν εκτίθεται παρατεταμένα στην ηλιακή ακτινοβολία.

Aντιοξειδωτική δράση γιατί ήλιος=αύξηση ελευθέρων ριζών

Έχετε μάλλον ακούσει για το περίφημο οξειδωτικό στρες και τη σχέση του με τα σημάδια γήρανσης. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι από τις βασικές αιτίες που το προκαλούν. Όταν λοιπόν η κρέμα που χρησιμοποιούμε τους καλοκαιρινούς μήνες έντονης ηλιοφάνειας διαθέτει ενεργά συστατικά που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες (π.χ. βιταμίνη Ε), έχουμε κάνει ένα βήμα απομάκρυνσης από το πρόωρο γήρας.

Φόρμουλα που δεν ενεργοποιεί το ευαίσθητο δέρμα

Τελευταίο αλλά όχι αμελητέο tip επιλογής μιας κρέμας προσώπου για το καλοκαίρι. Πολύ απλά γιατί ένα πολύ ευαίσθητο μη ανεκτικό δέρμα γίνεται ακόμη δυσανεκτικότερο κάτω από τον ήλιο. Ερυθρότητα, τραχιά, ανομοιόμορφη όψη, αίσθημα φλόγωσης, ευρειαγγείες, οίδημα ή ακόμη και φλεγμονές είναι τα σημάδια που συνήθως εμφανίζονται στην όψη του. Εάν διαθέτετε αυτόν τον τύπο επιδερμίδας, ειδικά η καλοκαιρινή σας επιλογή κρέμας είναι σημαντικό να διαθέτει εξειδικευμένη σύνθεση που αφενός δεν πυροδοτεί τα παραπάνω συμπτώματα αφετέρου προσφέρει ανακούφιση και αίσθημα δερματικής άνεσης και ευεξίας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

tech nech
Ρυτίδες λαιμού tech-neck: Πώς να τις αντιμετωπίσετε;

Στις σειρές φροντίδας προσώπου της FREZYDERM θα βρείτε προϊόντα που ανταποκρίνονται στα απαιτητικά αυτά κριτήρια που θέτει εξ ορισμού το… θερινό ημερολόγιο, ώστε να περιποιηθείτε το δέρμα σας το καλοκαίρι μέρα-νύχτα με τον κατάλληλο τρόπο.