sensitive skin

Ευαίσθητο δέρμα: Η διαφορά από το ευαισθητοποιημένο δέρμα

Η επιδερμίδα μας είναι ίσως το μόνο όργανο που όταν αντιμετωπίζει κάποια ενόχληση μάς «ενημερώνει» κατευθείαν κι έτσι πολύ συχνά τείνουμε να υπερβάλλουμε. Γι’ αυτό, ήρθε η ώρα να αναλύσουμε τη διαφορά ευαίσθητου και ευαισθητοποιημένου δέρματος, ώστε να μπορέσουμε να μάθουμε καλύτερα τι είδους δέρμα έχουμε τελικά, αλλά και πώς να το φροντίσουμε σωστά.

Ευαίσθητη vs ευαισθητοποιημένη επιδερμίδα

Η βασική διαφορά αυτών των 2 είναι ότι το ευαίσθητο δέρμα είναι κάτι που έχουμε από τη στιγμή που γεννιόμαστε. Μας τραβάει, έχει αίσθηση καψίματος, είναι συνήθως ανοιχτόχρωμο και λεπτό, και γενικότερα, σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας νιώθουμε ότι έχει να διαχειριστεί κάποια θέματα. Ένα επιπλέον σημάδι είναι και οι εποχιακές αλλεργίες.

Το ευαισθητοποιημένο δέρμα μοιράζεται πολλά κοινά συμπτώματα με το ευαίσθητο. Αυτό που τα διαχωρίζει είναι ότι σε αυτήν την περίπτωση, πρόκειται για μια παροδική κατάσταση, μια αντίδραση σε κάποιο συστατικό ή προϊόν που αν βρούμε τις αιτίες μπορούμε εύκολα να το ξεπεράσουμε, με τις σωστές κινήσεις.

Είναι σημαντικό λοιπόν να αξιολογήσουμε σωστά το δέρμα μας γιατί έρευνες έχουν δείξει ότι τις περισσότερες φορές αυτό που θεωρούμε ευαίσθητο, είναι τελικά απλώς ευαισθητοποιημένο.

Ευαισθητοποιημένο δέρμα do’s & don’ts

Τι μπορούμε να κάνουμε για να επαναφέρουμε την ευαισθητοποιημένη επιδερμίδα μας στα καλύτερά της; Συνήθεις ύποπτοι που κάνουν την επιδερμίδα μας να αντιδρά είναι το στρες, η ρύπανση, οι ορμονικές διαταραχές, προϊόντα που είτε δεν ταιριάζουν στην επιδερμίδα μας είτε τα χρησιμοποιούμε λανθασμένα και η έντονη απολέπιση.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman puts cream on her face
Καθημερινή Περιποίηση Προσώπου: Εμπνευστικές Ιδέες

Ευαίσθητο ή ευαισθητοποιημένο, ό, τι δέρμα και αν έχουμε, για να το βοηθήσουμε να επανέλθει πρέπει να απλοποιήσουμε τη ρουτίνα περιποίησής μας. Less is more! Ξεκινάμε κάνοντας έναν καθαρισμό με το Mild Wash Foam που καθαρίζει αποτελεσματικά  χωρίς να ερεθίζει και ενισχύει την άμυνα ακόμα και της πολύ ευαίσθητης επιδερμίδας. Συνεχίζουμε με μία καταπραϋντική κρέμα όπως η Sensitive Red Skin Facial Cream, που μειώνει άμεσα και σημαντικά τo κοκκίνισμα, τις ευρυαγγείες, τη φλόγωση, τα σπυράκια και το οίδημα και ενισχύει τον δερματικό φραγμό και  τέλος εφαρμόζουμε  την επικαλυπτική αντηλιακή κρέμα Sensitive Red Skin Tinted SPF 30 Cream που προστατεύει και παράλληλα καλύπτει ατέλειες και κοκκινίλες.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την επιδερμίδα μας, τις ανάγκες της, καθώς και τι προϊόντα της ταιριάζουν γιατί μόνο έτσι μπορούμε να τη φροντίζουμε σωστά και να έχουμε τα αποτελέσματα που μας αξίζουν!