Old Woman Thinking

Φροντίδα προσώπου: Πώς Επανέρχεται η Λάμψη στο Ώριμο Δέρμα

Μετά τα 55, οι αλλαγές στη λειτουργία της επιδερμίδας έχουν συνήθως εμφανές αποτέλεσμα στην εικόνα και την υφή της. Η απώλεια της λάμψης είναι από τα πρώτα ορατά σημάδια φθοράς σε ένα ώριμο δέρμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι μία μόνιμη, μη αναστρέψιμη κατάσταση.

 

Τι εννοούμε «λάμψη»;

Η λέξη λάμψη συχνά φαντάζει ως κάτι άυλο, όταν περιγράφουμε την ώριμη (αλλά και οποιαδήποτε) επιδερμίδα γεννώντας ερωτήματα για το τι ακριβώς συνιστά ένα λαμπερό δέρμα: το λαμπερό είναι απλώς ένα δέρμα που φαίνεται πιο φωτεινό, πιο ζωντανό, πιο φρέσκο, μπροστά στον καθρέπτη; Ή μήπως λαμπερή αποκαλούμε την καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα που δείχνει ελαστική; Μπορεί να συνιστά λαμπερό δέρμα και ένα ομοιόμορφο ανάγλυφο προσώπου με λεία υφή,  χωρίς εμφανείς ρυτίδες, ένα δέρμα δηλαδή που αποπνέει νεανικότητα; Ή μήπως και μία απολεπισμένη επιδερμίδα που εκπέμπει λάμψη γιατί επιταχύνθηκε η ανανέωση των κυττάρων της; Η απάντηση είναι «ναι σε όλα». Με τον όρο «λαμπερό δέρμα» αναφερόμαστε σε κάθε χαρακτηριστικό του ώριμου δέρματος που του προσδίδει ένα αποτέλεσμα βελτίωσης, ορατό στην εικόνα του.

 

Απώλεια λάμψης = άθροισμα χρονο-, βιο-, φωτο-, γήρανσης

Το πέρασμα του χρόνου, οι επιβαρυντικοί παράγοντες στον τρόπο ζωής μας (αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν «περιβαλλοντικό αποτύπωμα») και η έκθεση του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία στο πέρασμα των χρονών, είναι οι τρεις συνισταμένες που στερούν από το ώριμο δέρμα τη λάμψη του, ως αποτέλεσμα των γενικότερων σημείων γήρανσης που προκαλούν.

 

Τα σημεία γήρανσης και η σχέση τους με το μη λαμπερό δέρμα

Όσο μεγαλώνουμε (αλλά και στο πλαίσιο της βιο και φωτογήρανσης) εμφανίζεται ξηρότητα στο δέρμα μας. Αφενός γιατί ο δερματικός του φραγμός αποδυναμώνεται, οδηγώντας σε απώλεια υγρασίας αφετέρου γιατί δεν λειτουργούν το ίδιο αποτελεσματικά οι ενυδατικοί παράγοντες που διαθέτει το δέρμα από τη φύση του, των οποίων ο ρόλος είναι να διοχετεύουν την υγρασία προς το εσωτερικό του και να βοηθούν στην κατανομή του νερού σε όλες τις στιβάδες του. Επίσης, το ώριμο δέρμα είναι λεπτό λόγω της απώλειας κολλαγόνου, άρα δυσκολεύεται να συγκρατήσει την υγρασία (θυμηθείτε πως η μείωση κολλαγόνου έχει αρχίσει πολύ-πολύ νωρίτερα, λίγο μετά τα 25! άρα κοντά στα 60 τα αποθέματα της «πρωτεΐνης της νεότητας» είναι εξαιρετικά περιορισμένα). Μειωμένο κολλαγόνο σημαίνει και ανελαστικό δέρμα, με πιο βαθιές ρυτίδες που καταλαμβάνουν μεγαλύτερη έκταση και, επιπλέον, δέρμα με τραχιά υφή και θαμπή όψη. Τόσο η έντονη ξηρότητα όσο και η τραχιά ανελαστική υφή με εδραιωμένες ρυτίδες στερούν από το ώριμο δέρμα τη λάμψη και τη φρεσκάδα του.

 

Επιστροφή της λάμψης ολιστικά

Η λάμψη της επιδερμίδας στην ώριμη φάση της ευνοείται κατ’ αρχάς από έναν τρόπο ζωής συνολικά ευεργετικό προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι συνήθειες που ωφελούν είναι:

– Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος (τουλάχιστον 8 ώρες)

– Η ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει κατανάλωση νερού και αντιοξειδωτικών τροφών

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman puts off her make up
Καθαρισμός Προσώπου το Βραδύ και η Σημασία του

– Ο έλεγχος του στρες το οποίο συνδέεται με την πρόωρη γήρανση

– Η περιορισμένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία που προάγει το οξειδωτικό στρες

– Η εδραίωση της κατάλληλης καλλυντικής φροντίδας προσώπου. Εφαρμόζοντας σε πρόσωπο και λαιμό πρωί και βράδυ προϊόντα ειδικά μελετημένα για το ώριμο δέρμα, το βοηθάμε να ανακτήσει τη λάμψη του.

Η σειρά δραστικής αντιγηραντικής φροντίδας για το ώριμο δέρμα DIAMOND VELVET συγκεντρώνει μοναδικές καινοτομίες που αποκαθιστούν τη λαμπερή, νεανική όψη στην επιδερμίδα αυτής της ηλικιακής φάσης:

-Κατ’ αρχάς, περιέχει Κρυστάλλους Φυσικού Διαμαντιού που κάνουν στο δέρμα ένα αόρατο peeling που επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση για λαμπερή όψη, γεμάτη ζωντάνια.

-Επιπλέον, διαθέτει Velvet Τεχνολογία για πορσελάνινη όψη. Και ένα δέρμα με βελούδινη υφή δείχνει ακόμα πιο λαμπερό.

-Ανάμεσα στις καινοτομίες DIAMOND VELVET συγκαταλέγεται και η Τεχνολογία που βασίζεται στην Επιγενετική. Αποτέλεσμα; Να επιταχύνεται η επιδερμική αναγέννηση και να τελειοποιείται η εικόνα του δέρματος.

-Τέλος, οι Κρύσταλλοι Boron Nitride δημιουργούν άμεση βελτίωση της όψης του ανάγλυφου του προσώπου για αναδόμηση χωρίς βελόνες. Μέσα από το εφέ γεμίσματος ρυτίδων η επιδερμίδα δείχνει νεανική, ακτινοβολεί φρεσκάδα και λάμψη.

Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ώριμης επιδερμίδας, εφαρμόζουμε μεμονωμένα -ή συνδυαστικά πρωί και βράδυ- την Diamond Velvet Moisturizing Cream για ενισχυμένη και παρατεταμένη ενυδατική φροντίδα και την Diamond Velvet Anti-Wrinkle Cream για άμεση σύσφιγξη και ταχεία μείωση ρυτίδων. Και για να χαρίσουμε στο δέρμα μας αντιγηραντική φροντίδα μέγιστης απορροφησιμότητας που επαναφέρει τη λαμπερή όψη, 1-2 φορές τη βδομάδα χρησιμοποιούμε μόνο βράδυ το Diamond Wrinkle Fighter που συνδυάζει ειδική συσκευή μικροδιάχυσης με ταυτόχρονη εκροή ορού ισχυρής αντιρυτιδικής δράσης.

 

Αναγνωρίζουμε όλες τις εκφάνσεις της λάμψης μιας ώριμης επιδερμίδας, τη φροντίζουμε στοχευμένα και επαναφέρουμε ορατά τη λαμπερή της όψη, ακόμα και όταν πιστεύουμε (λανθασμένα) ότι ο χρόνος έχει θέσει ήδη τους δικούς του κανόνες.