woman with a hat

Καταπολεμήστε τις Πανάδες Στο Πρόσωπο και Απολαύστε τον Ήλιο

Κοιτάζετε στον καθρέφτη το πρόσωπό σας που κάπως άρχισε να χάνει το μαύρισμά του, τώρα που γυρίσατε από τις διακοπές και ξαφνικά, το μάτι σας πέφτει σε δυο κηλίδες. Λίγο το δυνατό φως του καλοκαιριού, λίγο το έντονο μαύρισμα, τις «έκρυψαν» επιμελώς το καλοκαίρι, όμως τώρα φαίνονται πεντακάθαρα. «Και πώς θα φύγουν;» αναρωτιέστε και ταυτόχρονα σας γεννώνται και άλλα ερωτήματα.

 

 1. Θα φύγουν εντελώς και γρήγορα οι πανάδες;

Αν περιμένετε να σας εγκαταλείψουν οι πανάδες εν μία νυκτί, μάλλον θα απογοητευτείτε. Ειδικά δε αν συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις που σας καθιστούν πιο ευάλωτους στην εμφάνιση και διατήρησή τους (π.χ. ιστορικό πανάδων στην οικογένεια, ορμονικές διαταραχές, εγκυμοσύνη, λήψη φαρμάκων κ.λπ.). Το σημαντικό, είναι να κατανοήσετε πως μιλάμε για ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα που για να λυθεί, χρειάζεται χρόνος (από λίγους έως πολλούς μήνες), και μεθοδικότητα, ανάλογα βέβαια και με την έκταση των δυσχρωμιών. Ακριβώς επειδή οι πανάδες στο πρόσωπο είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που συνδέεται με πολλές παραμέτρους, είναι δύσκολο και να εξαφανιστούν πλήρως από την επιδερμίδα σας. Μπορούν όμως να αποχρωματιστούν σημαντικά και να επανέλθει σε μεγάλο βαθμό ο ομοιόμορφος τόνος της επιδερμίδας σας, εφόσον κινηθείτε άμεσα, ακολουθήσετε συγκεκριμένα βήματα πρόληψης και εφαρμόσετε ένα δραστικό σχήμα αγωγής.

 1. Από ’δω και πέρα, πρέπει να φοράω οπωσδήποτε αντηλιακό;

Είναι αναγκαίο να φοράτε αντηλιακό ούτως ή άλλως ζώντας σε μία χώρα με ηλιοφάνεια σχεδόν 365 ημέρες τον χρόνο, πόσο μάλλον εάν εμφανίσατε δυσχρωμίες στην επιδερμίδα σας. Με το να εφαρμόζετε καθημερινά στο πρόσωπό σας από εδώ και στο εξής ένα προϊόν με πολύ υψηλό δείκτη ηλιοπροστασίας, θα αποτρέψετε την εμφάνιση νέων δυσχρωμιών και θα αποφύγετε το να σκουρύνουν και άλλο οι υπάρχουσες κηλίδες σας. Μην ξεχνάτε όμως πως το αντηλιακό είναι «όχημα» πρόληψης, άρα ο ρόλος του δεν είναι να σβήσει τις πανάδες που έχουν ήδη σχηματιστεί στο πρόσωπό σας. Για αυτόν τον σκοπό, θα χρειαστείτε μία ολοκληρωμένη μέθοδο λεύκανσης.

 

 1. Αρκεί μία λευκαντική κρέμα;

Εξαρτάται. Εάν το πρόβλημα είναι εκτεταμένο, θα πρέπει να στοχεύσετε σε ένα πολυδύναμο σύστημα αποχρωματισμού για την ημέρα και τη νύχτα.

 • Πρωινό σχήμα λευκαντικής δράσης

Ξεκινήστε το πρωί εφαρμόζοντας τη Spot End Day Cream SPF 15 για δραστική μείωση των δυσχρωμιών και πρόληψη της επανεμφάνισής τους, καθώς περιέχει ένα τριπλό σύστημα λεύκανσης μάξιμουμ αποτελεσματικότητας. Συνεχίστε με το αντηλιακό σας.

 • Βραδινό σχήμα λευκαντικής δράσης

Απλώστε στο πρόσωπο 4 σταγόνες από το Antispot Cream Booster. Η υπερσυμπυκνωμένη του σύνθεση θα εμπλουτίσει με λευκαντικούς παράγοντες την κρέμα νύχτας που θα ακολουθήσει και συγκεκριμένα τη Spot End Night Cream, ώστε να εξασφαλίσετε ενισχυμένη δράση κατά των κηλίδων και των δυσχρωμιών και να έχετε το απόλυτο λευκαντικό αποτέλεσμα.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

beautiful brunnete
Το αφυδατωμένο δέρμα αντιμετωπίζεται: μάθετε πώς!
 • Έξτρα αγωγή αποχρωματισμού

Επειδή όμως χρειάζεστε και μία επιπλέον «χείρα βοηθείας» στις πανάδες του προσώπου σας, 2 με 3 φορές την εβδομάδα χρησιμοποιήστε το Spot End Essence Active Gel που θα απομακρύνει τα νεκρά κερατινοκύτταρα από την επιδερμίδα σας, θα αποχρωματίσει τις επιφανειακές κηλίδες και θα ενισχύσει τη λευκαντική δράση που θα ακολουθήσει. Τέλος, για εσάς που αναζητάτε λύση μόνο τοπικά, υπάρχει η Spot End Corrective, η κρέμα για άμεση εντατική λεύκανση σε συγκεκριμένα σημεία.

 1. Μήπως χρειάζομαι και πιο δραστική αγωγή;

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να κρίνει μόνο ο δερματολόγος σας. Εξάλλου, είναι και αυτός που θα σας καθοδηγήσει εξαρχής στην κατάλληλη αγωγή. Αφαίρεση με laser, δερμοαπόξεση, ιατρικά peelings είναι οι πιο γνωστές παρεμβατικές μέθοδοι στην αντιμετώπιση των πανάδων και εάν ο γιατρός σας κρίνει απαραίτητη τη εφαρμογή τους στην περίπτωσή σας, θα σας κατευθύνει προς τα εκεί.

 1. Τι να προσέξω, για να μην «ξαναβγάλω» πανάδες;

Το να συνειδητοποιήσετε την αξία της πρόληψης είναι το πιο σημαντικό βήμα, για να μην ξαναδείτε πανάδες στο πρόσωπό σας. Θυμηθείτε:

 • Δεν εκτιθέμεθα παρατεταμένα στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, φροντίζοντας παράλληλα να χρησιμοποιούμε ένα προϊόν με το κατάλληλο SPF. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιούμε στο εξής αντηλιακό με υψηλότερο δείκτη προστασίας από αυτόν που χρησιμοποιούσαμε πριν εμφανίσουμε πανάδες και ιδανικά, προτιμούμε δείκτη πολύ υψηλής ηλιοπροστασίας.
 • Αποφεύγουμε όσο το δυνατόν τον ήλιο τις ώρες που πέφτει κάθετα, δηλαδή 10 με 4.
 • Φοράμε αντηλιακό χειμώνα-καλοκαίρι, ακόμη και με συννεφιά, γιατί η υπεριώδης ακτινοβολία διαπερνάει τα σύννεφα και φτάνει στο δέρμα μας.
 • Δεν ξεχνάμε να φοράμε χειμώνα-καλοκαίρι γυαλιά, ώστε να προφυλάξουμε την περιοχή γύρω απ’ τα μάτια μας από πανάδες και για το καλοκαίρι, προτιμάμε ένα καπέλο με φαρδύ γείσο που θα προστατεύσει καλύτερα το πρόσωπό μας.

 

Και τώρα που λύσατε τις απορίες σας, μπορείτε να λύσετε και το πρόβλημα των  πανάδων με τον πιο σωστό τρόπο: με γνώση, υπομονή, μεθοδικότητα και δραστικές λύσεις.