acne rosacea face

Ροδόχρους Ακμή: Αντιμετωπίστε τα Συμπτώματά της!

Όταν ξέρεις το «γιατί» βρίσκεις εύκολα και το «πώς». Για να εμποδίσετε τις εξάρσεις των συμπτωμάτων Ροδόχρου Νόσου, χρειάζεται να ανακαλύψετε τους παράγοντες που πυροδοτούν ή επιδεινώνουν τα συμπτώματά της, ώστε ιδανικά να τους αποφύγετε ή να περιορίσετε την έκθεση του δέρματός σας σε αυτούς.

 

  • Ζεστά ροφήματα / Καυτερά φαγητά / Αλκοόλ

Όταν πίνετε πολύ ζεστά ροφήματα και όταν καταναλώνετε αλκοόλ – κυρίως κόκκινο κρασί–  και πικάντικα φαγητά, προκαλείται στο δέρμα αγγειοδιαστολή. Έτσι, το πρόσωπο «αναψοκοκκινίζει», η ερυθρότητα και η φλόγωση εντείνονται και τα συμπτώματα της Ροδόχρου Νόσου επιδεινώνονται.

 

Η λύση; Μία μέση «οδός» που θα ικανοποιήσει και τον απαιτητικό ουρανίσκο σας και το αντιδραστικό δέρμα σας, είναι να προτιμάτε ροφήματα χλιαρής θερμοκρασίας.

Για να μη στερηθείτε όμως ούτε τα αγαπημένα σας ποτά, μπορείτε να επιλέγετε κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ. Όσο για τα καυτερά φαγητά, αναγκαστικά θα πρέπει να τα περιορίσετε, αν θέλετε να κρατήσετε σε ύφεση τη Ροδόχρου Νόσο.

 

  • Ακραίες θερμοκρασίες

To πολύ κρύο, η υπερβολική ζέστη ή η απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας επηρεάζουν ούτως ή άλλως το δέρμα γενικά, πόσο μάλλον το ευαίσθητο αντιδραστικό δέρμα με συμπτώματα Ροδόχρου Νόσου. Αυτό συμβαίνει γιατί ο επιδερμικός φραγμός των ατόμων με Ροδόχρου Νόσο, δυσλειτουργεί και έτσι το δέρμα δυσκολεύεται να διατηρήσει την υγρασία στα επίπεδα που χρειάζεται για να έχει υγιή όψη, ελαστικότητα και άνεση.

 

Η λύση; Τις ζεστές μέρες, προτιμήστε να ντύνεστε ελαφριά ώστε να μη «φουντώνετε» και τις πολύ κρύες, μην ξεχνάτε να καλύπτετε τα μάγουλά σας με ένα κασκόλ (ιδανικά, βαμβακερού υφάσματος), όταν βγαίνετε έξω.

 

 

  • Έκθεση στον ήλιο

Τα δέρματα με συμπτώματα Ροδόχρου Νόσου είναι επιρρεπή στο να υποτροπιάσουν όταν εκτίθενται στο ηλιακό φως. Κι αυτό γιατί ο ήλιος φθείρει με πολλούς τρόπος τη δομή του δυσανεκτικού δέρματος, οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερη φλεγμονή στο πρόσωπο.

 

Η λύση; Τουλάχιστον τις επικίνδυνες ώρες (11 με 4), φροντίστε να μένετε μακριά απ’ τον ήλιο. Επίσης, είναι σημαντικό να φοράτε μία εξειδικευμένη κρέμα υψηλής αντηλιακής προστασίας (μόνο με φυσικά φίλτρα, όπως ενδείκνυται για τις ανάγκες του αντιδραστικού δέρματος) που επιπλέον, καταπραΰνει και προλαμβάνει τις ευρυαγγείες και τη φλόγωση. Η επικαλυπτική αντηλιακή κρέμα για το ευαίσθητο αντιδραστικό δέρμα σάς προσφέρει όλα τα παραπάνω και διαθέτει και χρώμα για να καλύπτει άμεσα την ερυθρότητα και να χαρίζει ομοιόμορφο τόνο.

 

  • Στρες, αγωνία, θυμός

Στην περίπτωση της συναισθηματικής φόρτισης, μπορείτε να οδηγηθείτε

σε εξάρσεις της Ροδόχρου Νόσου με κοκκίνισμα και φλόγωση, λόγω της αγγειοδιαστολής.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

hand spots
Κηλίδες στα Χέρια: Tips για ομοιόμορφη χρωματική όψη (infographic)

 

Η λύση; Οι ασκήσεις αναπνοής και η γιόγκα έχει αποδειχθεί πως βοηθούν στη διαχείριση του στρες, του θυμού και της φόρτισης. Εάν λοιπόν έχετε παρατηρήσει το πρόσωπό σας να αναψοκοκκινίζει μετά από τέτοιες συναισθηματικές εντάσεις, ίσως οι τεχνικές αυτές σας βοηθήσουν να προλάβετε τη φλεγμονή.

 

  • Επίπονη άσκηση

Αυξάνοντας τη θερμοκρασία του σώματος, η κοπιαστική και υπερβολική άθληση κάνει το πρόσωπo να κοκκινίζει υπερβολικά και τις ευρυαγγείες να εντείνονται.

 

Η λύση; Όχι φυσικά το να χάσετε την καλή φυσική σας κατάσταση αλλά το να σπάσετε τη ρουτίνα γυμναστικής σας σε τμήματα, ώστε να μην εξουθενώνεστε. Αντί για ένα σύντομο εντατικό πρόγραμμα, προτιμήστε πιο ήπιες ασκήσεις που κρατούν περισσότερο, με τα απαραίτητα διαλείμματα για νερό και δρόσισμα του προσώπου με μια πετσέτα.

 

  • «Άγρια» καθημερινή φροντίδα

Ένα πρόσωπο με συμπτώματα Ροδόχρου Νόσου δεν πρέπει να καθαρίζεται με «σκληρά» απολεπιστικά και προϊόντα που δεν είναι σχεδιασμένα για το αντιδραστικό δέρμα, γιατί έτσι θα χειροτερεύσει η φλεγμονή. Το ίδιο σημαντικό είναι το να μη χρησιμοποιούνται απλές ενυδατικές κρέμες προσώπου με μη εξειδικευμένη σύνθεση.

 

Η λύση; Περιποιηθείτε το δέρμα σας καθημερινά, χαρίζοντάς του πίσω την ευεξία και την υγιή του όψη με τη Sensitive Red Skin Facial Cream, την ειδικά μελετημένη κρέμα εφόδου για το ευαίσθητο δέρμα, με συμπτώματα  Ροδόχρου Νόσου η οποία καταπραΰνει τo κοκκίνισμα, τις ευρυαγγείες και το οίδημα, προσφέρει ισχυρή ενυδάτωση και ενισχύει τον δερματικό φραγμό αποκαθιστώντας την υγρασία, την άνεση και την ελαστικότητα στο δέρμα.

 

  • Φάρμακα

Υπάρχουν φαρμακευτικές αγωγές που μπορεί να προκαλέσουν εξάρσεις της φλεγμονής.

 Η λύση; Εάν υποπτεύεσθε ότι η ερυθρότητα αυξάνεται στο πρόσωπό σας μετά από τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων, επικοινωνήστε οπωσδήποτε με τον δερματολόγο σας, ώστε να σας καθοδηγήσει κατάλληλα.

 Με παρατηρητικότητα και επαγρύπνηση, θα μπορέσετε να θέσετε υπό έλεγχο τα συμπτώματα της Ροδόχρου Νόσο. Και έτσι, η εικόνα του δέρματός σας μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά.