blonde woman touches her shoulder

Ξηρή Επιδερμίδα με Ατοπική Προδιάθεση: Ανάγκες Φροντίδας

Μία δερματική κατάσταση που δεν επηρεάζει μόνο το δέρμα  

Η ατοπική δερματίτιδα είναι η πιο συχνή μορφή εκζέματος1. Παρουσιάζεται σε πάνω από το 20% των παιδιών στις ανεπτυγμένες χώρες και έως το 9% των ενηλίκων2 .Το γεγονός ότι πρόκειται για μία χρόνια δερματική πάθηση (με εξάρσεις και υφέσεις) έχει άμεσο αντίκτυπο την ποιότητα της καθημερινότητας των ατόμων που την εμφανίζουν, αφού τα συμπτώματά της δεν αφορούν μόνο την εικόνα της επιδερμίδας τους. Η αίσθηση κνησμού προκαλεί ένα διαρκές, συχνά μη διαχειρίσιμο, αίσθημα δυσφορίας που συνοδεύεται από μια ακατανίκητη τάση ξεσμού (ξυσίματος) ο οποίος με τη σειρά του ερεθίζει το δέρμα ακόμα περισσότερο, επιδεινώνοντας την κατάστασή του. Είναι όμως η αίσθηση κνησμού η μόνη αιτία που η ξηρή επιδερμίδα με ατοπική προδιάθεση εκπέμπει sos για ανακούφιση;

Βλέποντας το δάσος και όχι μόνο το «δένδρο»

Η μείωση της αίσθησης κνησμού (και κατ’ επέκταση της τάσης ξεσμού) είναι σίγουρα η πρωταρχική ανάγκη καταπράυνσης ενός έντονα ξηρού δέρματος με εικόνα ατοπικών συμπτωμάτων. Δεν είναι ωστόσο η μοναδική. Η διατάραξη του φραγμού του, καθιστά απαραίτητη μία σειρά δράσεων περιποίησης και προστασίας του. Κατ’ αρχάς, χρειάζεται μια βαθιά ενυδατική και αναλιπαντική φροντίδα που θα αποκαταστήσει τη χαμένη υγρασία και θα ενισχύσει τον δερματικό φραγμό, ώστε αφενός να μη χαθούν επιπλέον ποσοστά υγρασίας αφετέρου να μη μείνει η επιδερμίδα «εκτεθειμένη» σε ερεθισμούς και μολύνσεις. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μία ξηρή επιδερμίδα με ατοπική προδιάθεση παρουσιάζει διαταραχές στη φυσιολογική της χλωρίδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα παθογόνα βακτήρια κυριαρχούν επί των ωφέλιμων, αφήνοντας ανοχύρωτο το δέρμα τοπικά απέναντι σε φλεγμονές (ελαφριές ή σοβαρότερες). Έτσι, η εύθραυστη επιδερμίδα με εικόνα ατοπικών συμπτωμάτων έχει οπωσδήποτε ανάγκη από μία φροντίδα που θα «γείρει την πλάστιγγα» στην επικράτηση των «καλών αποικιών», ώστε να παραμείνει το δέρμα προστατευμένο από φλεγμονώδεις καταστάσεις. 

Ολική ανακούφιση των συμπτωμάτων του ξηρού δέρματος με ατοπική προδιάθεση

Με στόχο να ανακουφίσει τα συμπτώματα αλλά και να βελτιώσει την εικόνα της ξηρής επιδερμίδας με ατοπική προδιάθεση, η FREZYDERM παρουσιάζει την επιστημονική της προσέγγιση μέσα από τη νέα σειρά ATOPREL, την ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης του ξηρού δέρματος με εικόνα συμπτωμάτων ατοπικής δερματίτιδας που περιέχει συνθέσεις υψηλής εξειδίκευσης, πολύτιμα ενεργά συστατικά και καινοτόμες τεχνολογίες και  καλύπτει στοχευμένα και αποτελεσματικά και τις 4 βασικές ανάγκες αυτού του τύπου επιδερμίδας, αφού:

  • ενυδατώνει και αναλιπαίνει
  • ενδυναμώνει τον δερματικό φραγμό
  • ενισχύει το υγιές μικροβίωμα
  • μειώνει την αίσθηση κνησμού

Εξατομικευμένη φροντίδα

Ευρεία γκάμα φροντίδας για κάθε ανάγκη του ξηρού δέρματος με ατοπική προδιάθεση

Από τον καθαρισμό της επιδερμίδας του σώματος και κεφαλής ως την ενυδατική, επιλιπαντική περιποίηση μετά, τα προϊόντα της νέας σειράς ATOPREL καλύπτουν όλο το φάσμα των καθημερινών αναγκών της ξηρής επιδερμίδας με συμπτώματα ατοπικής δερματίτιδας και είναι κατάλληλα για κάθε ηλικία (βρέφη, παιδιά και ενήλικες) και χρήση σε πρόσωπο και σώμα:

η μαλακτική κρέμα ATOPREL EMOLLIENT BAUME είναι ιδανική σε φάσεις έξαρσης και κατά τη χειμερινή περίοδο, αφού λειτουργεί ως βάλσαμο αναλίπανσης και ενυδάτωσης, βελτιώνοντας την τραχύτητα και την αίσθηση τραβήγματος και επιπλέον αραιώνει τη συχνότητα εμφάνισης έντονης ξηρότητας.

Η ATOPREL EMOLLIENT CLASSIC είναι η μαλακτική κρέμα για την ανακούφιση του εκζέματος και των συμπτωμάτων της ατοπικής δερματίτιδας που συμβάλλει στη μείωση της τάσης ξεσμού (ξυσίματος) που μηχανικά επιδεινώνει και επιβαρύνει την ξηρή επιδερμίδα (κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα). Ενδυναμώνει τον δερματικό φραγμό, ενυδατώνει, αναλιπαίνει και προστατεύει (αποτελεί ιατροτεχνολογικό προϊόν, CE 2803).

Θα σου αρέσει σίγουρα:

hands
Ψωρίαση στα Χέρια: 5 Μύθοι που Πρέπει να Ξέρετε

Τέλος, επειδή η εύθραυστη επιδερμίδα με συμπτώματα ατοπίας, χρειάζεται ειδικά σχεδιασμένη φροντίδα, ήδη από το στάδιο του καθημερινού καθαρισμού της, τόσο όταν τα συμπτώματα είναι «ενεργά» τόσο και όταν έχουν υποχωρήσει, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιείται ένα εξειδικευμένο προϊόν. Το ATOPREL BATH CREAM, είναι ειδικό κρεμώδες καθαριστικό, πλούσιο σε φυτικά βούτυρα & έλαια για καθαρισμό με παράλληλη αποτελεσματική επιλιπαντική δράση, χωρίς να διαταράσσεται ο δερματικός φραγμός.

Ανακαλύψτε ολόκληρη τη νέα σειρά ATOPREL με τα πολλαπλά οφέλη της στην περιποίηση και την ανακούφιση της ξηρής επιδερμίδας με ατοπική προδιάθεση, επιλέξτε το σχήμα φροντίδας που ταιριάζει αποκλειστικά στις δικές σας ανάγκες, αφού συμβουλευθείτε και τον δερματολόγο σας, και χαρείτε ξανά ένα δέρμα λείο, ενυδατωμένο, ελαστικό, άνετο και λειτουργικό, όπως προορίζεται από τη φύση του να είναι.

 

Βιβλιογραφία:

1.Atopic dermatitis (eczema) Mayo Clinic. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/atopic-dermatitis-eczema/symptoms-causes/syc-20353273
2.Does atopic dermatitis cause food allergy? A systematic review Teresa Tsakok e. al. The Lancet Journal. February 23, 2017. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)30491-9/fulltext