washing hands stay home

Συχνό Πλύσιμο χεριών & ξηρά χέρια

Η σχολαστική καθαριότητα των χεριών μας, όπως και η εκτεταμένη χρήση αντισηπτικών είναι εξαιρετικά σημαντικές για την προστασία μας αυτήν την περίοδο. Όμως οι συχνές πλύσεις μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα ή αφυδάτωση στην επιδερμίδα, δημιουργώντας της ακόμη και έκζεμα.

 

Γιατί σκάνε τα χέρια μου πιο εύκολα τώρα;

Το συχνό πλύσιμο με νερό και σαπούνι αποδυναμώνει τον επιδερμικό φραγμό, δηλαδή το τελευταίο ¨τείχος¨ της επιδερμίδας μας απέναντι σε εξωτερικές επιθέσεις και μολύνσεις που είναι ταυτόχρονα και ένα σημαντικό «ρεζερβουάρ» υγρασίας για το δέρμα μας. Όταν ο επιδερμικός φραγμός διαταράσσεται, τα αναγκαία επίπεδα υγρασίας που χρειάζεται η επιδερμίδα μας για να είναι λειτουργική και να έχει υγιή όψη και ευεξία, αρχίζουν να την εγκαταλείπουν. Και έτσι, τα σημάδια ξηρότητας, ερεθισμών, αφυδάτωσης ή δερματίτιδας, δεν αργούν να φανούν.

 

Πώς μπορώ να προφυλάξω τα χέρια μου από το “σκάσιμο;”

Κατ’ αρχάς είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσετε να εφαρμόζετε το τακτικό και επιμελές πλύσιμο στα χέρια με νερό και σαπούνι (ή τη λύση του τριψίματος των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη, όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε νερό και σαπούνι) και να τα στεγνώνετε προσεκτικά με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες προσωπικής υγιεινής των επίσημων φορέων υγείας. Για να προφυλάξετε όμως τα χέρια σας από την καταπόνηση των συχνών πλυσιμάτων, είναι σημαντικό να τα θωρακίζετε ανά τακτά διαστήματα μέσα στη μέρα με μία φροντίδα που προσφέρει ενυδάτωση, μαλακτική δράση και προστασία.

 

Καινοτόμος 2πλή δράση για προστατευμένα χέρια

Η Dermofilia Hand Cream είναι η ιδανική λύση για τα καταπονημένα χέρια σας, αυτήν την περίοδο, αφού:

Θα σου αρέσει σίγουρα:

dermatologika elegmeno proion
Τι Σημαίνει “Δερματολογικά Ελεγμένο Προϊόν;
  1. Ενυδατώνει και αποκαθιστά την κεράτινη στιβάδα του δέρματος, για προστασία από δερματικά προβλήματα
  2. Ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό και προστατεύει από δυσμενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

 

Και αν πλύνω τα χέρια μου μετά την κρέμα;

Η Dermofilia είναι ειδικά σχεδιασμένη να δρα ακόμη και αφού πλύνετε τα χέρια σας, χαρίζοντας προστασία που διαρκεί έως και 4 ώρες. Έτσι, χαίρεστε απαλά, βελούδινα χέρια συνεχώς.

Πόσες φορές τη μέρα επάλειψη είναι αρκετή; 

Η επιδερμίδα σας θα δώσει την απάντηση. Για το διάστημα αυτό που η συχνότητα του πλυσίματος των χεριών σας θα είναι μεγάλη, εφαρμόστε την Dermofilia Cream όσες φορές νιώθετε ότι χρειάζεται το δέρμα σας ενυδάτωση και φροντίδα. Απλώστε ομοιόμορφα με ελαφρύ μασάζ και η κρέμα θα απορροφηθεί εύκολα, αφού διαθέτει μη λιπαρή υφή.

Ακολουθήστε πιστά τις σωστές οδηγίες πλυσίματος των χεριών σας συνδυαστικά με την κατάλληλη φροντίδα ενυδάτωσης και αποκατάστασης και διατηρήστε τα χέρια σας όσο πιο προστατευμένα γίνεται.