cold outside

Κρυολόγημα: Αντιμετώπιση Άμεσα με 6+1 Τρόπους

Με αισιοδοξία, καινούργια ξεκινήματα αλλά και… κρυολογήματα. Έτσι μπήκε ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου και εσείς θα κάνετε ό,τι περνάει απ’ το χέρι σας, για να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα συμπτώματα της καταρροής. Η γρίπη και η ίωση θα κάνουν τον κύκλο τους αναπόφευκτα, όμως με τα σωστά βήματα, θα τις βοηθήσετε να τον ολοκληρώσουν μια ώρα αρχύτερα!

 

  1. Ξεκουρασμένοι και γιατρεμένοι

«Να ξεκουράζεσαι». Από τις πρώτες συμβουλές που μας δίνουν οι γιατροί, όταν εμφανίζουμε κρυολόγημα αλλά δυστυχώς δεν τηρούμε, λόγω φορτωμένου προγράμματος. Ξεχνάμε όμως πως οι δουλειές μπορούν πάντα να περιμένουν ενώ η υγεία μας όχι. Ειδικά τις πρώτες μέρες που τα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι σε έξαρση, χρειάζεται να κουκουλωθούμε με μια ζεστή κουβέρτα στον καναπέ ή στο κρεβάτι και να μείνουμε γενικά εντός σπιτιού, αποφεύγοντας τις σωματικά κουραστικές δραστηριότητες. Εννοείται πως και ο ύπνος είναι σημαντικός (τουλάχιστον 7 ώρες) γιατί δίνει τη δυνατότητα στον οργανισμό να χρησιμοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα, για να θεραπευτεί.

 

2. Ούτε υγρασία, ούτε ξηρότητα

Όταν είμαστε κρυωμένοι, ο ξηρός αέρας επιδεινώνει το πρόβλημα της αναπνοής, ειδικά τις ώρες που κοιμόμαστε και ξηραίνει ακόμη περισσότερο τον λαιμό μας.

Τοποθετώντας στο υπνοδωμάτιο έναν υγραντήρα, καταπολεμούμε την ξηρή ατμόσφαιρα και μπορούμε να χαρούμε ένα ποιοτικό, ευεργετικό, θεραπευτικό ύπνο. Από την άλλη, και η υπερβολική υγρασία σε έναν χώρο επιβαρύνει το κρυολόγημα. Αν λοιπόν το υπνοδωμάτιό μας έχει υψηλά επίπεδα υγρασίας, προτιμάμε τη λύση του αφυγραντήρα, για να δημιουργήσουμε ένα άνετο και υγιεινό περιβάλλον

 

3. Ντουσιέρα, η σωτήρια    

Οι ατμοί που βγαίνουν από το ζεστό ντους ενυδατώνουν τις ρινικές διόδους. Έτσι, τα ιγμόρεια καθαρίζουν από τη βλέννα και η μπουκωμένη μύτη απελευθερώνεται, για να μπορείτε να αναπνεύσετε χωρίς εμπόδια. Πέρα απ’ αυτό βέβαια, το ζεστό ντους χαλαρώνει γενικά το σώμα -ειδικά όταν είναι εξαντλημένο λόγω κρυολογήματος- και σας βοηθά να ανακάμψετε ακόμα πιο εύκολα.

 

4. Κάτι να πιείτε

Νερό, χυμός, τσάι… οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σας να διατηρηθεί ενυδατωμένος, όταν είστε άρρωστοι. Και όσο πιο ενυδατωμένοι είστε, τόσο πιο πολύ θα αραιώσει η βλέννα μέσα στις ρινικές οδούς, θα μειωθεί η πίεση στα ιγμόρεια και θα μπορεί το συνάχι να βρει εύκολη έξοδο από τη μύτη σας. Όσο για τον πονόλαιμο, η κλασική συνταγή της γιαγιάς με την κοτόσουπα και η σταθερή αξία του ζεστού τσαγιού, θα τον καταπραΰνουν σε μεγάλο βαθμό και θα σας βοηθήσουν αμέσως να νιώσετε καλύτερα.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman touches her stomach
Στρες και έντερο: Πώς συνδέονται;

 

  1. Ανοσοποιητικό «απόρθητο κάστρο»

Για να προλάβετε το κρυολόγημα και να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τα δυσάρεστα συμπτώματά του, καλό είναι να προνοήσετε με τα κατάλληλα «αμυντικά όπλα». Τα συμπλήρωματα διατροφής για το ανώτερο αναπνευστικό με καλλιέργειες Γαλακτοβακίλλων Immuno Shield είναι η ασπίδα που χρειάζεται η υγεία του ανοσοποιητικού σας συστήματος, αφού προστατεύουν από λοιμώξεις της ανώτερης αναπνευστικής οδού (κοινό κρυολόγημα) και από οξέα περιστατικά (βρογχίτιδας, οξεία ιγμορίτιδας, φαρυγγίτιδας, μέσης ωτίτιδας κ.α.). Ακόμη όμως και αν τα συμπτώματα αυτά εμφανίστηκαν ήδη, τα Immuno Shield θα περιορίσουν τις υποτροπές τους, για να μπορέσετε να ανακουφιστείτε γρηγορότερα.

 

6. Τσίλι στο πιάτο και… όχι μόνο

Έχει αποδειχθεί πως τα καυτερά φαγητά που περιέχουν καρυκεύματα, όπως πιπέρι, ταμπάσκο, κύμινο, τζίντζερ και τσίλι βοηθούν τα ιγμόρεια να καθαρίσουν, οδηγώντας στην αποσυμφόρηση. Πέρα από ινδικά και μεξικάνικα εστιατόρια, θα τα βρείτε και… στο ράφι του φαρμακοποιού σας! Το υπέρτονο αλατούχο διάλυμα 2,2% NaCl Nazal Cleaner Cold Spicy περιέχει, μεταξύ άλλων, εκχύλισμα τσίλι. Αν πάλι, προτιμάτε μια πιο ήπια λύση κατά του κρυολογήματος, χρειάζεστε το Nazal Cleaner Cold με 2,2% NaCl που καθαρίζει τη ρινική κοιλότητα, απομακρύνει τη βλέννα, ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και ελευθερώνει την αναπνοή. Και τα δύο, αποτελούν ιατροτεχνολογικά προϊόντα, CE 2803.

 

  1. Για κάθε μπουκωμένη μύτη, υπάρχει λύση

Υποφέρετε από ξηρότητα στη μύτη; Επιλέξτε το Nazal Cleaner Moist με 0,9% NaCl, το Spray καθαρισμού και ενυδάτωσης της ρινικής κοιλότητας που διατηρεί τις ρινικές οδούς καθαρές & πιο ενυδατωμένες συγκριτικά με τα απλά αλατούχα διαλύματα και ανακουφίζει τα συμπτώματα του κρυολογήματος (Ιατροτεχνολογικό Προϊόν, CE 2803). Επίσης, υπάρχει η επιλογή του Nazal Cleaner Sinus Protect με 0,9% NaCl του spray καθαρισμού και ενυδάτωσης της ρινικής κοιλότητας που ανακουφίζει τη ρινική συμφόρηση και προφυλάσσει από την ιγμορίτιδα (Ιατροτεχνολογικό προϊόν, CE 2803). Θυμηθείτε πως όλη η σειρά Nazal Cleaner περιέχει εξαιρετικής ποιότητας Ανθό Αλατιού Μεσολογγίου πλούσιο σε ωφέλιμα συστατικά για την υγεία της ρινικής κοιλότητας. Μην ξεχνάτε βέβαια και τη σειρά ρινικών πλύσεων Frezymar (για μωρά, παιδιά και ενήλικες) με 100% φυσικό θαλασσινό νερό που προσφέρει ελεύθερη αναπνοή από την πρώτη εφαρμογή.

 

Ακολουθήστε κατά γράμμα τις συμβουλές για γρήγορη ανάρρωση από το κρυολόγημα και χαρείτε το ξεκίνημα του ’19 ενθουσιασμένοι, ανανεωμένοι και για όσο το δυνατόν λιγότερο…  κρεβατωμένοι!

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Δεν χρησιμοποιείται μετά την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας.
Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ
PRODILAC IMMUNO SHIELD START : Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 60075/28.07.2016, Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ PRODILAC IMMUNO SHIELD FAST MELT60076/28.07.2016. Δεν επέχουν θέση άδειας κυκλοφορίας. Υπεύθυνος κυκλοφορίας: FREZYDERM ABEE, Μενάνδρου 75, 104 37, Αθήνα, 210 5246900.